Майката на стрелеца от Лясковец: Съжалявам само за сина си

Не мога да вляза в жилището си, като в Кербала е, жалва се Стефанка Петкова
30 мар 2014 19:42, Красимир Ангелов
141
Майката на стрелеца от Лясковец: Съжалявам само за сина си
Майката на Петко Савов обяви, че съжалява само за сина си. Снимка: Булфото

"Съжалявам само за сина си, не мога да съжалявам за момчето, което почина, защото той беше у дома, в къщата ми“, обяви пред Нова телевизия майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов – Стефанка.

"Вече изтръпнах - не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече", заяви тя.

Стефанка Петкова посочи, че хората се отнасят към нея както преди - няма промяна в отношението им, а тя много пъти вече е говорила с тях за кървавия инцидент в Лясковец.

Още по темата

"Не мога да вляза в жилището си - като в Кербала е надупчено. Петко беше на земята в коридора, аз бях в кухнята.

Нищо не са ни казвали, идват с една сила и почват да чупят на цялата къща стъклата, влязоха със стълба, сложена под гаражите и цялата къща се напълни с барети", каза още Стефанка на въпрос дали баретите са ги предупредили, че ще влязат.

Възрастната жена обяви, че синът й не е казвал, че ще стреля по командисите. "Аз не знаех", категорична бе тя.

Петкова допълни, че е напълно убедена в нормалността на сина си. Според нея съседите й са виновни са всичко.

Бившият ръководител на отряда за борба с тероризма Филко Славов пък обясни в студиота на "Всяка неделя", че е било възможно да се стигне до убийство или на майката, или на сина, ако баретите са атакували агресивно. "А те не са искали. Ако искаха, можеха да го атакуват с бойни гранати", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто е трябвало да арестуват човека много по-рано, вместо да го разстрелват в присъствието на майка му.
55
13
 
15
 
! Отговори
ined преди 10 години
Най-добре да бяха му пуснали един контролен в главата на психаря, сега ще има да източва здравната каса, а като го пуснат "излекуван" може пак да застреля някого.
54
4
 
18
 
! Отговори
джон уейн преди 10 години
Напълно съм съгласен с 54 Ханко Брат. Ако в моя имот, в пет сутринта нахлуят въоръжени бандити, също ще ги посрещна с дъжд от куршуми, независимо дали след това някои промити мозъци ще ме наричат "изверг" или "психопат".
53
1
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Спиро КартечароСлез като са установили още от по-рано проблема, защо не са започнали работа с него? Защо не са му отнели пушката? Защо не са му уредили прегледи/лечение при психолог/психиатър? Ами така - направо, с автоматите напред?!!! Теб ако те нападнат в 4 сутринта, няма ли да си извадиш "картечницата", дум Спиро-сперо?
52
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 10 години
Чети пак 54 .... и още веднъж прочети!
51
4
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 10 години
"Абе ако беше", но той НЕ ГО Е НАПРАВИЛ, НАЛИ?!
50
16
 
34
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Петко е извършил подвиг с това че е успял да защити честа , достоинството си, живота на неговата 76год. майка, както и собственоста си. Той дори не е превишил правото си на лична защита защото е действал с ловна пушка сам срещу 5-*** въоръжени до зъби бандита. Да се задава въпроса защо Петко е използвал ловната си пушка при положение че не му е продължено разрешителното е все едно да питаш баща защо е закарал детето си в болница при положение че книжката му е отнета.
49
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе ако беше стрелял по някое дете предния ден, пак ли щеше да "защитава жилището си".Съседите му виновни, децата му виновни ... Нищо не били чули ... Кротко си седели!Като в Кербала щеше да стане! Сега не е като в Кербала!
48
21
 
17
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 10 години
Този човек беше Заплаха за децата в Училищният двор . Слабо подготвените по Законовите казуси да не коментират . Достатъчно е да кажеш " Ще стрелам по Децата " и това се тълкува като Заплаха ..според Закона . Този го е казвал няколко пъти и сигурно щеше да го направи . Ако бяха убити деца в двора на училището .. те можеха да са и Вашите . Тогава Отворковци ..какви щяхте да ги редите ?!
47
8
 
27
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Защо е необходимо на МВР да падне толкова низко и да използва такива отвратителни инсинуации по т. 1. Отговорът е много *** защото в противен случай ще има съд наблюдаван от обществото и ЕС където ще излезнат много нелицеприатни факти за мега корпорацията МВР. На този съд Петко трябва да бъде оправдан като човек действал абсолютно адекватно на създалата се ситуация. Със законно притежавано оръжие той дава въоръжен отпор на въоръжени до зъби бандити които през ноща се опитват да проникнат в жилището му. Петко е извършил подвиг с това че е успял да защити честа , достоинството си, живота на не
46
6
 
