Паметникът на Съветската армия осъмна в цветовете на Украйна

Актът е в знак на съпричастност с украинския народ
Обновена: 23 фев 2014 12:42 | 23 фев 2014 12:40, Елка Василева
301

Снимка: Булфото

 

Паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо, и надписите "Слава на Украйна" и "Капутин", съобщи Булфото.  

Актът е в знак на съпричастност с украинския народ и неговата революция.

На днешния ден през 1918 г. е създадена Червената армия на Съветския съюз. Днес в Русия той се чества като Ден на защитниците на Отечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
Надписите са на украйнски език и паметникът е оцветен като украйнското знаме.Руснаците ,че са загубили Украйна като приятелска страна затова НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ Е ВИНОВЕН!И аз като българин също не се чувствам виновен.Да са преговаряли и да са се разбрали с тях по мирен път сега и те биха били доволни и украинците също.И сега и паметникът им не би бил надраскан.Пътят на разбирателството минава през преговорите,а не през насилието!
168
0
 
1
 
! Отговори
Бенито Мусолини преди 10 години
Фашизмът се опитва да поправи и тушира пороците на "демокрацията", За фашистите "демокрацията" е свързана с корупция,анархия и беззаконие. Иначе да, вярно е,че фашистките държави са агресивни. Защото издигат в култ национализма и за Хитлер както и за Мусолини, естественото състояние на всеки "свръхчовек" от западната раса е да воюва с оръжие в ръка. и това се смята за мъжество,а състоянието на война е нормалното състояние за богоизбраните немска и италианска нация. На които другите ще са роби.
167
1
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
до ЦиникаКъде съм говорил за "рационално" във фашизма? Прагматично - да. Кажи ми ти какво рационално (по твоите думи) има в това български националисти/фашисти да искат да присъединяват сев. Добруджа и Македония към България и тогава си отговори на въпроса. Диктатурата се отличава с това, че робува сляпо на идеите на един или няколко човека, без да преценява възможностите и последиците. По това нацизъм и фашизъм си приличат, но по нищо друго. Щях да ти изнеса лекция, ама 500 символа са малко.
166
0
 
1
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Ритуалите,които скрепяват единството на тълпата около една фигура, с полубожествен статут, която въплъщава тялото и духа на нацията са заложени в самия дух и същност на фашизма. Ами Хитлер просто ги възприема и ги прилага на германска почва. Да се прави разграничение между фашизъм и нацизъм е кауза пердута.Има някои козметични разлики , но по естеството си са един и същи тип идеология и практика
165
0
 
3
 
! Отговори
Вън от Македония!!! преди 10 години
Хах,щом драскате чуждите военни паметници от Втората световна война тогава не се сърдете, че "братята" македонци чупят и драскат паметниците на Мара Бунева и на българските войници в съседната ни република Македония. Както се казва "каквото повикало,това се обадило". И още "на зла круша зъл прът".
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашизмът може да не е расово обоснован,но е шовинистична теория за национално превъзходство. В йерархията на всяка фашистка доктрина собственият народ се поставя на най-горен ред и се отстоява идеята за смазващото величие спрямо останалите народи. Това прагматична и рационална идея ли е?Напротив това е пример за ирационални послания и не случайно нацизма реципира практиките именно на фашизма -символи, знаци,култа към водача
163
2
 
6
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
...какво значение за България има тоя паметник, след като:--НИТО В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ...--НИТО РУСНАЦИТЕ СА ДАЛИ ЖЕРТВИ ТУК....ОСВЕН ПУКНАЛИТЕ ОТ ПИЯНСТВО И ПЛЮСКАНЕ --С ДИАРИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!????ДОЙДОХА ---НАПЛЮСКАХА СЕ , ИЗПИХА ОДЕКОЛОНА ОТ БРЪСНАЛНИЦАТА В СЕЛО ...И ЗАМИНАХА ЗА БЕРЛИН!ОСТОВИХА ИСТРУКТОРИТЕ ОТ БКП--ЗА ДА НИ КОЛЯТ , БЕСЯТ И .....ОБИРАТ ИМОТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!!ОБИКНОВЕННИ --ОКУПАТОРИ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
162
0
 
