Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Видиш ли жена или мъж, на които майката не се отделя от тях - бягай надалеч, те ще останат неженени!"
214
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам от днес вместо МВР да задържа бандити - да им изпраща покани за самоарест. Все пак живеем в димукратична страна и не може МВР да стресира бандитите в частната им собственост без позволение от собственика. Всъщност като се замисля...защо пък да работи МВР,най-добре е да се закрие и да няма повече наказани хора. Ето така ще станем най-най димукратичната страна в света!
213
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Тази жена е по-луда и от сина си?!"Не сме се разделяли за толкова дълго" ?!? Та дори и само това е ненормално...
212
1
 
4
 
! Отговори
аха преди 10 години
Мамин Николчо
211
2
 
3
 
! Отговори
NERON преди 10 години
BA4O PETKO E NACIONALEN GEROI ,TREBVA DA SE NAGRADI S MEDAL . TAKA NARE4ENITE BARETI SA IZSTRELIALI 320 KYRSHYMA -FAKT I SIGORNO OT RIKOSHETITE SA SE IZPOTREPALI SAMI NO E PO YDOBNO DA NABEDIAT 4OVEKA ZASTITIL SOBSTVENOTSA SI OT NAXLYVANETO S VZLOM V DOMUT MY. EDIN 53 GODISHEN 4I4KA NAPRAVI ZA SMIAX PREXVALENITE BARETI OT SOFIA .POKLON .TOVA E PRERODENIAT KAPITAN PETKO VOIVODA SPOMNETE SI FILMA KOGATO ZAPTIETA NA STAMBOLOV ISKAT DA GO ARESTYVAT KAPITAN PETKO VOIVODA SE BI I ZAGINA KATO GEROI
210
1
 
3
 
! Отговори
Мафия преди 10 години
Мафията в България са немърливите майки, които дори биха убили децата си , това са ***, гените им са такива ,че са психично болни и действията им го показват, обичаме ги ,но те са такива и трябва да си дадем сметка затова, да се ограничат действията им. Да създадем нов елит от качествени хора и такива със здрав мозък и действия ,за да не загине държавата ни.
209
2
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 10 години
тъпата си ти малката и не се обаждай от коневръза-слушай чалга и тъпей
208
1
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
извода от цялата тази история е следен: отивам да купя по една тортичка на съседите ми, белким сме малко. А ***-*** като прати тв7 защо не каже кой е планирал цялата тази акция ? Кой е дал заповед да се действа? Име?
207
2
 
1
 
! Отговори
х. преди 10 години
Че с какво се ликуват психично болните със схеми хапове,като не стане инжекции.Обаче може и да не подействат или схемата да не е точна и става лошо.
206
3
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До 677 епа и тя е на хапове, и то силни. Моите съседи са потресени от нагло-спокойната й реакцията след като й гледаха интервюто.
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя петко ще го освидетелстват, то е ясно, макар и след дъжд качулка, но тия петковци в парламента защо не ги почват тях най-напред, да ги освидителстват с предимство, особено някои. Че рибата така се е вмирисала оттам, че цяла България се задушава. Аман от смрад в тая държава.
204
3
 
21
 
! Отговори
до 212 преди 10 години
Полицията в коя Демократична държава нахлува без предупреждение.Може да го направи само ако държиш заложници
203
3
 
2
 
! Отговори
do 212 преди 10 години
Тотално си глупав! Малиий
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българска ,майка ЮНАШКА !
201
6
 
14
 
! Отговори
Батман преди 10 години
Точно майката е въртяла на пръста си сина й.. тя не му дава да се ожени ? на 50 години живее с него и спят в една стая и по нейни думи ходи с нея до тоалетната.. Жената не намира нищо странно и укорително в това,че сина й е застрелял 1 полицай и е ранил други 3ма , защото им били влезнали в къщата.. Това само по себе си е показателно.. в коя държава имаш право да стреляш по полицията щом ти е в къщата
200
5
 
2
 
! Отговори
до 210 преди 10 години
Опаа, глупчо, изказа ли се? Пусни сега водата - дърпа се верижката на казанчето!
199
5
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Психопатите обикновено се раждат в семейства на психопати
198
6
 
7
 
! Отговори
PENTIYMA преди 10 години
"Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", -------------------------------------------Според нея годината се състои от два дни.Това е само част от идиотщините и.Жолко че има толкова *** хора да и зе връзват.
197
10
 
7
 
! Отговори
Петър преди 10 години
И майката на стрелеца е за лудница,Как е възможно да го защитава след този ужас,Побъркана работа,
196
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и на Станишев мама му не даваше докато не намери камъкна еврейка с две деца. Мирише ми на дегенератство. Иначе бай Петко е пич отвсякъде.То и Радан Кънев е ***