Найденов: Руски военни самолети провокират над Черно море

Преглед на печата за днес, 14 април
Обновена: 14 апр 2014 07:50 | 14 апр 2014 07:00, Веселина Йорданова
187
Найденов: Руски военни самолети провокират над Черно море
Ангел Найденов. Снимка: архив, БулФото

"Руските военни самолети продължават провокациите си над Черно море. След анексията на Крим от Русия, бе нарушен балансът на силите в Черноморския регион“, казва военният министър Ангел Найденов в интервюто си за "24 часа".

Министърът уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но направи своя коментар с риторичен въпрос: "Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?" Той допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО. "Смея да кажа, че армията ни притежава много висок потенциал, развит в резултат на участието ни в охранителни и антитерористични дейности."

Поглед към статута на работещите българи в посолствата и консулствата на други държави у нас, които са без трудови договори и каквато и да е социална защита, представя днес "Труд". Въпреки че проблемът се поставя от години, едва през миналата седмица се тръгна към неговото разрешаване – в Министерството на външните работи (МВнР) се срещнаха представители на всички ведомства, имащи отношение по казуса.

Една от причините за срещата бе проверка на Главната инспекция по труда (ГИТ). Практиката на инспекторите показва, че нарушенията, извършвани от чужди дипломатически мисии, могат да доведат до сериозни последици за потърпевшите - загуба на трудови и осигурителни права.

"Бюлетините са защитени, няма риск от манипулации", е основната теза, развита за "Телеграф", от говорителя на ЦИК Александър Андреев. "Няма основание изборите да не бъдат проведени и организирани в една нормална среда. За разлика от стария в новия Изборен кодекс е заложено бюлетините да бъдат отпечатани по определен начин и в определена печатница, така че да се гарантират техните защити. В избирателната бюлетина от лявата страна ще бъдат изписани имената на партиите, коалициите и на независимите кандидати. От дясната страна на бюлетината ще са посочени 17 квадратчета, в които всеки един избирател би могъл да отбележи своята преференция за кандидат, който е включен в кандидатската листа на партия или коалиция. Не мисля, че преференцията ще затрудни избирателите!", е обобщаващата оценка на Андреев.

"Преса" цитира позицията на председателя на Народното събрание Михаил Миков, който не вижда нужда от промени в конституцията. На дискусия във Велико Търново, посветена на 135-годишнина от приемането на Търновската конституция, Миков обясни, че настоящият ни основен закон е с "неизчерпаем капацитет, а обсъждането на проекти за промени само и единствено подкопават доверието в него".

За "Масови фалити на частни клиники" съобщава "Новинар". В момента валят обяви за продажби на медицински центрове с хирургии, зъболекарски кабинети и лаборатории. Според експерти причина за бума на разпродажбите е преместването на лекарите в чужбина заради по-високото заплащане там. Сега могат да се купят и работещи медицински центрове с отстъпка. За 40 000 евро се продава лекарски кабинет във Врана от 60 квадрата. Цената на клиника от 226 квадрата в столичния квартал "Иван Вазов" пък е 600 000 евро.

"Всяко второ българче е скарано със спорта", констатира "Монитор". Децата се хранят с банички и пица вместо с плодове и зеленчуци, обяснимо е защо българчетата стават все по-дебели и обездвижени. Това потвърждава и Националното проучване на храненето и хранителния статус на учениците в България. Като допълнение - подрастващите сърфират на компютъра по пет часа на ден. Този начин на живот отключва редица заболявания, обяснява доц. Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диетика.

"Дума" цитира изказване на народния представител от "Коалиция за България" Явор Куюмджиев, направено в Шумен вчера. Според депутата цената на електроенергията е невъзможно да бъде намалена, а задържането й на настоящото равнище би било трудно. Куюмджиев обясни, че една от причините за развитието на подобна ситуация в момента е огромната сума, която ЕРП-тата дължат на НЕК. "Това, което те наричат прихващане, всъщност е задържане на парите на всички нас. Прибират парите за ток за цял месец, след което трябва да платят на НЕК, който им е доставил този ток, но не го правят. ЕРП-тата упорстват и заявяват: "Няма да го платим!". Но парите, които те дължат, не са на НЕК, а на централите, те от своя страна ги дължат на въглищните централи и на миньорите.

Както си задържаха днес около 350 милиона, така в крайна сметка утре или след два месеца миньорът ще спре да работи, защото няма пари. По този начин енергийноразпределителните дружества не само че нарушават законите и правилата, но и застрашават националната сигурност, поведението им е безотговорно. За да могат да бъдат решени тези проблеми, трябва ДКЕВР да се намеси с пълната сила на закона и да ги принуди да го спазват", категорично е становището на Куюмджиев.

За призива: "Бойкот на веригите", отправен от хлебарите, пише днес на своята първа страница "Стандарт". "От хипермаркетите ни искат до 40% отстъпки, а ние работим за 5-10% печалба. Това са непосилни условия", обясни Димитър Людиев от Управителния съвет на Съюза на хлебопроизводителите. До 70% стигна сривът в бизнеса, оплакват се пекари. Междувременно депутатите също подхващат големите вериги. В парламента на първо четене утре - вторник - влизат промените в Закона за защита на конкуренцията.

"Кабинетът отлага реформите въпреки препоръките на ЕК", съобщава на първа страница "Сега". И тази година, както и предишните, България ще бъде обект на остри критики от ЕК заради забавянето на реформи в ключови сектори. Страната ни върши точно обратното на съветите на комисията. Това личи от актуализираната национална програма за реформи за 2014 г. Документът, който се изготвя ежегодно и подлежи на оценка в Европейската комисия, бе публикуван за обществено обсъждане на сайта на финансовото министерство.

