Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 202Ами после и теб ще надупчат. И те така. Можеше и да не остане жив тоя.
194
6
 
18
 
! Отговори
varg преди 10 години
Пуснете момчето.Невинен е.
193
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МаринТи много *** ли си или да? Хиляда пъти ти обясниха, че от 4 години насам почти не е излизал от дома си? Нали ти обясниха хиляда пъти, че майка му пазарува и дори тя носи писмените му оплаквания от съседи и деца. Ти на ушите си ли седя, като ти обясняваха по медиите? Боже, колко *** хора имало в тая страна! Не е истина направо. Загряват бавно като албански реотан.
192
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой тръгне да ми чупи вратата в 5,30 сутринта ше го надупча през вратата
191
3
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
До Батман:НЕ ГОВОРЕТЕ ТАКА ГЛУПОСТИ,МОЛЯ!!!САМО МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ИМАТ ПОДРОБНОСТИ ПО СЛУЧАЯ.ТОВА ЧЕ Е СТРЕЛЯЛ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ Е ЛУД,ЯСНО!!!ТОВА ТЕ ПАРВА ТРЯБВА ДА СЕ УСТАНОВИ И АКО ИЗЛЕЗЕ НЕ ВМЕНЯЕМ ЛИЦЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И СЛЕД ЛЕЧЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН.
190
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Синът ми никога не би посегнал .....-------------Синът ти за ceгa ще те освободи от присъствието си , a може и завинаги.
189
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тиква50 godini da jivee pri maika si, tova e 100% defekt.
188
4
 
1
 
! Отговори
PENTIYMA преди 10 години
До ГошеИ ти си за лудницата.Или за гърмене
187
4
 
28
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Всички знаем това което ни се казва от медиите а дали е така?!...Този човек се представи като убиец на полицай и естествено всички са настроени срещу него,но тук има поне три големи ЗАЩО? и отговорите сами по себе си говорят срещу действията на полицията.След като се знае за този човек,че притежава лично оръжие НИКОГА не се тръгва срещу него с такава показна акция.Той можеше да бъде заловен съвсем спокойно на улицата докато пазарува и е далеч от оръжието си-вече се съмнявам в тази история...
186
3
 
7
 
! Отговори
Ben преди 10 години
"За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя. ***Ako beshe nenormalen shteshe da zastrelia sebe si , ne drug.
185
2
 
1
 
! Отговори
до 193 преди 10 години
Това си е отделен проблем, и си плод на тяхното социално поведение. Няма защо да се измества темата от това, че има много по-голям плоблем , което не е семеен а обществен.
184
3
 
15
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
ЕДНО Е ОЧЕВАДНО - ЦЯЛАТА СБИРЩИНА В ПАРЛАМЕНТА НАРИЧАЩА СЕБЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВО И ВМЕНИЛО СИ ПРАВОТО ДА УПРАВЛЯВА НАРОДА В О Н И !!! ТАЯ ПАСМИНА ЧАС ПО-СКОРО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ОТ ТАМ. ИНАЧЕ КОЙ-ЗНАЕ ОЩЕ КОЛКО НЕВИННИ ХОРИЦА ЩЕ ЗАГИНАТ И ИЗПЕРКАТ. ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ПЪК НЯМАЛО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ПРЕДСТАВЕТЕ СИ САМО ЗАЩОТО ПО ДУМИТЕ МУ "НЯМАЛО ДА НАПРАВИ КЕФ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ". БРАВОС ПЛАМЕНЕ, БРАВОС ОРЕШАРСКИ. БРАВОС МЕСТАНЕ, БРАВОС ДОГАНЕ, БРАВОС СТАНИШКА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ ..
183
3
 
6
 
! Отговори
тиква преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ а нормално ли е една майка цели близо 50 години да е заедно с него и да не може без него..........?????????Надявам се да не се окаже че и спят заедно щото това си е тотална патология
182
5
 
10
 
! Отговори
а преди 10 години
А аз вече си мисля, така като слушам, те били в жилището му вътре когато тои станал , и преди това стреляли. Той кога е имал време да си вземе оръжието, и тези от вътре кога ка излезли. И дали не се прикрива рикошет от полицейски куршум
181
11
 
13
 
! Отговори
Гоше преди 10 години
Жалко, че не изби повече убийци, нямат работа отрепките в 05.00ч да разбиват вратите на хората! Това не им е да бият мирно протестиращи демонстранти пред парламената, малко ви беше!
180
3
 
17
 
! Отговори
Цалата работа преди 10 години
Цалата работа леко оакана, ама пък наистина знае ли жената полиця ли е, легитимирала ли се е , заповед представили ли са . Ми те утре по селата всички *** мошенници ще слагат по една каска и с играчка автомат ще обират бабите. Лошото е ,че политиците просто си акат, осле заминават в чужбина а ние седим в гнусотиите им. И човека ще осъди страната в стразбург , ще плати народа, кръвнината за баретата пак народа ще я плати . Защото някои не знае че не му е там мястото
179
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако е истина,ГОЛЯМА ГРЕШКА НА ПОЛИЦИЯТА
178
14
 
16
 
! Отговори
Батман преди 10 години
,,Ако сина и бил осъден на затвор тя щяла да се обеси".. Абе тая луда ли е ... не на затвор на смърт трябва... жалко,че го няма вече тази форма на наказание.. Какво очаква тая ненормална лелка.. сина и на 50 години не му дава да се ожени.. спи с него в едно легло, ходи с него до тоалетната.. абе въобще изтрещяла работа отвсякъде.. Какво наказание очаква да му дадат на тоя убиец на полицаи и ранил други 3ма.. да го глобят може би и да го оставят да си живеят щастливо с майка си
177
5
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Може би майка и син са имали проблемно поведение,но не са лекувани,не са освидетелствани.Години наред никой не е обръщал внимание,кое е наложило такава операция в този час на деня,когато има спящи в кооперацията,когато майката може да е заложник,когато хората тръгват за работа и децата за училище?Защо не са опитали,когато майката е била извън дома?Тези оръжия и боеприпаси са купувани от някъде?Кой е писал жалбите до училището?Всички са знаели и никой нищо не е предприемал-престъпно бездействие !
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая леля прилича на героиня от филм на ужасите... може би на филм като "ПСИХО" например