Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Златните пясъци през 80-те бяха истински райски кът с растителността и зелените си площи, сега се е превърнал на бетонна джунгла!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКато искаш ходи и строй в Маями! Ние си искаме да си е България! Искаме си нашето крайбрежие! Крайбрежието на Флорида по площ с нашето ли ще го сравняваш бре ***! Искал бил той! Много искаш!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
jalka jalka gledka. i dyshata shte si prodadat za julti stotinki.kato nacia se topim, bedni sme i produljava da se stroi po chernomorieto a realno kompleksite sediat pochti prazni. no nie dai da nalivame betona i da ynishtojavame malkoto priroda koyato ni ostana . da ne govorim che sled kato se postroyavat takiva kyrorti mnogo malko bulgari mogat da si go pozvoliat.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей тия на снимката и такива като тях са виновни за състоянието на държавата.
21
5
 
6
 
! Отговори
Х преди 10 години
Да строят,но първото което пусроят да е пречиствателна станция която да поеме но 100% нуждите на курорта +нуждите на градчето ида направят завод за преработка на отпадаците.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТи да не мислиш че някой от Бяла ще го строи и печели от него!!???? Колко мислиш им е акъла на тия пенсии от протеста? Какви ще го раздават там!??? Сервитьорки или камериерки? Що се връзвате на платени мнения и протести!?
19
3
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
"Бедни сме, искаме работа, макар и да е.ем майката на природата ни която намалява с всеки изминал ден"!Сиромах човек- жив дявол!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕкологТи искаш ама и аз искам! Нека построеното е мое а ти да ми плащаш за да му се наслаждаваш! Ти за по *** от теб ли ни имаш!? Ха тарикати! Кого лъжете че хората щели да имат ползи от проекта ви!? За *** ли ни вземате?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Екологsega otvori google pak i vij zlqtni pqsuci na kakvo prilicha.
16
20
 
9
 
! Отговори
Еколог преди 10 години
Всички които са против застряването по черноморието ще им кажа да отворят гугъл-мап и да разгледат Маями как е застроен! Просто от хотел в хотел преливат като цветовете и има само малки улички без паркинги, камо ли паркове и градинки!Който не вярва може сам да провери.И аз искам природа, но искам и икономика за разлика от американските еколожчета....
15
3
 
19
 
! Отговори
Fashion Polizei преди 10 години
Ами по-добре да са голи хипитата, отколкото да са облечени като тези образи на снимката, че може да се дръпне рибата от черноморието ни ако ги види да дефилират в тези одежди!
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До млад червен бунакИ аз и аааазаз !!! И аз измих моя зъб и съм готов ако ми купят билет до Бяла да протестирам и срещу планетата Юпитер ако другарите го желаят! ха ха ха ха ха ха
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
klub na pensionera... tiq daje ne znaqt hipi kakvo e koi im plashta za tazi prostotiq
12
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Нищо не се казва за отходните води на комплекса, това е първото което трябва да се питат акционерите...
11
0
 
14
 
! Отговори
xax преди 10 години
leleeee samo mladi i umni hora na taq snimka , ne gi li e pone malko dosramqlo da se izlagat na tiq godini :D
10
3
 
27
 
! Отговори
млад червен бунак преди 10 години
От Бяла съм, кога сергейчето ще ни води на екскурзия в София пак. Измих си зъба и закърпих ватените ***.
9
4
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
И после българката била най-красива. Като гледам какви ги е нараждала явно всички на бащата приличат. Факт!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То, навсякъде са алчни хората, но по нашето море изключително. Там насищане няма. В Бяла почти всичко е изкупено от руснаци. Та сега и Карадере.
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам как застрояването ще намали ***, по-скоро ще го увеличи. Иначе логиката е потресаваща - вместо да изчистим, ще го застроим.
6
2
 
35
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ейй, за толкова време не се научихме как се прави туризъм, няма нужда да се бетонира всичко, вземете една Гърция примерно, хората гледат да облагородяват зелените площи и алеи и да оправят пътищата водещи до там , те пак Хотели-та хотели