Майката на стрелеца от Лясковец: Съжалявам само за сина си

Не мога да вляза в жилището си, като в Кербала е, жалва се Стефанка Петкова
30 мар 2014 19:42, Красимир Ангелов
141
Майката на стрелеца от Лясковец: Съжалявам само за сина си
Майката на Петко Савов обяви, че съжалява само за сина си. Снимка: Булфото

"Съжалявам само за сина си, не мога да съжалявам за момчето, което почина, защото той беше у дома, в къщата ми“, обяви пред Нова телевизия майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов – Стефанка.

"Вече изтръпнах - не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече", заяви тя.

Стефанка Петкова посочи, че хората се отнасят към нея както преди - няма промяна в отношението им, а тя много пъти вече е говорила с тях за кървавия инцидент в Лясковец.

Още по темата

"Не мога да вляза в жилището си - като в Кербала е надупчено. Петко беше на земята в коридора, аз бях в кухнята.

Нищо не са ни казвали, идват с една сила и почват да чупят на цялата къща стъклата, влязоха със стълба, сложена под гаражите и цялата къща се напълни с барети", каза още Стефанка на въпрос дали баретите са ги предупредили, че ще влязат.

Възрастната жена обяви, че синът й не е казвал, че ще стреля по командисите. "Аз не знаех", категорична бе тя.

Петкова допълни, че е напълно убедена в нормалността на сина си. Според нея съседите й са виновни са всичко.

Бившият ръководител на отряда за борба с тероризма Филко Славов пък обясни в студиота на "Всяка неделя", че е било възможно да се стигне до убийство или на майката, или на сина, ако баретите са атакували агресивно. "А те не са искали. Ако искаха, можеха да го атакуват с бойни гранати", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
policiata za nisto ne stava, kakto i dyrzavataa sega choveka im bil vinoven
35
1
 
6
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Баща ми и той не си полюва когато го атакуват несправедливо а и тя ДАМАТА дойде на вратата и главата му(бащата е на 68 години военен пенсионер и иска спокойствие като непречи на никого иска така и на него)и започна да му вменява вина с арогантност.Викам си така неможе повече.Говорих с нашите и те казват къщата е за теб-тогавам вземам нещата в мой ръце си казах-вие на заден план(родители).Отидох при комшийката и се представих като новия ЛИДЕР на къщата като наблегнах на аналитичност в диалога ни.
34
21
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Тоя Петко и майка му са социопати ! Оттам идва и целият проблем!Всичко е наследствено- наследствена лудост!Само чета как се изразява майка му и ми става ясно, че наистина Петко е луд, заради майка си.
33
3
 
10
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Относно този казус ще разкажа моята история за сравнение.На село мойте родители имаха спор с комшийката защото нашите решиха да правят ограда за да не се вижда в къщата на другия.Обаче Дамата комшийка с съпругът си се заинатиха защото мойте родители не им се ПОМОЛИЛИ(виж ти)и се почна една война на нерви-жалби и пари не е истина!5 години!Мъжът и почина войната и неприятното усещане-НЕ!И доро преди 5 дена тя скочи на баща ми за едно клонче че било отрязано(влиза в нашия имот)и се почна яко пак.
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
29, ти там ли беше, че си толкова сигурен кой кога е започнал да стреля? И прочети НК внимателно относно неизбежната отбрана и по-точно частта с превишаването й... За каквото щеше да става дума, ако действително беше неизбежна отбрана, а то не е. Сори, ама законът си е закон. Научете се да го четете внимателно.
31
3
 
25
 
! Отговори
българка преди 10 години
И майката и синът са АСОЦИАЛНИ и ЛУДИ ,А ПОЛИЦАИТЕ СА ДЕМБЕЛИ И НЕГРАМОТНИ -КАКВИ БАРЕТИ ,КАКВИ 5 ЛЕВА ,ДВАМА ЛУДИ БЕЗРАБОТНИ ВИ УСМЪРТИХА ..И ВИЕ ЩЕ НИ ЗАЩИТАВАТЕ ,НИКОЙ В ТАЗИ СТРАНА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА,БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
30
18
 
13
 
! Отговори
Ф6 преди 10 години
като чета коментарите, а и изказването на изперкалата майка, все повече се убеждавам, че в България вече не е модерно да си нормален
29
27
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 4Палячо, тоя в САЩ щеше да получи 1000 куршума след което да го изкарат като куче от къщата му и да го предадат на роднините му да го погребат ако искат като герой, ако искат като обикновен психично болен индивид. Всеки случай след убийството на ченге в хамерика нямаше тоя да е жив.
28
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
човека е действал в ситуация на неизбежна самоотбрана! вместо да го арестуват, те започнали първо да стрелят!
27
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
май половината коментатори на тази статия са превъртяли като петко и майка му!!! знам че име се пише с главна буква но този *** не заслужава и да му споменавам името!абе май и вие сте ненормални за да защитавате убиец с арсенал в къщата си, който заплашва да гърми наред. Ето за това тая държава е объркана тотално
26
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
*** цирка, що не обянат кво е станало а трабва да гледаме тятър бусманци
25
2
 
