Обществото трябва да знае пълната истина за Лясковец

Лазаров: В НС ще се проведе дебатът за действията на МВР
Обновена: 17 мар 2014 14:04 | 17 мар 2014 14:04,
55
Обществото трябва да знае пълната истина за Лясковец
Главният секретар на МВР Светлозар ЛазаровV Снимка: Булфото

Българският парламент е мястото, където може да се проведе дебатът както за действията, така и за бездействието на МВР при спецоперацията в Лясковец. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред “Фокус“ искането на оставката му от ГЕРБ.

В петък 53-годишният психично болен Петко Савов уби командос и рани други трима при спецакция на полицията за отнемане на незаконно притежавани от стрелеца оръжия.

Още по темата
По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази съмнение, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. На извънредна пресконференция ГЕРБ поиска оставката на Лазаров, както и временна анкетна комисия в парламента, която да разследва случая.

Главният секретар на МВР уточни, че по случая му предстои изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Роднините на загиналия Емил Шарков, наранените барети, както и цялото българско общество трябва да знаят пълната истина за станалото преди и по време на тази трагедия“, смята Лазаров.

Той отказа каквито и да е други коментари по изслушването му във вътрешната комисия в Народното събрание

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Знаете ли защо вече няма овче сирене,защото всички овчари станаха полицаи,а баш овчарите Спецполицаи.Не виждам каква вина има министъра,за овчарлъка на подчинените си,нали са все свои хора Елит.Дали всички не са деца, внуци на активни борци.Случаини хора там няма,проверени са до девето коляно,но пред куршума сме равни всички.Амин.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toва бе една популистическа акция на управляващата хуна, с оглед компрометиране на предишното правителство, уви отново неуспешна. Язък за полицая. Иначе сме полицейска държава ?
49
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 50, Полицаите и войниците изпълняват заповеди. Командирите и началниците им планират, вземат решения и издават заповед. Отговорността е на издаващите заповед, а не на изпълнителите. Както беше в Кербала, така е и сега. Обикновените войници и полица *** заради некадърността на началниците си !
48
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Драги ми Господа полицаи, докато търпите да ви командват некадърни и некомпетентни хора. излагате собствения си живот и бъдещето на семейства си на смъртна опасност! Това не е риск, а предопределеност. Не ходете в акция без сериозна застраховка живот!
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Служителите от спец.отряда се обучават професионално да обезвреждат и убиват терорости и опасни хора. Такава им е професията. За това получават пари и то доста пари. Риск на професиата. За това се цани, обучава с това си изкарва прехраната.С какво са виновни например началниците. Осигурили са им добри условия на тренировки, поддържане на форма, обучение, оборудване, средства. От служителите се иска професионална изпълнение на задълженията. Явно професионализма на много липсва. На някой и милиони да му дадеш като не го бива, от него нищо не става и се виждат резултатите
46
0
 
2
 
! Отговори
Sreden преди 10 години
75% da ima sakrastenia v bg policiata. stigat ni efektivni 12000 policai - da pazyat parlamenta, premiera i prezidenta, kmetovete ot lubovta na bg narod.i12000 broiki efektivni voinici da obuchavat sirici i libiici.koito iska, da si pazi jivota i imota i sam s sobstveno orajie.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин гл.секретар,моите уважения,но подобен казус за изкарване на психично болен под някакъв предлог,е достоен за възлагане и решаване от студент на ВИПОНД,най-много от втори курс!Ако не намери правилното решение е по-добре да си ходи!Истината е ясна: И предишните и вие сте еднакво некъдърни! Даже и на състезание за некъдърници да се явите,пак второ място ще заемете!
44
1
 
23
 
! Отговори
кorleone преди 10 години
Дали си *** г-нЛазаров нямам данни,но това,че си тъпо парче това със сигурност го видях по телевизията.Всички които слязоха от въртолета благодариха на първия пилот,като му стиснаха ръката.това го прави самият президент на САЩ,когато опря до теб,пилота си подаде ръката,или по точно понечи да си я подаде,щото етикецията го изисква,а ти го подмина като малка гара,аз се почувствах кофти,че бях пред телевизора,за теб не знам!И искаш да те слушаме в парламента,как като ти не зачиташ хората...
43
1
 