19
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До до запасния:Аз лично го оправдавам. Не е хубаво да се отнема човешки живот, още повече на българин/ка, но алчността на банкерите няма край. Светът е в това положение точно заради широките им гърла и дебелият им търбух. Човекът просто му дойде до гуша да търпи издевателствата им. Май имаме нужда от повече такива като него, та някой да се стресне.
45
6
 
15
 
! Отговори
До 44 преди 10 години
Хайде атакистче продажно, пийвай си хапченцата моето мом4е и лягай на нанкаш, че утре чичко волен сидероглу - ибрикчията ще ти пее на ушенце какво да мислиш и да казваш. Цялата ви партийка е един цирк на ненормални с ръководител баш най-ненромалния с тежка форма на олигофрения! Пове4е власт няма да видите!
44
1
 
26
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Фактите ГоворятПроблемът е, че "ожулването" на държавата ще го платим ние - ти и аз, и други като нас. А на тия с баретите им пожелавам да почнат да мислят малко повече кого точно защитават и срещу кого насочват оръжие - дали срещу доказан престъпник, или срещу набеден човек, който не е с всичкия си. Да не забравяме откъде почна всичко - от учениците, които са го дразнили и са го обиждали. За мой срам, и аз съм го правил на млади години. Но като знам съвременните ученици и злобата в тях...
43
0
 
13
 
! Отговори
до запасния: преди 10 години
спомни си за Любомир Симеонов, който застреля показно в Бургас банкерката Павлинка Йовчева, заради банкерските изцепки.
42
12
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 39Само дето правиш Огромна греша моето дете! Защото Петко е луд, а ти си нормален и няма да стреляш на месо по полицаи защото не ти стиска. Понял?Тия смешни командоси са подценили ситуацията- тоест лудият човек и са му са се предложили като на първа брачна нощ. ПОНЯЛ?Всички за изведнъж станахте много бойни у форума бе! Щели да стрелят по полицаи наред...*** смешните кавали. Вие знаете ли изобщо какво е да насочиш оръжие срещу човек, че и да стреляш с него по човек? *** форумни!
41
3
 
26
 
! Отговори
Фактите Говорят преди 10 години
По принцип, майката и сина трябва да ожулят едно хубаво продажната държавица в межуднародния съд за правата на човека и да им се плащат до гроб обезщетения и инвалидна пенсия, понеже Петко го направиха зорлем инвалид! Жалко за полицая наистина, но тоя случай много ясно показва на какво дередже е полицията, началниците и т.н. Всички служители в тая *** май са се превърнали в банкетни индивиди, знаейки само да грухтят и показват коремната плоча по софри с кебапчета и студена бира!
40
1
 
9
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Попитах я колко живот имаме да спорим-караме и късаме нерви за его и клончета?!Твоята къща си е твоя-моята моя...дели ни ограда и всеки да си живее както разбира!Няма смисъл да се набираме за глупости защото караниците без мисъл водят до лоши последсвтия за всички.Подадох и ръка въпреки че набута родителите ми за тези години с 3 бона за комиисии по ред жалби и документи(дори до министъра се стигна в писмо)и казах ясно ДА ГЛЕДАМЕ НАПРЕД!Тя се разплака прегърна ме и влезе в тях.Товара ни падна!
39
2
 
17
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Защо не опитаха с ограничен ядрен взрив и да не реват толкова след тая простотия . В опита за държава никой не подава оставки защото няма общество . Атакиста да отиде и да се прегледа защото цялото им ръководство са за освидетелстване . Нека да попита защо още има новини на турски , защо ходжата в София още пее , защо лекарствата не са с нисък ДДС , защо заплатите и пенсиите не са според програмата им след като само от тях зависиха последните две правителства и защо имаха и имат агенти на ДС
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
акцията е трябвало да бъде много зрелищна, за да вдигне рейтинга на йофчев, почнали да стрелят, като си мислели, че петко ще се наака от страх и щели да го обявят за голям терорист! ама, ядец! петко не се уплашил, а с всички средства защитил жилището и семейството си! всъщност този, който е водил PR- акцията се шашнал и с некадърното си и неадекватно поведение довел до трагичния резултат! уж чакали месеци за да го арестуват, а не можаха да изчакат няколко часа да излезе и да го хванат навън!
37
6
 
14
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Никой не каза дали са опитали с добро, преди да атакуват. Интересно ,след време, когато не успеете да си платите вноските по ипотеката, и съдия изпълнителят иска да ви извади от едниственото ви жилище на улицата, за да може банкерите да не им отслабнат гушите, вие не бихте ли се защитавали по всевъдможни начини, дори и с оръжие? И като пратят един взвод, въоръжен до зъби, срещу вас, как бихте реагирали тогава? Или ще се самообвините, че сте луд, понеже защитавате дома си и сте срещу държавата?