Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!

Майката на стрелеца от Лясковец мисли, че той не е имал нужда от лекарска помощ
Обновена: 18 мар 2014 14:22 | 18 мар 2014 09:54,
236
Синът ми никога не би посегнал, няма да го обвинявам!
Снимка: Нова тв

Майката на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов - Стефанка Петкова, категорично не вярва, че синът й е убил командоса Емил Шарков и е ранил други трима служители на реда. Тя проговори за първи път след трагедията на 14 март пред Нова телевизия. 

"Той никога не би посегнал“, отсича Стефанка Петкова. „Няма да го обвинявам“, казва майката на стрелеца. „Те бяха в стаята ни, за какво да го обвинявам, аз не съм отишла в полицията или у тях да го убивам (бел. ред – Емил Шарков), а той е дошъл у нас“, казва Петкова.

Пред Нова телевизия жената обясни, че не обвинява Петко Савов и разказа за събитията от ранните часове на миналия петък. 

„Като започнаха едни гръмотевици в петък сутринта, едни гърмежи, станахме и ходихме до тоалетната и си легнахме. После той вика: „Майко, какво е това?” и той отива да гледа, а те в коридора ми, пред спалнята - под прозоцореца, с една стълба се покачили и при нас – трагедия“, спомня си Стефанка Петкова.

Още по темата
Тя все още не може да си обясни защо в района на дома й са дошли толкова много униформени. „Да кажат кой ги изпрати, за какво ги изпрати“, настоява майката на стрелеца. Петкова твърди, че синът й я изпратил в кухнята и той сам се е разправял. „Какво е ставало 4 часа - от 5 до 9, не знам. В 9 ми вика: „Майко, извикай линейка, кръвта ми изтече”, продължава разказа на Стефанка.

По думите й жалбите до ръководството на СОУ "Максим Райкович", което е в съседство до дома им, не са писани от стрелеца. „Да дадат, където са писали, да се изясни", призова майката. 

Тя не отрича, че и съседите й в кооперацията са искали Петко Савов да бъде освидетелстван.

Майката разказва още, че синът й притежава оръжие от 10 години, но е категорична, че не му е купувала патрони. Стефанка Петкова знае, че разрешителните за оръжията на сина й са изтекли, "защото не може да отиде, страх го е да излезе". Тя не смята, че Петко е имал нужда от лекар. "За какво му е лекар, той си е нормален", казва тя.

По думите й той не е в изолация - "все си намира какво да ремонтира, излиза по терасите". От разказа й става ясно, че до 2009 година приятели на стрелеца са поддържали връзка с него. "Все го търсеха, не минаваше ден да не му се обадят, да му честитят рождения ден или Нова година", спомня си Стефанка Петкова.

Преди Петко Савов да се барикадира в дома си, той е имал приятелка, работел е като екскурзовод по морето. "Работеше по морето екскурзовод. Приятелка имаше, тя искаше да се оженят, но той не искаше и тя се омъжи за друг", разказва майката на стрелеца.

Жената се зарича, че ако синът й бъде осъден на затвор, тя ще се обеси. "Аз без него не мога", завършва разказа си майката на стрелеца от Лясковец. По думите на Стефанка Петкова "за 53 години не сме се разделяли толкова много".

Както Dnes.bg писа, Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията на полицията по обезвреждането му. 

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
23
 
! Отговори
**** преди 10 години
Сутринта намекнаха,че тв7 е била там,защото от полицията са искали да заснемат документален филм,как действат нашите барети,но всичко се омазало,а и като се замисли човек,наистина има логика,какво прави тв7 на това място толково рано.
174
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 175Човек може да стане агресивен и без да бъде провокиран. Когато е роден с дефектна, увредена нервна система. А това по нищо не ли личи външно.
173
12
 
18
 
! Отговори
Батман преди 10 години
Никой ли не разбира,че тая дъртофелница говори пълни глупости бе.. полицаите били влязли в тях.. че в коя държава имаш право да стреляш по полицията с пушка и автомат защото са ти влезнали в къщата.. Вие нормални ли сте.. И сина и майката не са били добре.. как може да защитавате човек, които стреля по полицаите.. да го бяха извели мирно и кротко нямаше да има никакви пострадали.. що никой не каза една дума за семейството на убития полицаи.. вие сте станали пълни из*оди - българи срам ме е отвас
172
4
 
