ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"

Любо Нейков и Росен Петров за това кой крив, кой прав
Обновена: 11 фев 2014 14:05 | 11 фев 2014 10:24,
190
ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"
Снимка: YouTube

Любомир Нейков, продуцентът на "Нека говорят... с Росен Петров", се разграничи от показната по думите му "демонстрация на политическа любов" между Росен Петров и Николай Бареков, която се разигра в неделя вечерта по bTV, и от която се разбра, че водещият слиза от екрана, за да се отдаде на политиката, влизайки в "България без цензура".

"Не знаех за патетичната декларация на Петров, чрез която заради "честта на журналиста и офицера" той става член на партията на Николай Бареков", коментира днес Нейков пред bTV.

Още по темата
По думите му телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили да спрат предаването, за да не играят ролята на цензор.

В знак на протест обаче те не изписали имената си в края на предаването. След предаването пък Петров "напуснал, без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото предаване. Няма довиждане, няма благодаря ви", обясни с нескрита язвителност актьорът.

Той допълни, че Николай Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел "борба за рейтинг".

"Не могат ръководството на bTV да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин", отрече намесата на медията в редакционната политика Любо Нейков.

Сега, според него отговорността за случилото се трябвало да бъде поета лично от Росен Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

Междувременно Росен Петров даде първото си интервю като политик в ефира на TV7 и не пропусна да нападне телевизията, в която работеше, както и продуцентите си.

"Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", заяви Петров.

Той заяви, че не го е страх от заканите за съд на бившите му работодатели, адвокати са го уверили, че ще спечели подобно дело и у нас, и в Страсбург.

По думите на Петров гостуването на Николай Бареков в "Нека говорят..." е било наложено от ръководството на медията.

"В bTV човек от ранга на Бареков може да гостува само със санкцията на ръководството - предполагам в лицето на Павел Станчев и моите продуценти. Това е шизофрения. Те го канят, мен обвиняват", коментира Росен Петров.

Бившият вече журналист добави, че му е бил оказван натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в "България без цензура".

"Не мисля, че това, което направи Би Ти Ви с мен, е морално и честно след 13 години там. Издават декларации все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", допълни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я сега някой да ми каже освен комунистите и турците, останалите нормални българи дали имат партия за която да гласуват и нормално ли е това след 25 години преход?
112
1
 
12
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
БТВ е режисирания спаринг партньор на ТВ7. Правят на Росен Петров ПиАр, като раздухват тази иначе напълно незначителна история.
111
5
 
2
 
! Отговори
Ambroaz91 преди 10 години
ВСЕКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИМА ПРАВО ДА ГОВОРИ, ПРАВИ И ИЗРАЗЯВА ВСИЧКО КОЕТО СМЯТА ЗА РЕДНО.ТОВА ПРАВО Е ПЛАТЕНО С СЧУПЕНИТЕ ПРЕШЛЕНИ НА ЛЕВСКИ С КРЪВТА НА БОТЕВ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО СА ДАЛИ СВОЯ ДАН ЗА ПРАВОТО НА РОСЕН ПЕТРОВ ДА ИЗРАЗИ СВОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ.ВЛОЖЕТЕ ЕНЕРГИЯТА СИ В НЕЩО ДОБРО,ПИЧОВЕ
110
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера,защо като се прави на честен и принципен офицер Петров не отиде в прокуратурата и разкаже всичко ,за което претендира че знае??? Държането му в момента е на типичен изнудвач - ако Вие ме настъпите -аз ще Ви разкажа фамилията. Т.е. стойте си мирно и тихо от това сме заинтересовани и двете страни. АКО ТОВА Е МОРАЛА НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ПО- ДОБРЕ ГЕРБ ДА СИ ОСТАНЕ ОТКОЛКОТО ИЗЧАДИЯ ОТ АДА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА
109
1
 
29
 
! Отговори
аз преди 10 години
"Ако тази *** кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел.....Сега Цацаров трябва да се самосезира
108
1
 
30
 
! Отговори
50на50 преди 10 години
Уж беше свестен, ама се оказа, че е на уж. Чу сладкия звън на сребърниците и хайде в *** - да папкате и доволно да грухтите с *** до батко ви - шопара Дебелеевски! Браво Гнусен Петров, успешно финализира операция "Гнусен ***"! Ти успя, Гнусене! Хвана се за *** и заигра заедно с Гея, Бея и Злодея гнусното дяволско хоро!
107
6
 
