Протести и контрапротести за бъдещето на Карадере

Десетки излязоха да обявят позициите си за бъдещето на морските региони
Обновена: 30 мар 2014 19:31 | 30 мар 2014 19:23, Красимир Ангелов
44
Протести и контрапротести за бъдещето на Карадере
Снимка: Булфото, архив

Няколко протеста и контрапротеста за бъдещето на Карадере се състояха в днешния неделен ден на различни места в страната.

Кулминацията на протестите в защита на Карадере е тази вечер край езерото „Ариана“, където се събират еколози и природозащитници. Те преминаха от езерото до Народното събрание, като скандираха - "Искаме море на Карадере". В района има засилено полицейско присъствие.

По-рано днес подобни протести имаше в няколко големи града в страната като Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Протестиращите настояват спешно да бъдат приети предложените промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. По този начин ще се спре строителството в защитените територии от “Натура 2000”, включително в Карадере, Иракли, Странджа и Камчийски пясъци.

Още по темата

Хора от няколко морски общини пък настояват да не се спират инвестициите, за да се развива туризмът и да има повече работни места.

Жители на Община Бяла излязоха на протест за час на главния път Варна – Бургас, за да обявят своята позиция по темата Карадере. Митингът бе организиран от инициативен комитет „За Бяла“, който на скоро бе учреден, за да защитава интересите на местните жители.

Присъстващите издигнаха лозунги „Да защитим правата си и интересите на Бяла“, „ЗА екология, но и ЗА развитие“.

По време на контрапротеста хората от започнаха и подписка под надслов „По принцип „да” на проекта в местността Карадере, при условие, че той съответства на всички действащи екологични норми. Категорично „не” на рекета и демагогията на „зелената мафия“.

Подобен контрапротест имаше и в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
jojo преди 10 години
Защо направо не живеем всички в палатки, а?! Защо НАПРАВО не се върнем в първобитната ера?!?! Тома НЕВЕРНИ!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ние сме екологията 1. Не БСП, а братя Станишеви2. а не е ли така?3. а не е ли така?4. 90% са държавни5. Да, наши са, на всички българи6. за алчни съм сигурен, IQ-то им не съм го мерил7. точно пък в храстите е най-екологично
37
2
 
1
 
! Отговори
ние сме екологията преди 10 години
опорни точки1 контрапротестърите са платени от БСП2 бетонират черноморието3 искат да продадат земите си и да не работят4Земите на Карадере са общи а не на собствениците5 всички райски кътчета по черноморието са наши 6 Местните са *** и алчни7 Не се*ем в храстите а с*рем екологично
36
0
 
3
 
! Отговори
Сергея преди 10 години
Опорни точки:1. Кесията на Шорош2. В град ............... 1 протестиращ.3. Софийски наркомани4. Се_ат в храстите.5. Няма безплатно.6. Хората от Бяла искат ..........Цена на пост - 20ст. Хайде продавайте бъдещето на децата си!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То въпроса е до колко това са жителите на Бяла. Повечето ясно е, че контрапротеста е оргонизиран от хората, които ще строят там и имат интереси и още повече доказва, поне за мен, че има българсщи политици, които стоят зад всичко това. Ходовете има типично партийни и прозрачни, само трябва да се вгледаш да ги видиш. Сега сханаха модерни тия контрапротести.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към жителите, които искат да се правят нови инвестиции в техния район:Вместо в хотели не е ли по-добро да инвестиваме в някаква реална икономика - напр. можем да произвеждаме мобилни телефони, компютри, фотоапарати, телевизори - все неща от които се печелят наистина много пари.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че България не е на 3 морета, та поне да можем да ходим до съседите да си почиваме на красиви и спокойни плажове. Представете си например остров Закинтос да беше българска територия - отдавна, отдавна щеше да бъде бетониран и циментиран. А погледнете го сега: stock.evgenidinev/23132d2/ . Красота, с кеф да отидеш и да си оставиш парите в Гърция.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При всички случаи построяването на къмпинг вместо хотели е много по-добра инвестиция за местните хора. Пък и пораженията върху природата ще са много по-малки.
31
3
 
4
 
! Отговори
Бедни Станишко преди 10 години
Бедни Станишев, ами ако те порежат и за Кара Дере, ами ако и това което брат ти и брата на Мартин Заимов заграбиха по южното Черноморие не успеете да реализирате. Ужас!!!Нищо, че действате с поставени лица -- всеки на юг от Бургас ви знае далаверите. Така, че хората може и да те порежат. Ужас !!!Ами, руските мафиоти за които работите, ако не реализират проектите си -- само дето ти ръсеха пари. Станишко, не си забравил, че може да осъмнеш с бетонни обувки в кякое езеро -- натам вървят неща
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 33Какъв къмпининг бе, да $ереш по храстите, айде моля ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие някга ходили ли сте на къмпинг, там има баня, кухня и тоалетна, и също се плаща. Даже за местните ще е по-добре да е къмпинг
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе от 10 години са ходя на Халкидики и ич не ми е през оная работа ни за Карадере, ни за Черно море. Хем ми е по-близо, хем ми е по-йофтинко.
27
5
 
2
 
! Отговори
varnenec do 24 преди 10 години
Ше пратиш в на майка си в *** ше пратиш *** аааахахаха интернет нинджа *** наркоманa ти софийски *** ааахахаах
26
3
 
4
 
! Отговори
777 преди 10 години
До varnenec. Абе ти ли направи плажовече че ще ти плащаме да идваме бе, а! Пясъка и донесе, морето ли изкопа, какво си нпаравил и вложил че ще икаш пари. Природата е на всички, като искате слагате си гакси. Дано има балами да ви ги плащат, а ние ще се отправим някъде по-на юг, където ще си купя една бира и ще стоя на плажа цял ден, а обслужването е на ниво.
25
1
 
5
 
! Отговори
Leki преди 10 години
Абе кви зелени кви 5 лв. !
24
2
 
10
 
! Отговори
софийски измекяр преди 10 години
Да ми ядете дедовия.Явно ще се ходи в Гърция .Хем е по близко хем и обслужването е на ниво.
23
4
 
8
 
! Отговори
fago преди 10 години
Скъпи приятели и неприятели, не ви ли писна от подобни нагласени казуси? Шепа хора с фикс идеята да живеят две седмици годишно като диваци, да се изхождат из храсталаците и да зариват всичко след себе си с *** ни направиха на маймуни. Вече ми е гадно да си пусна телевизора. Има едни други обаче - това са "зелените" - които са яхнали първите и докато някой не им плати няма да мирясат.Това се нарича морален и ментален разврат. Пряко следствие от порочната нашенска "демокрация"!!!
22
3
 
5
 
! Отговори
BG преди 10 години
За онзи с *** дере "...сега за едно тъпо дере всички взели да скачат." По-добре напиши в google images "Кара Дере" или "Kara Dere" да видиш за какво става въпрос.
21
6
 
6
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 10 години
АМАН ОТ ЗАСТРОЯВАНЕ,НАПРАВИХА ТОВА МОРЕ НА ГОЛЯМ ***,АМА НА МНОГО ГОЛЯМ,ПУУ *** ТЪПИЯТ И *** И АЛЧЕН БЪЛГАРИН
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПлатени си ти тук ,НАРОДА ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИ ЗА НАШАТА ЗЕМЯ -ЗЕМЯ НАПОЕНА С КРЪВ НЕ СЕ ПРОДАВА