Андреева не ми оказва натиск да подам оставка, отсече Станкова

Все още не е ясна съдбата на шефката на Фонда за лечение на деца
12 мар 2014 17:49,
2
Андреева не ми оказва натиск да подам оставка, отсече Станкова
Снимка: БТА

Все още не е ясно дали директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова остава на поста си, след като тази сутрин здравният министър д-р Таня Андреева съобщи, че Станкова мисли за оттегляне. Шефът на фонда обаче отрече това и посочи, че няма причина да подава оставка.

Станкова обяви, че не й е оказван натиск от страна на министъра да се оттегли. „Сигурна съм, че министър Андреева ще застане зад мен“, допълни Станкова пред БНР.

„Не виждам причина. Защото съм поканена лично от министър Андреева и защото имам оценката на много хора за това, което правя, а още повече, че имам опит в управлението. Това, което направих във Фонда, мисля, че ще остави следа“, каза тя и уточни, че е изготвила отчет за дейността на структурата.

„Много от нещата сме предложили, а много вече се случват“, посочи Станкова.

Едно от тях е, че мненията на лекарите експерти вече се получават по електронен път, с което работата се улеснява. Във Фонда вече са наети финансист и социален педагог и за първи път има обществена поръчка за преводачески услуги.

Още по темата
Припомняме, че родители и пациентски организации поискаха оставката на д-р Станкова заради бавното обработване на докладите на децата. Недоволство има и заради административния капацитет, което затруднява експеритите в организацията.

Работна група се зае с изготвянето на предложения за подобряване на дейността на Фонда за лечение на деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
boc преди 10 години
Е, едно не може да се отрече за Борисов - щом някой не си върши работата - - отива си!Ама при тези не става! Ааа, той е ценен кадър, той е наш човек, той е на Моника, на Станишеф, на Местанчо или на ***** не знам си кой, но е наш човек.Вярно е, че за *** на буре не става, но е наш човек(антибългарин)
1
0
 
1
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Андреева и Станкова ми напомнят за Теодора и Михаела. Незнам защо чесно!