Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!

Национално ромско обединение ще решава проблеми на етноса
Обновена: 5 апр 2014 19:17 | 5 апр 2014 19:15, Веселина Йорданова
90
Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!
Александър Методиев. Снимка: БТА

Създава се Национално ромско обединение, с което ще се решат наболели проблеми на ромския етнос, обяви за БТА инициаторът на Обединението и депутат от ДПС Александър Методиев след учредяването на организацията днес в к.к."Боровец".

По думите му в обединението участват всички ромски партии в България, лидери и председатели на неправителствени организации и сдружения по ромски въпроси от цялата страна.

Идеята за създаването на Националното ромско обединение е плод на досегашните сурови условия за живот на ромския етнос, обясни Методиев. Той посочи и приоритетните им цели - образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, култура, медии, върховенство на закона и недискриминация.

Александър Методиев посочи, че това обединение ще бъде в подкрепа на ДПС, защото по думите му единствено ДПС дава възможност на всеки, независимо от неговата етническа принадлежност, да осъществи своите идеи, да бъде реализиран не само в политическото пространство, но и в обществения живот на страната.

Той определи създаването на организацията като революционно, защото обединява една общност с много голям потенциал. Вероятно с учредяването на Национално ромско обединение ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии, заяви Александър Методиев.

Сред неговия екип са Илия Петров, координатор за България на Световната ромска организация по култура, медии и образование, Александър Филипов - бивш депутат, Илия Илиев - партия Дром. Предстои обединението да се събере отново през май на конференция, на която ще бъде избрано ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На милиционер,***,комунист и форд, вяра да нямаш, никога не знаеш какъв номер ще ти извъртят.
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-7 трябва да се събере и да се отдели една територия от света за държава на *** и всички *** от целия свят да се нахакат там, за да се управляват сами и да се оправят сами. Проблемът с тази територия е че ще стане пълна *** там и трябва да се съобрази местоположението така че никога на никой да не му липсва тази територия, защото от нея няма да остане нищо.
38
0
 
12
 
! Отговори
дo: 47 преди 10 години
Това че коментираш тук е добре , всеки има право на глас , да но да беше погледнал в google по точно в Уйкипедия какво пише , в България има Дасикане рома (роми християни, български ***) и Хорахане рома (роми-мюсюлмани, турски ***) , този Александър Методиев на снимката горе е най-вероятно Хорахане рома , не е Българин , Тyрчин , ***
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз няма да плащам данъци на тази държава, за да плащам депутатски заплати на *** и да ме управляват такива.
36
0
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 10 години
Ама колко са такива като теб?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като сте ми изтипосали тоя *** на снимката,аз трябва да ви повярвам ли???Господ да прости тази нещастна държавица...
34
0
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До jjОф, не знам кое е по-малкото зло - да се отделят като автономия (което конституцията не го позволява, впрочем), или да сме си цялостна държава, но с тях...Да можеше просто да си им купим билетите за Индия, където са искали да се изселят през 50-те, ам атогавашната ДС не им е позволило. Да знаеше бай Тошо какво е днес, с радост би ги пуснал.Представял съм си мнооого пъти да сме без тях, ама... наум, защото ако го кажа, ще ме преименуват на Фюрера. ;)
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
42,до там просто няма да се стигне. Тези хора ги бива само за един тип обединение - племенното. В България *** общност е разделена на много племена, които имат помежду си кастови различия и не се обичат много, дори женитбите на хора от различни племена са много рядко явление.
32
1
 
9
 
! Отговори
jj преди 10 години
До Запасенеми даваме им автономия. с две ръце ще гласувам за!!! некъде по родопите или странджа, само при едно условие - всички да се изнесат натам. Гарантирано БГ ще дръпне напред ако това стане :) представяш ли си цялата държава без тази крадяща ***... Иначе за собствена партия: нема как да стане това лол - партийните "лидери" за нула време ще изпапат кинтите а редовия м-ал - пак ще гласува за герб или бсп или там който предложи повече ...
31
1
 
13
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
За съжаление май *** започнаха да усещат силата си и нищо чудно на следващите избори да излязат с кандидатури, за които всички те "ша фърлят бюлетина". И гледай тогава какво става - разединените българи ще сме в ъгъла, а мнозинството в парламента ще са "тъмно-зелени". Не ми се мисли, ако се случи, какви закони ще се приемат!
30
1
 
7
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
А защо пък ДПС -то да си нямат АБВ ... *** чавале ромале - обедингяс
29
0
 
14
 
! Отговори
N преди 10 години
Само така,*** да управляват и да правят каквото си искат пък българския народ да се спасява който както може.Но на мене с това обединение ми се струва че още по-лесно ще командват *** за кого да гласуват.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гордоста на дпс се обади. Еничарите от атака в екстаз.
27
1
 
15
 
! Отговори
Хайнрих Химлер преди 10 години
Заради такива индивиди като тоя въглен, усъвършенствах немският прах за пране в лагерите ми по времето на Третият Райх. Заради такива *** като тоя на снимката ще има и мои последователи обаче.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек решава бъдещето на децата и внуците ви. Осъзнайте се българи!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ариел в началото...
24
7
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 10 години
До асдХайде не ме карайте пак на дърти години да въргалям български юнаци и юнки!
23
0
 
20
 
! Отговори
Йобик се нарича преди 10 години
унгарската дясно-радикална партия.Допреди 5-6 години беше третирана като маргинал с по-малко от 2000 членове.Тогава в нея се записват млади хора,предимно с висше образование; те не са потомци на стария,предсоциалистически елит, нито на червения елит от соца.Тези хора разчитали само на себе си и били амбицирани да станат новия елит на Унгария.Днес тази партия има 44 места в парламента и се очаква след изборите да стане втората политическа сила.Те предлагат създаване на трудови лагери за ромите.
22
0
 
15
 
! Отговори
h преди 10 години
абе не че нещо ама ... цела европа ревна от нашите ***. къде отиват всички тези пари от европейските държави за интеграцията на ***?! нещо се губят тука няколко милиарда.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бат сали казва в прав текст че вече ромските гласове няма да са за бсп а за дпс. *** корумпиран *** решава съдбата на децата ни.