Планират матури и за 4-годишните

Тестването ще е по езиково развитие на децата в детските градини
18 фев 2014 07:05, Красимир Ангелов
109
Планират матури и за 4-годишните
И най-малките деца скоро може да държат миниматури. Снимка: Булфото, архив

Още на 4 години децата може да държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, съобщава "24 часа".

Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот.

Планът, разработен от Министерството на образованието и науката, трябва да бъде приет от Министерския съвет в началото на следващия месец. Точно веднага след това образователното ведомство ще започне да изработва тестовете по български език за 4, 5- и 6-годишните деца.

За изготвянето на подобни матурите и опитното им въвеждане през октомври, когато започва учебната година на детските градини, са заделени 150 хил. лв., отчитат от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахха...като изядат и тези пари от "този проект" следва да направят и МАТУРИ ЗА ЕМБРИОНИ по китайски език
86
0
 
4
 
! Отговори
Матури преди 10 години
- Хасанчо, кой ще те вземе днес от детската градина?- *** той тати, шото е в 4Б група - 13 години не може да мине матурата.
85
0
 
14
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
Въведете матура и за зародиша в 4-та седмица от бременността,като теста го завийте на руло и го пъхнете в съответното място,гении такива. Тия в министерството или са откровени *** или са на някакви тежки наркотици.
84
1
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 10 години
Тъпите чиновници опоскаха всичко и опряха до бебетата! Изпитът ще включва вероятно и самостоятелно ходене до тоалетната, след което идва преглед за добре избърсан ***: ядене с и без лигавник и спане без напикаване ... Вместо да оставят мъжете да изкарват достатъчно пари, майките да гледат децата си гражданите да решават бъдещето си, някакви *** се опитват да институционализират даже децата ни/. Това е наистина тотален държавен контрол!
83
0
 
14
 
! Отговори
До гьотверените преди 10 години
Гьотверени, вие университетите и училищата оправихте, та остана само бебетата да изпитате и цъфваме и връзваме. ***, погледнете каква ни е образователната система, какви знания получават студентите и учениците, колко от тях се реализират, колко кадърни бягат навън. Вече почти нямаме лекари в Бг. Бебетата ли са най-важните в момента?Изобщо дреме ли ви на к*ра за тези неща или пак мислите чии фирми да облагодетелствате? Защо ли питам, то сякаш не се вижда с невъоръжено око? Но до кога така?
82
0
 
12
 
! Отговори
м преди 10 години
Още 150 хил. ще бъдат откраднати от *** и безскрупулни *** в МОН и МС! Ужас! Тия "хора" тотално са изтрещели!
81
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Ееее, аз взех та реших, че 4 - ри месечните бебета ще държат матури, а то 4 годишните ... те направо са си академици ... Това само комунистите могат да го измислят, да ни накарат да не си образоваме децата . НЕЩАСТНИЦИИИ ,БЕЕЕ
80
0
 
14
 
! Отговори
! преди 10 години
Боже, отърви ни от тия смахнати непрокопсаници! Съсипаха де що пипнаха и нещо читаво да е останало, бързат и него да попилеят.
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За езиковото развитие на 4 годишните - не знам, но Клисарова, се нуждае спешно от ускорен курс и тест по езиково развитие, че то такъв диалект и изказ - НЕМА!
78
0
 
5
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Добре че тестват малките!!! След дислексията и хиперактивността това ще е летвата эа успех!!!
77
1
 
13
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
АМАН ОТ ПРОСТОТИИ! НИЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ЗДРАВИ ХОРА ХОРА В БЪЛГАРИЯ, ВИЖТЕ НИ КАКЪВ НАРОД ОТ ПИЯНИЦИ, ПУШАЧИ, НАРКОМАНИ И РАЗВРАТНИЦИ СМЕ СТАНАЛИ. ТРЯБВА НИ ПЪРВО ОБУЧЕНИЕ В МОРАЛ.
76
1
 
19
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
Не се казва на какъв език ще е матурата,на *** или турски
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от високопарни изявления от типа матури, по света развитието и уменията на децата се следят, но хората, не строяват децата и не ги стресират с това днес ще имате матура, докато родителите истерясват навън. Редно е да има изисквания, да се види как се работи с децата, какви умения са придобили, като това стане по адекватен начин.В детската градина където беше детето ми за 4 години, две тържества,само купувахме уч. материали,които ей така стояха, учителките пушеха на балкона, а децат гледатТВ
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бе то хубаво, *** има смисъл само ако има места за всички деца по детските градинииначе прилича точно на усвояване на едни пари за разработка на едни тестове
73
0
 
33
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Люде "нормални"решили да действат ненормално, оставете децата спокойно да изживяват детството си. Защо причинявате травми на детската психика ? Матурата е изпит, който гарантира зрелост,надграждане, а вие с 4-годишните какво доказвате ? - вашата незрелост.
72
0
 
13
 
! Отговори
No name преди 10 години
Ако искат направо от при излизане от отробата да дават тест за интелигентност и от там на матура...!!!!!!!!!!!1
71
0
 
33
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Имам предложение - още преди да се роди детето да държи матура, SAT, шофьорски изпит и каквото се сетите!
70
0
 
34
 
! Отговори
Грамадарев преди 10 години
Абе нормални ли сте БЕ! ?
69
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези мръсни българоубиици от въпросното министерство трябва да бъдат обесени на площада. Всъщност идеята е да направим от децата безхарактерни роби от възможно най-ранна възраст или в най-идеалния вариант : българите тотално да се отказват от децата. Прави се всичко възможно нито един бял човек в държавата да не иска да има деца. Ама всичко възможно. А матури за излизане от матката въведоха ли вече?Мразя, мразя и мразя тази държава до дъното на душата си. Срам ме е, че съм българин.
68
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНие,помаците, ще се докажем тогава,когато сами заявим, че сме българи и престанем да се бутаме при турците ДПС, Макар че след станалото през последните месеци, там откъдето съм, помаците прогледнаха и избраха БЪЛГАРСКОТО ,сега те мразят ДПС , защото ги излъгаха да гласуват за тях,прецакаха ги много грозно,а *** работи само за турски интереси, които нас ни обиждат.НЕ МОЖЕ ХОРА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ДА ГЛАСУВАТ С БЪЛГАРСКИ БЮЛЕТИНИ, НЯКАКВИ НЕГРАМОТНИЦИ ЩЕ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО