Нови протести "срещу" и "за" застрояването на Карадере

Прояви на еколози и против "зеления рекет" в различни градове
30 мар 2014 12:44, Елена Кирилова
28
Нови протести "срещу" и "за" застрояването на Карадере
Снимка: Bulgaria On Air

Днес отново ще има протести срещу застрояването на Карадере и българското Черноморие, а междувременно ще се проведат и контрапротести, които подкрепят инвестициите в региона.

Казусът “Карадере” излезе на преден план, след като правителството одобри строителството в местността, която пък е част от “Натура 2000”.

Още по темата

Гражданите ще излязат на протести в София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе. Еколозите настояват за публично представяне на пълна информация за проекта за Карадере, показване на подписания меморандум с инвеститора и проведените от Министерския съвет обсъждания по въпроса.

Протестиращите настояват спешно да бъдат приети предложените промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. По този начин ще се спре строителството в защитените територии от “Натура 2000”, включително в Карадере, Иракли, Странджа и Камчийски пясъци.

В няколко града се организират контрапротести "за" застрояването на Карадере, като участниците в тях се обявяват против “зеления рекет”.

Повече по темата вижте във видеото! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В няколко града се организират контрапротести "за" застрояването на Карадере, като участниците в тях се обявяват против зеления рекет."Срам за себе си сте да протестирате на този контрапротест - уж против "зеления рекет".Хората са загрижени за природата, а не обслужват интересите на богаташи, както правите вие.Ако имате и едно доказателство за "зелен рекет" моля да го представите пред съда.Ако ли не - просто мятате помия в нечии интерес. Само безпочвени твърдения против БГ и природата и.
2
8
 
14
 
! Отговори
Shark преди 10 години
След като за жителите на Бяла опазването на риродата е "зелен рекет", ние пък ще се обявим против "циментовия рекет" и рекета от страна на алчните хотелиери. И ще идем на други места да почиваме. Бетонирайте се там, изливайте си отходните води в морето и печелете...да ви видм от кого, от пияни нископлатежоспособни тийнейджъри може би.
1
4
 
11
 
! Отговори
Долухипитаинаркомани преди 10 години
Трябва да се циментира пясъка, понеже като излизаш от водата да не ти влиза между пръстите на краката и да полепва - да се сложи край на този ужас.