4
 
! Отговори
до 179 преди 10 години
Евалата, конспиратоложке! Я сега намеси масоните, Сорос и анунакитата от Нибиру! хахаха, "млад и наивен", хаха
171
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужасно е да чуеш от 53 г. мъж ,че не е готов още да се ожени, защото .... мама не давала, сигурно още е малък, като стане на 70 г. вече ще е готов?!!!Как 53 г. мъж може да спи в една стая с майка си?!!!Майка му ходила с него до тоалетната да го изпишква? Мале, мале....Тая цялата работа е ненормална отвсякъде?
170
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ****А ти защо пускаш тази манипулативна информация, че полицията не е опитвала да влезе в контакт с него? Имаше инфо, че кварталният инспектор е разговарял с него през балкона. Очевидно защото оня не го е пуснал у дома за разговор, нито е излязъл навънИмаше инфо, че полицаи са ходили при него и са го убеждавали да го заведат на екпертиза,а той в отговор стрелял във въздуха. Защо манипулираш, че полицията не е правила опити? Не знаеш ли,че всички следим тоя случай и "на лъжата краката са къ
169
4
 
11
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До до 174 коментар 177Уахахахах, каква свобода на словото, щом на един откачалник му пращат показно барети с ТВ7 а след това пълно затъмнение по случая от същия канал?)))))))))))))))))))))))))) *** и цензура са като близнаци, само ние тук се дракаме в тая тема, я питай 2 млн. пенсионери дали влизат в интернета да четат алтернативни мнения или вЕрват на вестници и Тв.зомбиране? Пропаганда си върши нейната работа. Ти пъ..."свобода на словото"...Явно си още много млад и наивен.
168
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама не а ли виждате жената?! Тя първа има нужда от психиатрична помощ и тогава се на й. Сигурно е нещо по наследство.
167
2
 
3
 
! Отговори
до 174 преди 10 години
Свобода на словото и право на лично мнение се казва, нещо против ли имаш?
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"в стаята ни", "станахме, легнахме си", тези двамата в една стая ли спят?
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човек става агресивен, когато бъде провокиран. Не става ясно защо ръководството на полицията е решила да действа по този начин...
164
2
 
15
 
! Отговори
Батман преди 10 години
Прави ми впчеталение,че тази история се коментира от абсолютно всички и всеки изказва компетентно мнение, а реално няма никаква информация по случая.. Първо с какво са застреляни полицаите..беше пушка, после стана автомат ?къде са застреляни ? Първо беше на двора, после се оказа,че влезли през прозорците.. Защо въобще е била нужна такава акция.. той отначалото държеше майка си за заложник.. после се оказа,че е нямало никакви заложнци.. абе въобще пълна каша.. никой няма факти, но всеки коментира
163
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинският проблем е че цялата държава е скапана и разкапана в последните 25 години. При нас дори законите които имаме не се спазват. В една Германия ще ти кажат "Имаш право на оръжие! Нямаш право на оръжие!" и "Нямаш право на оръжие! Предай го в полицията в срок от 48 часа! В противен случай ще бъде принудително извзето, а ти подлежиш на строга присъда, Хикс години затвор". У нас може всеки да разиграва всеки и дори държавата с беззаконните си прояви. Неспазване на законите! Ето в това е пробле
162
1
 
0
 
! Отговори
до 169 преди 10 години
Логиката ти е убийствена направо. Значи ли това, че хората, "лаици", които не познават законите, могат да живеят живота, или всяко тяхно действие е просто лотария?
161
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имало е :Къде сте бее хомосексуалисти в униформи...насрахте ли сее...
160
1
 
2
 
! Отговори
**** преди 10 години
,аз не искам този човек нито да го съдя или да го оправдавам.
159
1
 
1
 
! Отговори
162 преди 10 години
165, къде ме видя да твърдя друго? Казвам, че що се отнася до закони, трябва да има определена компетентност. Иначе всеки си има теза, някои имат хипотези и т.н. Нямам против. Но да се цитира НК от лаици е несериозно. Нищо лично към никого.
158
3
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен 164Майката на Петко ако го беше освестила с два шамара на времето може би нямаше да убие човек, може би щеше да има семейство, може би нямаше сега да е с прострелян корем и изваден бъбрек. Че чуждите деца са им крякали, а тя кого е възпитала и е отгледала?
157
1
 
8
 
! Отговори
**** преди 10 години
Питам се,защо никой от полицията не опита нормален контакт с този човек,и ако не се получи тогава да действат,а те ще се промъкват като крадци по ранните часове.Искам да питам вас нормалните които пишете тук,ако вие бяхте на негово място,как бихте реагирали вие,ако видите ,че някой се опитва да влезе със взлом във вас,и притежавате оръжие при това,не бихте ли го използвали,или ще чакате да видите какво ще стане,нека сам си отговори как би действал на негово място,аз не искам този човек нито да г
156
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Употребата на оръжие от страна на човек с лабилна психика е предвидимо, защото е продиктувано от страх и паника, провокирани от въоръжените служители около къщата. Грешката не е в изпълнителите, а в ръководителите на тази обречена на толкова жертви операция. Аналогичен е и случаят с Чакъра и понеже не се плаща персонално, хората ни съдят , народът плаща, а некадърниците си карат, както си знаят.