25
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Лазаров не говори за живущите на горните два етажа. Ами ако Петко имаше взрив и притиснат беше взривил къщата.Такава некадърност света не познава и каква наглост трябва да имаш че да се правиш на невинен.Един психично болен изби като зайци взвод барети.Егати баретите , главен секретар и министър.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOI VSA6TNOST TUK E DARJAVATA 250 TAPANARA V PARLAMENTA 10 000 PO MINISTERSTVA 50 000 TUFLEKA KOITO SA POVE4E OT BALGARSKATA ARMIA TE LI SA DARJAVATA KOQTO TRAGNA SRE6TU PETKO . ZA6TO ???? ZA6TOTO OTKAZAL DA VARNE SOBSTVENOTO SI ORAJIE NA NQKOI SI TUFLEK KOITO RE6IL DA NE MU DADE RAZRE6ITELNO . ZABELEJETE - RAZRE6ITELNO . TEZI TAPANARI VSE O6TE SAKAT DA NI RAZRE6AVAT . MOLQ RAZRE6ETE NI DA DI6AME
23
0
 
16
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Нека се върнем към книгите(които са чели от вас разбира се)където Гераците се изпотрепаха за имота си.В Българина е залегнато като народо-психология че Земята и Имота са свещени.А когато ти живееш и с съседи които ти нямат уважението че този блок е върху родната къща на бабата нещата вземат и радикален оттенък.Само се сетете колко души гинат на година от имотни спорове в БГ и картинката ще ви стане по ясна относно този казус.Нека бъдем аналитични-умни и не слагаме клеймо веднага без да вникнем!
22
11
 
35
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Нима Петко не си е защитавал живота. Кой кого напада и защо. Какво е сторил Петко че да има такава акция срещу него, да се стигне до там, че да пращат отряд, срам и позор, това е пълна лудост.
21
3
 
16
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
По принцип тук пускам някоя гротеска от рода на-Що така *** бабо изпозастреля Баретите на което тя отговаря-МИ ОТ ДЕ ЗНАМ ЧИ СЪ ТЕ....но темата е народо-психологично аналитична а като гледам вие си карате по течението тип шаблон затова вземам думата.Бабата си е нормална и си гледа детето така както вие правите с вашите нищо че понякога те ви обиждат-ядосват или бият.Аз не съм родител но съдя по мойте такива на които не една главоболия съм създавал на ранни години но те не са се отказали от мен?!
20
4
 
18
 
! Отговори
snimkata преди 10 години
ДОКТОРА ОБЛЕЧЕН В ПОЛИЦЕЙСКА УНИФОРМА ,ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА НАРУШЕНА ,КОЙ УКАЗВА ПЪРВА ПОМОЩ НА РАЗСТЕЛЕНИЯ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО СА НАВЛЕЗЛИ В ДОМА КОЙТО ПО ЗАКОН Е ЛИЧНА КРЕПОСТ ,КОНСТИТУЦИЯТА Е НАРУШЕНА И ЧОВЕКА КОЙТО ЗАЩИТАВА ДОМЪТ СИ Е ОБВИНЕН ЗА ЛУД ЖУРНАЛИСТИ ПОСТАВЯ МЕДИЦИНСКИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ АБЕ ЕЙ ?СМЕШНИЦИ ПРОФЕСИЙКИТЕ СТЕ СИ ОБЪРКАЛИ .....
19
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То от много права и защити се стига до тук ! Ама да не повредят много къщата , да не утрепят някой , да не се нарания някой все някой после с претенции и ще мрънка . Ако беше в щатите тоя щеше да е труп на първата минута няма преговори , полицията там има право да стреля на месо дори и при съмнения за съпротива затова и хората имат респек от полицията . А случая е "Луд с картечница" ,заплашва деца с разстрел - няма кво да го бавят с такива луди се деиства безкомпромисно от бавене стават белите
18
3
 
52
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
Къде беше този отряд , когато дерибействаха , братя Галеви и братя Маргини ?
17
5
 
40
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Сега е редно Петко Савов и майка му да си наемат много добър адвокат вещ в международното право и да си потърсят веднага правата в международния съд!!! Казвам незабавно! Хайде стига с тая абсурдистанска свинщина - хората тука хептен за нищо ги нямате бе!!! Не стига 4е ги храним тия униформени прасета, ами и ни стрелят на месо!!! Нека сега да плаща държавата обезщетения до гроб, а тия дето са пратили отряда, уволнение и да ходят да продават пуканки или варен кукуруз...за друго не стават!!!!!!!!!!