ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"

Любо Нейков и Росен Петров за това кой крив, кой прав
Обновена: 11 фев 2014 14:05 | 11 фев 2014 10:24,
190
ТВ театър за "честта на журналиста и офицера"
Снимка: YouTube

Любомир Нейков, продуцентът на "Нека говорят... с Росен Петров", се разграничи от показната по думите му "демонстрация на политическа любов" между Росен Петров и Николай Бареков, която се разигра в неделя вечерта по bTV, и от която се разбра, че водещият слиза от екрана, за да се отдаде на политиката, влизайки в "България без цензура".

"Не знаех за патетичната декларация на Петров, чрез която заради "честта на журналиста и офицера" той става член на партията на Николай Бареков", коментира днес Нейков пред bTV.

Още по темата
По думите му телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили да спрат предаването, за да не играят ролята на цензор.

В знак на протест обаче те не изписали имената си в края на предаването. След предаването пък Петров "напуснал, без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото предаване. Няма довиждане, няма благодаря ви", обясни с нескрита язвителност актьорът.

Той допълни, че Николай Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел "борба за рейтинг".

"Не могат ръководството на bTV да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин", отрече намесата на медията в редакционната политика Любо Нейков.

Сега, според него отговорността за случилото се трябвало да бъде поета лично от Росен Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

Междувременно Росен Петров даде първото си интервю като политик в ефира на TV7 и не пропусна да нападне телевизията, в която работеше, както и продуцентите си.

"Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", заяви Петров.

Той заяви, че не го е страх от заканите за съд на бившите му работодатели, адвокати са го уверили, че ще спечели подобно дело и у нас, и в Страсбург.

По думите на Петров гостуването на Николай Бареков в "Нека говорят..." е било наложено от ръководството на медията.

"В bTV човек от ранга на Бареков може да гостува само със санкцията на ръководството - предполагам в лицето на Павел Станчев и моите продуценти. Това е шизофрения. Те го канят, мен обвиняват", коментира Росен Петров.

Бившият вече журналист добави, че му е бил оказван натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в "България без цензура".

"Не мисля, че това, което направи Би Ти Ви с мен, е морално и честно след 13 години там. Издават декларации все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", допълни още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
3
 
! Отговори
трибют преди 10 години
До анонимен 172Абе Хора я се замислете защо Роската се махна от Слави - и каква е разликата между двамата Аз специално за Слави да кажа нещо не ми се вижда Чист - Много е КОМЕРСИАЛЕН пък иначе се бий в гърдите за патриот - Да ама има голяма разлика между Слави и ония клошар дето проси и си даде Всичката печалба - Просия на хората - Църквата А Славчо - Даже и на уличен протест не се е мяркал
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен, за да стане още по-интересно, трябва и Дългия да обяви, че ще става политик. Също и Милен Цветков да не изостава.
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че българинът толкова се е отвратил от политиците, които не спряха с кражбите и простотиите си, че и Ботев да се надигне от гроба и да се кандидатира за депутат, и от него ще се отречем. Изобщо не сравнявам джуджета Бюреков и Росенчо с гигант като Ботев, а говоря по принцип. Това е опасно за държавата ни, защото дори и един ден да се появи свястна партия и свестни хора, ние ще ги оплюем. Политика не е *** дума, мръсни са политиците ни, но нека не погубваме България заради тях.
151
1
 
11
 
! Отговори
qz преди 10 години
А мога ли да го попитам господин Росен Петров как всъщност назначаването на журналисти в частна телевизия, пък даже и държавна да е, може да бъде обект на разследване на прокуратурата, какви обществени поръчки може да печели една телевизия, които пак да са обект на разследване на прокуратурата. И нека не забравяме, че нито един служител на реда (като какъвто се изживява офицера) не може да остане безучастен при извършване на престъпление.
150
28
 
0
 
! Отговори
пподкрепете Бареков преди 10 години
Подкрепете Бареков.Той е надеждата на България.Видяхте как се справи като един от четвъртата власт,по същият начин ще се справи и като президент на България.Честен,некорумпиран,държащ на думата си!
149
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Марияпоне са нови лица, а не тези ***, които гледаме от 24 години.
148
3
 
