Планират матури и за 4-годишните

Тестването ще е по езиково развитие на децата в детските градини
18 фев 2014 07:05, Красимир Ангелов
109
Планират матури и за 4-годишните
И най-малките деца скоро може да държат миниматури. Снимка: Булфото, архив

Още на 4 години децата може да държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, съобщава "24 часа".

Това предвижда проект на правителството за действие по стратегията за учене през целия живот.

Планът, разработен от Министерството на образованието и науката, трябва да бъде приет от Министерския съвет в началото на следващия месец. Точно веднага след това образователното ведомство ще започне да изработва тестовете по български език за 4, 5- и 6-годишните деца.

За изготвянето на подобни матурите и опитното им въвеждане през октомври, когато започва учебната година на детските градини, са заделени 150 хил. лв., отчитат от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ненормалници.Тия трябва да се изметат от това министерство
26
2
 
7
 
! Отговори
макето преди 10 години
Що се смеете бре унуко ако е на 5 години ама е пръв овчар и комита у селото а седне ли на маса по 3 кани вино изпива ама има още да се учи що знаете вие гражданието
25
0
 
22
 
! Отговори
nqkoi_si преди 10 години
Направете матура по родителство ( да включва само елементарни логически въпроси като " Ако излезете от стаята за малко и оставите детето само в стаята, нужно ли е да приберете ножа от масата?"). Ще се учудите колко голям процент от родителите са ***, а още по-голям процент са чиста проба ***. Децата на 4 години и да не говорят дори, това нищо не значи, защото не един гений е проговорил значително по-късно от връстниците си.
24
0
 
20
 
! Отговори
Елена преди 10 години
А който с години не е приет, защото няма места? Какво ще му тестват?
23
0
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Пълни глупости.По-долу 24 е на 100% прав - в училищата се ходи заради купона и 1% , които искат да учат са малтретирани от останалите орди неграмотници. Родителите им са още по арогантни - налитат на бой защото си си позволил да направиш забележка на дете им, което се държи като пълен хулиган.Нещо моето семейство не се вписва на държавата на мутрите, милиционерите и политиците!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Parazitite ot darjavno administrativnia aparat otchitat deinost. za da ne si pomislim che samo poluchavat zaplata. Sashtoto go napravi i Siderov vchera kato kaza che iskal da smenia imeto na Musala! Govoriat ne po sashtestvo i biagat ot reshenieto na istinskia problem
21
1
 
17
 
! Отговори
varg преди 10 години
Какви матури бе 80 % от хората в България са неграмотни.На какво ги учите по-дяволите в тия училища ?
20
0
 
13
 
! Отговори
китодар преди 10 години
е да и трябва да напишат 200 страници минимум.аз викам за преминаването във втори клас да се прави по една дипломна от 1000 страници! барам да покажат колко им е акъла!може и физически тестове за барети да направят като се преминава вече 3ти клас!за 4ти клас ще е изненада!
19
1
 
12
 
! Отговори
Ненормалници преди 10 години
Предлагам направо в екипите за *** да присъства и даскал с тестове, за да може още от раждането да се види какво им е нивото по рождение.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В същото време в университетите се учат неща отпреди 20 години и дипломите които издават нямат никаква стойност вече дори и в България
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA BALGARITE MATURI, A ZA *** PARI. !! PROKLETA DARJAVA!
16
0
 
20
 
! Отговори
Ненормалници преди 10 години
И как ще държи матура? Писмено или устно? Защото на тази възраст не могат нито да четат, нито да пишат и дори едва говорят. А и не виждам какво толкова да са учили на тази възраст, че да ги изпитват. Най-много песничка да изпеят.
15
0
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Болни решения на болни мозъци!! Тези хора, понеже са много и нищо не вършат, а трябва да демонстрират дейност за парите, които получават ИЗЦВЪКВАТ от време на време по някой серсемлик.Тоест, подвикват на магарето ЧУШ! Няма нужда от изпити, тестове и матури за 4 годишните. Децата и внуците на всички служители в това министерство са гениите на РБ. Ако има как да разбере, какви ги вършат родните образователни гении, Ян Коменски ще се обърне три пъти в гроба си !
14
1
 
15
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ax, какви хубави дечица ! Защо не раждат тези българки ? Xубави, хубави деца нo дали ще останат в България...? Mайка България ще плаче зa децатa cи. Като си помисля сърцето ми се къса.
13
0
 
19
 
! Отговори
детство мое преди 10 години
Горките деца.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партийни парашутисти без диплом ,назначени без конкурс и изпити по министерства планират матури за 4-годишни деца!!Тези,които нямат ценз за заеманото място правят матури!!Образованието опитна лаборатория с бели мишки го направихте за 24 години,а резултати все няма и няма!!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие нормални ли сте от министерството????? Защо не въведете и матура за прием в яслите!!!!!
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Матури трябват и за 84-годишните.
9
3
 
22
 
! Отговори
Златен пръст преди 10 години
До АнонименНа майчин език ли ще е матурата?
8
1
 
25
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Ей много умни хора ще произлязат в нашата татковина,ей.....А този който го е измислил това трябва да му бъдат пресовани то.....те.*** до *** бе.