Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!

Национално ромско обединение ще решава проблеми на етноса
Обновена: 5 апр 2014 19:17 | 5 апр 2014 19:15, Веселина Йорданова
90
Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!
Александър Методиев. Снимка: БТА

Създава се Национално ромско обединение, с което ще се решат наболели проблеми на ромския етнос, обяви за БТА инициаторът на Обединението и депутат от ДПС Александър Методиев след учредяването на организацията днес в к.к."Боровец".

По думите му в обединението участват всички ромски партии в България, лидери и председатели на неправителствени организации и сдружения по ромски въпроси от цялата страна.

Идеята за създаването на Националното ромско обединение е плод на досегашните сурови условия за живот на ромския етнос, обясни Методиев. Той посочи и приоритетните им цели - образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, култура, медии, върховенство на закона и недискриминация.

Александър Методиев посочи, че това обединение ще бъде в подкрепа на ДПС, защото по думите му единствено ДПС дава възможност на всеки, независимо от неговата етническа принадлежност, да осъществи своите идеи, да бъде реализиран не само в политическото пространство, но и в обществения живот на страната.

Той определи създаването на организацията като революционно, защото обединява една общност с много голям потенциал. Вероятно с учредяването на Национално ромско обединение ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии, заяви Александър Методиев.

Сред неговия екип са Илия Петров, координатор за България на Световната ромска организация по култура, медии и образование, Александър Филипов - бивш депутат, Илия Илиев - партия Дром. Предстои обединението да се събере отново през май на конференция, на която ще бъде избрано ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е единствената държава с Турска и Цигънска партия ...а после сме били нетолерантни и какви ли още не .. После новосформираното движение се коалира с ДПС и сме до там ...
19
0
 
19
 
! Отговори
сб преди 10 години
Влезте в училищата. Нужно е. Тогава ще усетите дали братята роми искат да се образоват, или пращат отрочетата си за " помощите"! Нужна е твърда ръка "ДЕМОКРАТИЧНА" , за да разберат, че не може да се живее, както досега!!! Те трябва да покажат по някакъв начин, че искат да се приобщят към общочовешките ценности! До момента, поне в Сливен, те по никакъв начин не показват, че желаят да се приобщят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АЗ НЕ МОГА ДА ГИ ПРИЕМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Отхвърлям ги!
18
0
 
15
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Срещу паразитинормално се действа, със химични препарати.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ACIDАз дори предлагам по-тежки условия. Задължително средно образование ако искаш да гласуваш. Също изрядно плащане на данъци, нещо което ще секни с до 90 % гласовете на ***.
16
18
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Да му мисли тиквата,той купуваше като разпран гласове!
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пуснете бълхата под юргана си, и стойте и гледайте какво ще стане?Бат ви Сали да ми управлява живота? *** М !
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пародияяяяяяяя.В това правителство влязоха най-наглите депутати от всички партии.
13
1
 
22
 
! Отговори
Ромски монополизъм преди 10 години
Или, казано с други думи, освен "големците" от новосъздадената "партия", никакви други *** няма да имат възможността да вземат някакви пари или да получат някакви услуги срещу осигуряването на ромски гласове.
12
2
 
28
 
! Отговори
сб преди 10 години
Кранчето, значи, беше отворено досега!!! Значи нещо не им е било дадено?! Българите /по- голямата / част от тях работят! *** - 99% от тях не работят! Те ли ще държат кранчето на изборите? ДА! Това БЪЛГАРСКА държава ли е? НЕ !!! Това е *** държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аз искам БЪЛГАРСКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
22
 
! Отговори
gtf преди 10 години
.."ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии".. от страна на другите - може би... нищо не казвате за "от страна на" ... вашите ..
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоест, всяка териториална ромска общност ще си има партиен ръководител, който ще има грижата да каже на *** за кого да гласуват под строй.Ще се пресече възможността те да бъдат агитирани от която и да било друга политическа сила.С други думи, ще се обезмислят амбициите на всички останали политически субекти да предприемат нещо по отношение решаването на *** проблеми.Никой друг в Бг няма да може да направи каквото и да било в тази област, освен "големците" от новосъздадената "партия"
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом неграмотните и крадливи *** станаха управляващи, България е вече пълен аут!
8
1
 
30
 
! Отговори
ACID преди 10 години
1. Всеки, който няма основно образование, не може да гласува!2. Ако имате повече от едно дете, за да получавате социални и за него, ще трябва да има печат в ученическия му бележник за завършена година.Докато не се въведат тези две правила, НЯМА да има оправия. Националното ромско обединение няма да направи ромите по-различни и въобще не виждам това какво спира купуването на гласове. Просто поредните празни приказки.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога ще изключваме шалтера?
6
3
 
5
 
! Отговори
Фейруп-мангала преди 10 години
Що лъжете повече и от ***?От 25 години и кебапче не са дали червените ***.Мнооого лъжат ,бетер и от ***.
5
0
 
14
 
! Отговори
!!! преди 10 години
По начина по който е написано заглавието, (Спираме "кранчето" да купуват ромските гласове!) се разбира , че след като се спре кранчето, ДА купуват ромските гласове .Ама в статията пише друго, ( Вероятно с учредяването на Национално ромско обединение ще спрем "кранчето" на купуването на ромските гласове от страна на другите политически партии, заяви Александър Методиев.) . Кавали Заглавчици, не журналисти !!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омръзна ни мафиоти да ни ръководят по добре да се възвърнем Тъмръшка република.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целта на "обеднението" е да се централизират нещата и парите за купуване на гласове да минават през тях. Плоско.Но балъците ще се вържат.
2
1
 
31
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 10 години
енергия на достъпна цена само от " БАТ САЛИ ИЛЕКТРИК-ЕООД"
1
0
 
30
 
! Отговори
Мангал преди 10 години
Хайде да идват тия избори та да има тарелки с кебапчета и по някой лев.