1
 
! Отговори
Циника преди 10 години
А бе нагорен, допреди няколко поста твърдеше, че фашизмът изобщо нямал агресивни намерения към други държави, после че всъщност Мусолини бил клоун /уж фашизмът бил прагматичен/ и накрая се съгласи, че фашизмът завладява територии,но потърси някаква имагинерна разлика в уж някакъв рационален момент във фашизма за разлика от нацизма.Че какво рационално има в доктрина,която надскача ръста си предявявайки претенции към територии,за които липсва ресурс да управлява,уповавайки се само историята?
161
1
 
1
 
! Отговори
Ixtaccíhuat преди 10 години
До НагоренПопокатепетълМного разбираш нещатата. В БАН ли си или работиш, като университетски преподавател?Възхитен съм от познаниата и логиката, която притежаваш! 24059
160
1
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До ЦиникаТи сам изтъкна разликата между фашизма и нацизма - фашистите, ако нападнат някой, нападат територия, която в даден минал момент са притежавали. Както Рим е притежавал древна Гърция. Нацистите просто искат да смажат всичко наоколо и да наложат своята расова и религиозна доктрина. Фашизмът е прагматичен - искам територията и да те управлявам. Нацизмът е култ - към митичните герои на Хитлер, към религиозни ритуали, към величие чрез сила и огромни сгради, хилядни митинги и расово превъзх.
159
2
 
2
 
! Отговори
acca преди 10 години
174 ей бабичко червена ;)
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само талибаните в Афганистан преди десетина години унищожиха някакави будистки паметници останали от миналото. Това е вандализъм, нямащ общо с демокрацията и ценностите на норманите страни.
157
0
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
И освен това ти дадох знаменития пример с Гърция, която Мусолини напада въпреки изричното нежелание на Хитлер,тъй като последния е знаел,че лошото състояние на италианската армия само ще утежни състоянието на Тристранния пакт.Но Мусолини е нападнал,което само по себе си показва,че Италия не е атакувала защото е била принудена,а защото фашисткият й режим е агресивен в самата си същност.
156
0
 
3
 
! Отговори
Циника преди 10 години
169, попо-ли какво си там,Италия нахлува в Абисиния и Албания още преди нахлуването на германците в Полша.Разбира се, че италианците нямат ресурса да започнат тоталната война,каквато започва Хитлер,но това не прави фашизмът по-малко агресивен от нацизма.Тук не говорим дали Мусолини е клоун,а дали фашистите предявяват претенции към чужди държави или не /както ти твърдиш/.Е,очевидно не само , че предявяват, но и окупират две държави още преди да е почнала Втората световна война.
155
2
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 10 години
АМИ ДА!!!!ТОВА Е ДЕЛО НА ХОРАТА ОТ БКП/бсп --В ЧЕСТ НА 3-ти УКРАИНСКИ ФРОНТ , ВЛЯЗАЛ В БЪЛГАРИЯ!!!!НАЛИ ДНЕС ИМА ШЕ ПРАЗНИК ОТ ВСВ!!!!?????
154
0
 
7
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
.....СЛАВА НА УКРАЙНА !!!!КЪВ Е ПРОБЛЕМА...??????????????????????
153
5
 
11
 
! Отговори
Циника преди 10 години
174, паметникът на Съветската армия е символ с универсално значение и той олицетворява избавлението на света от най-тежката, непосилната и унищожителната война в исторята на човечеството. Тук всякакви егонационални твърдения - кой и колко жертви бил дал и къде ги е дал нямат никакво значение
152
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Братушките, за прекрасната Олимпиада, за пореден път с най-много медали, за това че колкото и да се опитваха гадовете да опорочат и съсипят Олимпиадата, не успяха ! И закриването беше толкова красиво и оригинално като откриването !Браво !
151
3
 
6
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Тия ще умрат от рак споко. С тия спрейове обикновенно така става. И много съгласен с 168, историята си я има в нас и нашите сърца. Другото е материал, който може да бъде построен и разрушен - все тая. Тези паметници са в нас, а душевно-бедните просто злобеят.
150
2
 
2
 
! Отговори
Ръченица преди 10 години
До хххНе ща да избирам, между казачок и шалвари (между другото, панталонът в носията на казаците, се напича шалвари!)