БДЖ пуска предварителна продажба на билети за Великден

Тя стартира от 7 април
2
БДЖ пуска предварителна продажба на билети за Великден
Снимка: Булфото

"Холдинг БДЖ" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за Великденските празници, съобщават от железопътния превозвач. Тя ще стартира от 7-и април (понеделник).

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но БДЖ има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 7-и до 21-и април.

За празничните дни по повод Великден, БДЖ” предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за дванадесет влака, движещи се по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари. Това са: - бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно; и бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Б--- Д--- Ж--- преди 7 години
Бъди Доволен, ако стигнеш Жив! ... по Великден.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това му се казва; Великден!БДЖ щели да продадат едно билетче...