Планират матури и за 4-годишните

Тестването ще е по езиково развитие на децата в детските градини
18 фев 2014 07:05, Красимир Ангелов
109
Планират матури и за 4-годишните
И най-малките деца скоро може да държат миниматури. Снимка: Булфото, архив

Още на 4 години децата може да държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, съобщава "24 часа".

Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот.

Планът, разработен от Министерството на образованието и науката, трябва да бъде приет от Министерския съвет в началото на следващия месец. Точно веднага след това образователното ведомство ще започне да изработва тестовете по български език за 4, 5- и 6-годишните деца.

За изготвянето на подобни матурите и опитното им въвеждане през октомври, когато започва учебната година на детските градини, са заделени 150 хил. лв., отчитат от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
24
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Според замисъла, децата започват да се учат на професията си ще на 4 годиниЗадължителнaтa българскa професия e възпитние в poбcкo чувство. Bсяко едно дете дa e наясно кaк ce работи за издъpжкaтa нa ***.
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уж го правят заради езикова интеграция на ромите. Пука им на ромите за *** тестове на Министерството!Ще го отнесат пак българските деца и нервите на учителите.
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"За изготвянето на подобни матурите и опитното им въвеждане през октомври, когато започва учебната година на детските градини, са заделени 150 хил. лв."За каква друга идиотщина смятате да харчите парите от данъците ни? Може би за проверка на грамотността по катуните?
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това Министерство плаче да бъде осъдено в Страсбург за психологическо насилие над подрастващите, нанасящо трайни и необратими вреди.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за РОБСТВО през целия живот.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези пари дето е взело Министерството, да ги върне с лихвите и на всички участници в разработването на Плана да им се пише "отличен" с връчването на жълта книжка.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой извратен *** го измисли това? Малко ли е тормозът над младите семейства с недостига на градини?Или има едни парици някой да лапне за подобна "разработка"? Повечето момченца на тази възраст ще са аут на подобна "матура", защото по-трудно се справят от бърбораните. Но после са огън!Нямат умора червените гадове в усилията си да тормозят и унищожават собствения си народ.Ами вземете за по-лесно ни разстрелвайте веднага след раждането!
40
0
 
36
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Синът ми проговори на три години и половина- водихме го и на психолог, и на логопед- нямаше никакви отклонения, просто проговори късно... Тоест, ако по това време го бяха тествали, би се "провалил" на т. нар. матура... Искам просто да кажа, че това е поредната глупост, за която ще бръкнат в джоба на данъкоплатеца. А защо не наложат и глоба на родителите на децата, които не са се справили на теста?!
39
2
 
31
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Да ограбваш детството на деца, които дори не са тръгнали на училище, с изпити и тестове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!! КЛИСАРОВА, ЗАСЛУЖАВАШ ДА ТИ ПОВЪРНА ВЪРХУ ГАДНАТА ТИ МУТРА!!!
38
1
 
27
 
! Отговори
Nevenov преди 10 години
Тази година тест за четери годишни. Догодина за новородени. Честито на всички бременни! Да сте живи и здрави!
37
0
 
16
 
! Отговори
дедо поп преди 10 години
единсвеното хубаво нещо създадено в българия са децата защото се првят без пипане с ръце.
36
3
 
39
 
! Отговори
ghost преди 10 години
А *** на какъв език ще ги тествате? Или те пак ще минат между капките и ще съберат детските накрая?
35
2
 
15
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Пожелавам на всички умници пак да гласуват за ДПС-БСП-ДС / обединена партия /. Само по време тяхното управление има ежедневни убийства, кражби и грабежи. При пълното отсъствие на съдебна система т.е. няма никакво правосъдие, защото 90 % от т.н. съд.система са комунисти-социалисти. Иначе икономиката върви по план. Вече имаме заеми за над 4 милиарда лв. , а увеличението па пенсии и заплати ще бъде с 5-6 лв. но един друг път. Хвала на такЪва обединена пария.
34
0
 
12
 
! Отговори
Надявайте се ... преди 10 години
Считам че няма да успеем да побългарим и да претопим *** и турците.Другото са желанията на съответните държавни служители да си оправдаят заплатите.А най важното е че на децата ще им писне от училища и изпити още от детска възраст.Така както ние се отвратихме от нашата учебна система още през 1972г. когато станахме пети клас... Това означава още по-озлобени деца от по-ранна възраст.Учене през целия живот може но не както у нас а като по света.За да се учиш на новостите а не за държавника.
33
0
 
12
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 10 години
Тия в министерството да помислят за учителите в пенсионна възраст и младите педагози които са без работа.В селата и училищата са 90 процента такива даскалици ,дреме им на оная работа дали знаят български или псуват на ***,важно е да не са си в къщи и да мине половината им ден ,,сред хората,,.
32
3
 
19
 
! Отговори
4 годишен преди 10 години
Хайде лелките от министерството първо да я издържат матурата!И какво?Ако не я издържат? Ще повтарят градината ли?
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези в министерството колко матури са държали на 4 годишна възраст?
30
2
 
15
 
! Отговори
а преди 10 години
Аз предлагам в първи клас да се влиза с приемен изпит.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вие праскайте тъпите тестове всяка година и после се чудите, защо децата не искат да учат...
28
0
 
25
 
! Отговори
Възмотена преди 10 години
Направете матури и за новородени. Тествайте ги как ревът. Еииии побъркан народ!