Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ СА активистите на БСП от Бяла.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама всички знаем, че западните "инвеститори" заливат плажовете ни с камъни и бетон, защото ние това го желаем.
3
5
 
30
 
! Отговори
милчо преди 10 години
като гледам на снимката-много млади тия протестиращи!тия ли ще работят по хотелите?а езици дали знаят?намирисва на структурата на бсп
2
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно пък тези мазни пенсионери ли ще бачкат :))) ,и то за жълти стотинки ??И защо в тази държава,всички искат работа,а за заплащане въобще не става въпрос никога ??
1
13
 
16
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Незнам за бедни, но са облечени отвратително. Срамота възрастни мъже да се показват така пред камера. Ужас!