Намаляване на бюджета на болниците с 20% не е обсъждано

До 21 март здравният министър трябва да реши проблема с лекарствата за трансплантирани пациенти
Обновена: 12 мар 2014 11:06 | 12 мар 2014 10:40,
1
Намаляване на бюджета на болниците с 20% не е обсъждано
снимка: Bulgaria On Air

Намаляване на бюджета на болниците с 20% не е обсъждано, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Иван Димитров, член на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и председател на Федерация "Български пациентски форум".

Според него подобна мярка е недопустима, тъй като ще бъде в ущърб на пациентите и ще затруднява възможността им да получават адекватна медицинска помощ.

Контролът в системата е тотално занижен и каста се източва главоломно. Заради това хиляди хора не успяват да получат помощ. Например, над 500 пациенти с присадени органи от началото на годината сами заплащат лекарствата си, защото според здравното министерство няма пари за тях“, каза Димитров.

Той уточни, че вече е даден срок до 21 март на здравния министър Таня Андреева да реши проблема. „Ако това не стане, близо 3000 болни на хемодиализа и всички трансплантирани пациенти ще се съберем пред министерството и ще поискаме оставката заради геноцид. Тя издава тенденциозно смъртна присъда на тези хора. От месеци се опитваме да се срещнем с нея, но явно не желае, защото задаваме неудобни въпроси“, допълни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НЗОКлекарстваBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
rayon преди 10 години
*** помпи с ТЕЛКове, депутати си вдигат заплатите, па еви го здравето.