Паметникът на Съветската армия осъмна в цветовете на Украйна

Актът е в знак на съпричастност с украинския народ
Обновена: 23 фев 2014 12:42 | 23 фев 2014 12:40, Елка Василева
301

Снимка: Булфото

 

Паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо, и надписите "Слава на Украйна" и "Капутин", съобщи Булфото.  

Актът е в знак на съпричастност с украинския народ и неговата революция.

На днешния ден през 1918 г. е създадена Червената армия на Съветския съюз. Днес в Русия той се чества като Ден на защитниците на Отечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'во са се разпискали "русофилите"? В края на краищата, в България нахлува, след обявяването на война, Трити УКРАИНСКИ фронт. Просто са пюре облекли солдата в украинска униформа! ;)И всеки път, когато нашарят това чудовище и почнат коментарите, аз питам?: колко войници от Червената армия са загинали у нас, та да им се вдига паметник?!Отговорът го знам!- двама!!!двама пилоти, чиито самолет се е разбил до гр.Бяла Слатита - по технически причини! Там си има паметник, местните му казват "Перката
148
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе алчовци, нали армията на Трети Украински фронт минава през България ? С кой се гаврите бе нещастни платени гаменчета, с близките на самите украинци ?! Няма семейство ,което да не е дало поне една жертва... Простотия...
147
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Братушките, за прекрасната Олимпиада, за пореден път с най-много медали, за това че колкото и да се опитваха гадовете да опорочат и съсипят Олимпиадата, не успяха ! И закриването беше толкова красиво и оригинално като откриването ! Браво !
146
2
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 161Значи за различни войни говорим. Италия ли започна войната? Италия ли нахлу в Полша и Судетската област? Италия ли анексира Австрия при аншлуса? До 1939 г. Италия си кротуваше и не смееш носа си да покаже извън границата. Мусолини си беше клоун, това е ясно - много приказки, много речи без покритие. Нацистите първи започнаха холокоста и първи проявиха агресия, докато никой не очакваше подобен ход. Блицкриг. Точно това обяснявам на колегата под мене.
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята не може да се промени. С паметник или без паметник, нарисуван или не, миналото винаги ще бъде едно и също.
144
2
 
2
 
! Отговори
Циника преди 10 години
147, попо-там каквото си, какъв мелодраматизъэм се лее от поста ти, като сълзи от латиносериал. Най-вече този паметник е нужен,за да разкрива трогателно непростимия наивитет на хора като теб и застарелите лелки от снимка 5.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл.........................................Щом така смяташ.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотията ходи по хората.
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що не ходят на украйната си
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 158, а бе ти, луд ли си?! Какво означава това, което си пльоснал: "Фашизмът няма претенции към територии на чужди държави". Че той Мусолини организира отрепките в партията си именно с малоумната идея за възстановяване на Римската империя и постоянно повтаря, че Средиземноморието е вътрешно море на Италия.Този Мусолини дето уж не ламтял за територии е бил такъв авантюрист на тема външни завоевания, че по време на Втората световна война тръгва да завладява Гърция,въпреки нежеланието на Хитлер.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре бе, подкрепяйте каквито искате партии, движения, страни и не знам кво още, ама не унижавайте останалите... Тва е пълна простотия
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простаци нещастни, разни гнусни демократчета червиви в червата, как не ви е срам?! Ако Руски войници 200 000 не бяха загинали за свободата на България, все още да говорехте на турски и да ви тъпанеха ежедневно в дирниците смръдливи. Отивайте в америка. Там им се гъзете. Прошляци безподобни и неблагодарни. *** русофоби.даведоха България до 4 национални катастрофи и пак скачат като кукувици. Ей, бояджии, ръчичеките да ви изсъхнат. Сигурно ще сте много горди за простотията си. Мършляци. ***
137
1
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До 156 "Нагорния"Аз историята я знам, а ти? "Фашизъм" идва от италиански - "Фашо". Създаден е в Италия от Мусолини и неговите сподвижници. Фашизмът няма претенции към територии на чужди държави и отрича всякаква религиозна дискриминация. Нацизмът е германско творение. Нацистите ламтят за величие, повече територия и са заявени антисемити. Фешистите не гориха евреи в камерите, дори си ги пазеха. Нацистите ги гориха. Фашистите не започнаха ВСВ, нацистите я започнаха. Разбираш ли разликата?
136
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поругаването на паметници е признак за ниска култура. За простаците спирка няма.
135
1
 
7
 
! Отговори
Нагорния преди 10 години
май историята ти идва малко нанагоре. Фашистите в Германия се наричат нацисти. Национал Социалистическа партия на Германия
134
10
 
8
 
! Отговори
ден советская армия преди 10 години
Мръсни антирусофили ще дойде ден когато пак ще играете казачок и ще пеете калинка мая.Честит ден на советская армия 23.02
133
2
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До 151 eve1Благодарни сме им на съветските войски, че ни освободиха от нацизма. Фашистите никога не са започвали война, започнаха я нацистите - разликата е огромна. Истина е, че нацизмът беше един злокачествен тумор в сърцето на Европа и СССР изигра активна роля в неговото елиминиране. Но защо след нашето освобождение съветските братя не си тръгнаха, а ни окупираха за 45 г.? Защо Сталин и Чърчил ни разпределяха като торта? Защо комунистите избиха цвета на българската култура през 1944/45?Защо?
132
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
рано или късно ЩЕ ГО БУТНАТ ТОЗИ ПАМЕТНИК НА -армия завоевател,на престъпления
131
7
 
7
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Да до уточним нещо,това е паметник на съветската армия а не на съветската комунистическа партия.В съветската армия са служили и дали живота си милиони обикновени руснаци,не комунисти,за да спасят Европа и светът от фашизма.Затова трябва да го има този паметник и да не се забравя най-страшната война в досегашната човешка история.А колкото до украинците могат само да ни бъдат за пример как се извоюва свобода.
130
11
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
За *** и мизерна нация каго нашата всеки паметник няма значение, направете паметник на Азис и на Бойко Борисов, *** български субекти и не забравяйте да лижете *** на американците и на европейските господари. *** нацията, нашите борци за свобода ще се обърнат в гробовете си ако можеха да видят своята родина.