14
 
! Отговори
хараламито преди 10 години
Аз лично харесвам Росен Петров, но не вярвам на Бареков за сега. Много съмнително се появи от нищото на политическата сцена. Прогнозирам. че ако Росен е наистина човек на честта, то след известно време да разбере в каква мръсотия е нагазил и да се махне от тази партия. Но дано да греша! Все някой трябва да подаде ръка и да спасим България!
106
3
 
27
 
! Отговори
Миленка Драганова преди 10 години
не, хич не си направихте и двамата реклама в ефир,...вие колко сте долни!!! Пеевски ненаяде се ти, тюлен такъв. Имаш си телевизия, продуктовото ти позициониране си го давай там, а тези 2 пионки където си им дал мисия, са направо за театъра, жалка история.
105
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКТО КАЗВАТ РУСНАЦИТЕ. ПАЖИВЬОМ УВИДЬОМ. А ДАНО. АМА НАДАЛИ. НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ПЪЛНО ДОВЕРИЕ НА СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА ОТ СЕДЕНКИТЕ. ВИДЯХТЕ КАКВО НАПРАВИ ДРУГАРЯ ПОЖАРНИКАР ТИКВАРОВ. МИЛИОНИ МУ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕ А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТИКВАТА ИМ ВКАРА КРАСТАВИЦАТА
104
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен;"Но сега целокупният български народ ще гласува за Бареков и Росен"Сега миндилчо целокупния български народ ще ви го набие чак до белия дроб и ще ви спре изявите на сцената...
103
2
 
4
 
! Отговори
до кога? преди 10 години
Много *** народ пише в тоя сайт. Дребни душици, които само критикуват и вечно недоволни. Като не ви харесва нещо, защо не протестирате пред парламента или да си направите партия и да управлявате. Простия човек е вечно недоволен и критикува. Вие които критикувате, защо сте бедни и тормозени от шефовете си и невиждате бъдеще нито за вас нито за децата си? Защото освен да плюете и оплаквате, друго неможете. Такъв народ няма бъдеще.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен АМИ ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е ТАКИВА ЧЕРВЕНИ *** ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ЧЕРНИЯТ *** НА ДОГАН ОТКЪДЕТО СТЕ СЕ ПРЪКНАЛИ. ВИЙ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ БЕ НЕЩАСТИЦИ ! МАЛКО ЛИ ВИ БЕШЕ ОТ 1944 Г. СТЕ НА ВЛАСТ. КОГА ЩЕ СИ НАПЪЛНИТЕ БЕЗДЪННИТЕ ТЪРБУСИ ?
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМ ЦИРК НА ЧЕРВЕНИТЕ ЛАЙНЯРИ. А БТВ Е БЯСНА ,ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ НЕ МУ Е ДОСТАТЪЧНА Т.В. 7 АМИ РЕШИ И ДА СЕ НАПРАВИ ПИАР И В БТВ. И С ПРАВО ! ИМАТ СИ ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ИДАТ ТАМ ДА СИ ЛЪГОТЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ.
100
3
 
18
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
И от това поколение нищо не излезе!Оказа се по-алчно от старото.
99
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 години
Мат,рияла е такъв - БЕДЕН, скодоумен, дърляв, и всеки разбира от всичко! Кой откъде дойде и завари - политик.Щото там е...келепира.Е, бай Алеко, бай Алеко!
98
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния *** в политиката. "За честа на офицера". Сега се сетил че има част, къде му беше честа последните 13 години? като го гледах как се държи с власт имащите в предаването си и момичетата на околовръсното имат повече чест. Те поне не лъжат, че го правят по любов.
97
3
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До ГенералТи явно си този един старшина...
96
1
 
17
 
! Отговори
останал си пионерче преди 10 години
Сега ще стане интересно ако с парите на Пеевски *** успее да дръпне от босфор тв Дългия и целия Ку-ку бент,че някой трябва да ги подгрява на сцената тези артисти от кукления тетър на Пеевски!!!А росенчо си е ***-старшина *** от ШЗО гр.Плевен там се е предал да служи верно на партията първата завяра си е до живот...
95
1
 
5
 
! Отговори
Homer преди 10 години
На вас в ушите не ви ли звучи Менделсон?