СЕМ иска "Стоп на диарията" по време на вечеря

От Съвета апелираха някои реклами да бъдат ограничени
Обновена: 26 мар 2014 18:57 | 26 мар 2014 18:40, Александър Попов
40
СЕМ иска "Стоп на диарията" по време на вечеря
Снимка: Булфото

Съветът за електронни медии апелира да бъдат ограничени по време на вечеря натуралистичните реклами, в които се представят физиологични дейности, съобщиха от регулатора.

Едва ли има човек, на когото залъкът не му е присядал, след като види дама на възраст, която не може да скочи с парашут заради разстройство, или пък докато преглъща супата, да му се усмихнат от екрана с кървящ венец и липсващ зъб. 

Затова и СЕМ е обсъдил психологическото въздействие върху аудиторията на телевизионни реклами на продукти, предназначени за решаването на физиологични и хигиенни проблеми, като дамски превръзки, почистващи препарати, лекарствени средства срещу гъбички, цистит, простатит, пърхот, диария, хемороиди и др.

Повод за обсъждането са множеството писма, сигнали и жалби от зрители, които възразяват остро срещу медийното планиране на тези реклами във време, в което българското семейство традиционно се храни.

Според СЕМ едва ли е от полза за рекламния бранш, ако посланията им създават дискомфорт и се разминават със стереотипите и очакванията на аудиторията.

В този смисъл потребителите на телевизионно съдържание се нуждаят от допълнителна защита, но тя не може да дойде по пътя на регулацията, тъй като не е предвидена в Закона за радиото и телевизията.

От Съвета посочват, че изходът е в саморегулацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: рекламиСЕМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСКО преди 10 години
БЪЛГАРИТЕ ПЪК ИСКАТ ,ДА НЕ ГИ ЛЪЖАТ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ПРОГРАМИ ,КЪДЕТО НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ ,ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ДАДЕНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ИЛИ ФИЛМ ,40 % ОТ ВРЕМЕТО Е РЕКЛАМИ И ТО МНОГО *** ! ТОЯ, С ПАПИОНКАТА, ПОЖИЗНЕНО ЛИ Е ИЗБРАН НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ -ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СЛОЖИ БАЙ ТОШО В ДЖОБА СИ ? СПРЕТЕ МРЪСОТИЯТА НАРЕЧЕНА РЕКЛАМИ И НЕ НИ ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ - ПРОДАВАТЕ СЕ ЗА ПАРИ И СТЕ ЗАВИСИМИ !ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ СТЕ В КЮПА !
30
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Най-после едно разумно решение. Подкрепям!
29
0
 
2
 
! Отговори
СЕМ преди 10 години
Време беше.Писна ми от тези простотии. На всичкото отгоре, сменяш канала- на другия канал върви друга потресаваща реклама.
28
0
 
2
 
! Отговори
Ами дааа преди 10 години
Антидиарийните реклами са от полза за затлъстяващото население,щото какво си представяш в чинията докато тя се излъчва !?
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седаш да ядеш, по телевизора само дамски превръзки, тампони, менструални болки, *** хора с диария, изпаднали зъби, вдигане на самолета и простатата алармира! Отврат.
26
2
 
5
 
! Отговори
бай Стамат преди 10 години
Не може ли и бойко борисов да забранят щото децата се плашът от него??????
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не били лекарства, били хранителни добавки .....мейд ин БГ
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно подкрепям ! Между другото, доколкото знам България е една от първите страни, където се изравни силата от звука на рекламите, за което СЕМ имат моите поздравления.
23
1
 
4
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До 5kovАми то уж имаше някакво предписание за уеднаквяване на силата на звука по време на рекламите и на предаванията, ама... Май си остана. Мен обаче друг ме дразни изключително много и зарад това почти не гледам ТВ. Тази вечер гледах "Столичани"-те, но май повече няма да повторя. То бив, бива простотии, ама и те се на.раха. Това непрекъснато повтаряне на думата "Секс" по всички предавания просто ме вбесява. Що за *** са тия преводачи и режисьори? Толкова ли не могат да я заместят с друга?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hahahahahСтоп на диарията! To da ne e kato s magicheska pruchka?! :)))
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да спрат излъчваниятя от парламента, тогава! тв7 и бтв отдавна вече не гледам!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рекламите на лекарства трябва да се забранят.Стига вече,тоя Сем е една паразитна структура хранеща се от българския беден данъкоплатец.Ако Сем си вършеше работата отдавна щяха да спрат новините на турски!!!Реклами само два пъти на ден по половин час,да се *** ако искат-в останалото време никакви прекъсвания.Ама то има ли още свестни хора които да гледат БГ простотията и продажни журналисти с хиляди лева заплати да ми казват как е редна да бачкам за 300лв щото нямало пари
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ И ЧЕПОВЕ ЗА ЗЕЛЕ,БРАДАТИ МОРКОВИ,ПРЕВРЪЗКИ НЕ САМО С УШИЧКИ АМИ И С ХОБОТЧЕ И Т.Н. ЕКОЛОГИЧНИ И ПРИРОДОСЪОБРАЗНИ ППОДУКТИ
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все по трудно е да намериш нещо за гледане по телевизора. От български канали може да се гледа само за прогнозата за времето без тази на бтв-то естествено. От чуждите само научно популярните представляват някакъв интерес но и при тях 4/5 е плява.
17
1
 
12
 
! Отговори
Добрева преди 10 години
Машаалах, ашколсун! Пингвина с папионката, след като беше избран за тралалайсти път за главен *** в НеСеРеТе, взе че се сети, че рекламите на диария, плюене на кръв, мензиси, гъбички и ушна кал пречат...Б`аси, как ли тоя медиен капацитет, дето "напълно заслужено" паразитира народна пара е стигнал до тоя логически извод? Дали дългогодишната му практика, като главен тунеядец в безсмислена и паразитна институция го е довел до този извод, или някой му го е подсказал? Нима е чул гласа на хората?- Alex Res
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умните хора не си губят времето с гледане на ТВ.
15
9
 
5
 
! Отговори
до простаците преди 10 години
колко трябва да си *** да гледаш тв докато вечеряш...
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гнойни пъпки и повръщано веднага след лека нощ деца
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕМ апелира..... ми направо що не вземе да им се помоли на телевизиите, щото между апел и молба разликата не е много голяма. Затова ли ви плащаме заплатите да апелирате в пожелателна форма???????
12
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 10 години
Аз ТВ негледам така че ми е все едно дали ги пускат или не