33
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Когато Росен четеше аз мислехче е някаква шега,скрита камера или нещо друга. За много пари се пподаде лъжепатриота.О Господи, пак ли тези мутри ще гледаме да ни управляват.Пази ни Боже.
147
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росенчо,Росенчо,колко бързо ще бъдеш забравен
146
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво може да се очаква от едно комунистическо ***, възпитан от активни борци против фашизма и капитализма. И въпреки всичко "мъдрия и трудолюбив български народ" ще даде гласът си за тези измислени и богато платени ***. Позор! Къде ти е умът народе?
145
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че харесвам Бареков, но още по-мразя двойните стандарти! Значи може цяла година БТВ и Нова да слугуват на ГЕРБ и да си измислят несъществуваща телевизионна революция, Слави бащата на чалга културата да издига кандидатури за депутати и президенти (в т.ч. М.Кунева), а друг като направи нещо подобно е много черен! Гади ми се от журналистическия морал!
144
2
 
34
 
! Отговори
операция Гнус преди 10 години
тоя все се фука , че е разузнавач...обучен офицер, а сам си призна че скатавал правейки се на художник
143
4
 
47
 
! Отговори
ШОКИРАН преди 10 години
Как можа......какъв срам....колко ниско падна , а аз те гледах по тв. и ти се възхищавах......говореше за чест и слава...........и ти си като тях. БОЖЕ всичко е тъмни сделки и далавери , тц тц тц
142
1
 
8
 
! Отговори
dim преди 10 години
НЯКОЍ ПРОДАВА СЛИВИ ЗА СМЕТ//ЖАЛКО
141
2
 
41
 
! Отговори
ТВ зрител преди 10 години
Ако всички офицери имат такава чест и достойнство-егати ти д-вата.Офицер,ченгето Красимирчо,кукла на конци-Бареков,луксозни жени-Калинка и Ю.Дончева,мутри-Стъки и сие.Каква партии,какви нови лица.Обидно е за всички,които имат памет,мислят и знаят.Дано повече хора не гласуват напук за Бареков.Всеки мафиот с пари-прави партия.Такава е и Сираковица.
140
4
 
41
 
! Отговори
niko преди 10 години
Бареков и Петров са жадни за пари . За тях нещо друго няма смисъл. Всичко което е пропаганда на Бареков е лъжа. Самозабравило се нагло чудовище се сдружи с друго чудовище. Да се погледнат в огледалото. Нямат човещки образ.
139
4
 
34
 
! Отговори
ден,втори преди 10 години
По шумно падение,не можа ли да си спретне Петров? Такова самоунижение, и бюрека май не си е правил...... или, беше и за двамата!
138
3
 
40
 
! Отговори
запознат преди 10 години
БЮРЕКА,ОФИЦЕРА И СВИНЧО ГИ ОБЕДИНЯВА ЕДИН БЯЛ ПРАШЕЦ КОЙТО ТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА СМЪРКАТ В ЕДНО КЛУБЧЕ С ОГРАНИЧЕН ЗА ВЪНШНИ ЛИЦА ДОСТЪП,ТАКА ЧЕ НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ МНОГО В КОНСПИРАЦИИТЕ НЕЩАТА СА ДОСТА ПО ПРОСТИЧКИ.
137
1
 
15
 
! Отговори
fago преди 10 години
До дониНищичко не разбираш, Дони - това е квинтесенция на поредния "Нов морал" в политиката.
136
1
 
31
 
! Отговори
Росен Петров преди 10 години
До pakoКойто укрива престапление е престъпник
135
4
 
22
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Анонимен 141Ако си се заклел като офицер да служиш на България, на Отечеството си (колкото и тъпо да се струва това на някои нови хора, космополити безотечественици), то срамно, недостойно и БЕЗЧЕСТНО е да подмениш клетвата си и да влезеш в родната днешна политика, която е доказано антинародна и антибългарска. Независимо от витиеватите заклинания на фарисеите псевдонародни избраници и неизбирани още "умни, красиви" и дори "ранобудни" "патриоти"!