Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
5
 
! Отговори
АНИ преди 10 години
До Иван -Незнам как си мислите ,че като построят комплекси на Кара дере това ще е реклама на Бяла .На къмпинг Луна също се построи едно огромно чудо наречено хотел.Сам прецени тоя хотел каква реклама направи на Бяла,колко хора от Бяла работят там и как може да отидеш там на плаж без да минеш през бариерата на хотела.Просто си кажете ,че искате да почне да се строи ,за да си продадете местата.
224
0
 
3
 
! Отговори
митко преди 10 години
аи сега *** хубаво всичко това лято че ще ви е последно господа еколози,другото лято няма да сте на кара дере
223
0
 
3
 
! Отговори
9 преди 10 години
До РеферендумТъп *** ето заради такива като тебе всичко се дели на Софянци и провинция,тъпо к.пеле.
222
0
 
3
 
! Отговори
краси преди 10 години
Тези хора, като ги гледам в по-голямата си част са пенсионери, не ми се вярва да засилят да бачкат, по скоро някое парчелце да продат изгодно се надяват, а и кой гарантира, че след застрояването ще е чисто и подредено, напротив примери за мръсотия и мизерия край другите комплекси колкото щеш. Тук ми намирисва на батко и братко, как като някой вземе власта и братята им стават бизнесмени и инвеститори....
221
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
До РеферендумСлушай, *** комплексарино ако се случи обратното и " Вие " влизате с визи в София досега да сте се усрали от глад. А знаеш ли защо ще се усерете от глад ? Щото сте безумно алчни и никога не Ви стига. Богатството, *** неграмотно е душевно състояние, т.е. това което ти нямаш. Ти вечно ще бъдеш беден несретнико, дори да имаш всичките пари на земята. Айде сега ходи да се изплющиш !
220
0
 
6
 
! Отговори
9 преди 10 години
Тези хора на снимката са си написали на единия плакат какво искат-(БИРА),за каква работа става въпрос.Сега на темата-В гр.Бяла се построиха много хотели и незнам нещо да се промени с това,местните работят в тях,но някаква работа като охрана на обекта или бармани и сервитьори.Хотелите през годината са празни,дори и лятото или има руснаци,това си е руска територия и се перат пари.Хората искат да си продадат лозята,за да си поживеят и нищо повече,да си купят АУДИ с кожа и да го товарят с дърва.
219
0
 
12
 
! Отговори
"група по интер преди 10 години
Старост-нерадост! Типична партийна група на Бйе-Сйе-Пйе-то. С вечните лозунги: "Дайте ни!" "Бедни сме!" (само с по няколко собствени къщи с дворове и джип или най-малко едно BMW). Добре са се научили в младостта си да се опъват като каиши, нищо да не дават от себе си и само да искат. Това е то, лобизъм на другарите.
218
0
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Иначе тия на снимката няма да ги сложат дори да късат билетчета на бариерата. Но честно казано, това слабо ме интересува. И при нас си разпродадоха земите, строшиха по една кола втора употреба и сега пак гладни, ама вече няма нищо за продаване. И сега ЕС виновен, че не им се работи.
217
1
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Ако са руснаци да им се разреши, после да се национализира и точка.
216
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе, навсякъде и отвсякъде е ***: или ще са гнусници палаткаджии-купонджии (пияндурници и др), които замърсяват природата с отпадъци и "си перат дрехите на общинските чешми в населеното място" (както съобщи една жена), или ще са гнусници или полугнусници, които с хиляди ще затлачат плажовете пред новопостроените (евентуално) хотели. Брей, отвратителна тълпа - от тия стотици хиляди и милиони летовници човек не може да припари до морето да поплува малко на спокойствие...
215
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе съгласен съм да не се строи, обаче нека да се погледнат тия където защитават природата на какво приличат. Пълна ***. Наркомани и ***, нямат никакво отношение към природата, само на думи. Ходя на язовир Беглика всяка година, събират се уж природозащитници, а пък след тях не може да се изчисти.
214
0
 