13
 
! Отговори
Добричлия преди 10 години
Съпругата на Шарков беше сираче,сега и дъщеря им остана сираче заради такива парашутисти.Оставка .
42
2
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Пречили му завесите на Петко и радиатора -космоса и кривата ракета....Следващия път като започвате операция, гледайте първо има ли завеси,и атакувайте по възможност при отворена врата или прозорец или човека когато е в тоалетната със събути ***.Тъпотиите на тоя ми напомня за вица "Колко милиционера са неоходими да завъртят една ел.лампа?"
41
1
 
19
 
! Отговори
позитано преди 10 години
Жалко, такава хубава предизборна акция, се превърна в Престъпно нехайство довело да смърт...Затвор за виновните!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Апят пасрался товарищ.Колкото излезе истината за пожара във влака на Червен бряг.Пуснаха едно момиче дознателка да разследва.То не бяха версии за дезодоранти до парното,руснаци които си правили пикник в коридора на вагона,цигара и ред глупости.А как бяха обурудвани шафнерите с газови котлони да си варят кафе?Кой им достави котлоните?Оригиналните котлони с биметална пластина възстановихте ли ги?Тогава трябваше да съдят министъра на транспорта от тройната но "било каквото било"
39
0
 
7
 
! Отговори
кorleone преди 10 години
Добре,и каква ще е цялата истина,много ми е интересно,има ранени има убит ,и отгоре на това ще Ви слушаме простотиите в парламента,да Ви слушаме оправданията, и да Ви бършем сълзите.Айде няма нужда!Подавайте си оставките и да Ви няма,след като позволявате да Ви убиват подчинените,нямате място на ръководни постове.Това е случай с история,къде спахте до сега,че и да Ви слушаме в парламента.Прави са тия от ГЕРБ,че ви искат оставките,но оставки на всички нива,всички тия дето спахте до сега...
38
2
 
9
 
! Отговори
ПАГАНЕ преди 10 години
ТОЗИ С ТАЗИ *** МУЦУНА,БЕДЕН РЕЧНИК И СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМАЖЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА КАЛИН ГЕОРГИЕВ/БИВШИЯТ ГЛАВСЕК ОТ ВРЕМЕТО НА БОРИСОВ/.КАТО ГО ГЛЕДАМ И МИ СЕ ПОВРЪЩА.А ПЪК САМО КАКВА ПРИКАЗКА И ИЗКАЗ ИМА - ПАЗИ БОЖЕ.ОТКЪДЕ ГИ НАМИРАТ ВСЕ ТАКИВА ХУБАВЦИ,БЕ.
37
2
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Лазаров ти си лишен не само от ум, но и от съвест. Заради скапаното ти его на тебе и на Йовчев, загина един полицай и още трима са ранени.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА
35
0
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ДА, обществото трябва да знае и знае че вие сте неграмотни и некадърни Лазаров, и трябва да си ходите!...
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчетата не са виновни, а безхаберния им шеф!! Докато има връзкари на такива постове, така ще е...
33
1
 
20
 
! Отговори
Непонятно... преди 10 години
Още не мога да разбера следното...Ако един човек с психични проблеми събуден от сън посред нощите е направил на пихтия 20 спец полицаи за борба с тероризма. Какво да очакваме ако имахме обучен и тежко въоръжен терорист или пък двама? Тези момчета трябва да излязат от екшън филма и да обърнат сериозно внимание на обучението си и стратегиите си !
32
1
 
17
 
! Отговори
От трън на .... преди 10 години
До СамиАбе аз Цветанов няма да го търся с каквото и да е било, щото беше един *** физкултурник, ама и тоя не му отстъпва по интелект никак даже...дори по някои параметри на тъпотата го задминава...