14
 
! Отговори
Хайде на кукуруза. преди 10 години
Цааааревичка моляяя. Малко застрояваме, но голяма концесия за плажа даваме.Е ще оставим и 2-3 метра без чадъри и шезлонги.Хайде на гевречетата, карадере геврек ще те засити за цял век.И от нас да мине един два банкомата на КТБ
213
4
 
3
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
До Анонимен: tova 6te stane nezavisimo ot va6eto mnenie,jelanie,namerenie tiq hora koito stroqt nikogo nqma da pitat i taka trqbva xaxaaxaxax
212
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от снимката 100% са местният актив на БСП. Само пенсионери. И те искали да се строи, за да имали работа?? Хайде де! Спуснали са отгоре опорните точки и обещание да боядисат пенсионерския клуб. Те чевените *** му хванаха цаката - на всеки протест ще организираме "контрапротест", колко му е да събереш шепа скучаещ бабишкер...
211
5
 
3
 
! Отговори
ivan преди 10 години
До АНИaz sy6to sym ot bqla , men ne me e sram 4e sym ot bqla znae6 li kak 6te se razvie bqla ako tova ne6to stane fakt i kakyv kurort 6te byde a ne sega6noto polojenie, kara dere se pose6tava predimno ot narkomani,nudisti i alkoholici ako ne vqrvate pusnete si klipa s kmeta na bqla taka ,4e vseki koito e protiv tova e mnogo typ za6toto zastava protiv progresa po 4ernomorieto koito moje da se osy6testvi za razlika ot ostanalata 4ast na bylgariq koito e dosta zle
210
3
 
14
 
! Отговори
Idealist преди 10 години
По добре хипари отколкото алкохолиците на западна Европа. Като дойдат БСП на власт, започват да бетонират Черноморието, а ДПС да секат горите. Ако направят курорт подобен екологично съобразен, с нормално съотношение на застроена и паркова площ е нещо друго, на практиката показва че там ще се настани отново "мутробарокът". Ние къде да отидем! И стига са показвали тези пенсионери и по радиото цял ден пускат една истерична бабичка!
209
3
 
22
 
! Отговори
АНИ преди 10 години
Здравейте аз съм от Бяла и съм против застрояването на Кара дере .Всички тези хора ,които виждате на протеста изобщо не им пука какво ще се случи на Кара дере .Всички мислят само за едно как ще си продадат земите на Кара дере и няма да им се наложи още 5 години да работят.Незнам какво съзнание имаме нашите дядовци и баби са купували земи а ние ги продаваме на чужденци.Срамувам се ,че живея в БЯЛА ХОРАТА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРОТЕСТИРАТ ДА ЗАПАЗЯТ НАШЕТО РАЙСКО КЪТЧЕ А НИЕ СМЕ СЪГЛАСНИ.
208
6
 
8
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До не син По-добре застроено, подредено и почистено отколкото софийски наркомани и пияндета осиращи плажа всяко лято с палатки и готварски огнища с пиянски празници без край
207
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи протестиращи,щом не искате бетон,напуснете градовете,оставете си скъпоплатените работи,хубавите жилища и градските удобства и елате на село.Тук имаме хубави градини,широки поля и гори.Но Вие няма да го направите.Няма да си развалите кефа.Ми нали за това сте напуснали селана и сте отишли в градовете при бетона.За 20 дена в годината искате да отидете на някое "девствено" място.Ами купете земята в Кара дере и готово.Или плащайте по 1000 лв месечно на човек в Бяла и те няма да искат комплекс
206
3
 
11
 
! Отговори
77777 преди 10 години
до 283 и 284. Ми като ги насторите тея хотели какво си въобразявате, че ще се хукнат хората и парите като река ще потекат към вас, така ли. Никой няма да ви стъпи в бетонните ви блокове, така ще си стоят празни както много други в Равда, Несебър и Сл. Бряг. Ще се радвате само на пияни, англичани и скандинавци, дошли заради ниските цени на алкохола. Ще ви съсипят хотелчетата за няма и един сезон! Алчен *** глава затрива!!!