Темата на "Труд" предупреждава: "Крадат имоти с предварителни договори". Тази измама е насочена към възрастни, психичноболни и зависими от алкохол и наркотици хора в столицата. Схемата е проста и ефективна: мошениците използват вратичка в закона, че предварителните договори не се сключват в присъствието на двете страни пред нотариус, а после стават окончателни с молба до съда. Не са редки и случаите, в които старци, без преки наследници, се разделят с жилищата си след като починат. Остава открит въпросът откъде имотните измамници научават за смъртта на собственика? Според разследващите начините са основно два. Единият е теч на информация от полицията, другият предполагаем пробив е свързан с даване на неправомерна информация от моргата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Patriot преди 9 години
"Смея да кажа, че армията ни притежава много висок потенциал, развит в резултат на участието ни в охранителни и антитерористични дейности." Ei atlanticheski agent ti mai si na zaplata v dolari ot amerika.Izlagah se i izlagash bulgarskata armiq, neka rusnacite preustanovat vsqkakvi dostavki na chasti za ostanalite Migove puk si kupuvaite stara amerikanska dopotopna tehnika, no ni zaduljavash s pari nas bulgarite.
150
2
 
1
 
! Отговори
ДВ 2014 преди 10 години
Вражеските самолети на Русия трябва да бъдат свалени мигновено.
149
1
 
1
 
! Отговори
f15 преди 10 години
te i amerikanskite zadnici da doidat ot xamerika do cherno more ne e za turizum
148
1
 
9
 
! Отговори
любомир преди 10 години
Найденов ти надмина Борисов и Цветанов в наведена поза към Америка,аз и моите приятели които не са малко гласувахме за БСП,сега ще гласуваме за Атака.Да живее Русия.град Плевен
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на нашите комунисти им писна от Русия. кофти.
146
2
 
11
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Абе плешив *** - и ти ли стана русофоб, да те еб. в нещастното човекоподобие, да те еб.!!! Точно ти ще ми викаш щатски *** да ни спасяват - и от кого бе. Или пак искаш пак да ги вкарваме в правата вяра, както го правехме в Сарафово или пък в Плевенско с елитните френски командоси. Докарай ги - чакаме :))))
145
3
 
9
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Анонимен 147Мераци на простаци! Абе гульо, положението е такова - даже един самолет външно да прилича на друг от същия тип, пълнежът му може да е съвсем различен - електроника, радари, въоръжение. Шансът на един ултрамодерен F-35 е нулев срещу Су-35.
144
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Антикомунитсите да почерпят! Този мишок и микромишочето Вигенин отнеха най-малко 10% от избирателите на Столетницата, всред които винаги съм бил, макар, че не съм член. Ако ни вкарат във война с Русия, много бой ще ядем с тази смешна, опоскана армия. А тук виновниците ще бъдат наказани и без Народен съд!
143
3
 
12
 
! Отговори
1878 преди 10 години
Г- н министър, още ли не сте разбрали и ако ли не ние проЗтият ви електорат да ви кажем ,че в Украйна сте пред ВОЙНА!Казвам "сте", защото българите не желаят вие управляващите, да ни въвличате в игрите си.Народът ни таи любов и уважение към Русия и тя за него никога няма да бъде враг-сигурни сме,а ако вие искате на фронта-грабвайте пушките ,но знайте никой няма да тръгне след вас!
142
5
 
21
 
! Отговори
МАМ*/ЦАТА МУ МАЗНА преди 10 години
НЕКА ДА ПИТАМЕ ТОЗИ ПЛЪХ НАЙДЕНОВ, КЙ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ КОРАБИ ДА НАВЛЯЗАТ В БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИЯАЛНИ ВОДИ, ТОВА НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА СЕ ГЛАСУВА В НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИЕ, ОТ ГНУСНИТЕ, АЛЧНИ, МАЗНИ И *** ДУПЕТАТИ? КОЙ КОГА И КАК ТОЧНО ГО ГЛАСУВА ТОВА РЕШЕНИЕ И ЗАЩО?
141
2
 
15
 
! Отговори
ДО 130 преди 10 години
ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ, АМА МНОГО, МНОГО СИ ПРОззззззззззззз, ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ПО ВЪПРОСА ЗА ВОЙНАТА МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ И АНЕКСИРАНЕТО НА КИПЪР ОТ ТУРЦИЯ, КАКТО И ЧЛЕНСТВОТО НА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ В ГНУСНИЯ ПАКТ? АМАН ВЕЧЕ ОТ ***, МАЗНИ И НАГЛИ ***, РЪСЕЩИ МЗЪК НА ЛЯВ И НА ДЯСНО!
140
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го дудудуу руснаците :D
139
4
 
12
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 10 години
Naidenov, ruskite samoleti provokirat, a USA Flota, korabite si vlizat v Cherno More, kato che tova mu eGolf of Mexico. KAKVO TARSJAT USA v CHERNO MORE ?
138
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Найденов, пожелавам ти един хамерикански самолет да ти влезе в д-то, както е на клипа в Youtube - Whee!youtube/watch?v=o-6HA41F6Lg
137
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интересно, как е нарушен баланса на силите, като и преди това корабите в Крим си бяха Руски ?!
136
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 146Що за българин си ти,който дъниш на шльокавица и не умееш да пишеш грамотно на езика си?Аман от такива пишман-патриоти,мислещи си, че с два едва кретащи самолета могат да свалят самолети,които не са И влезли в българското въздушно пространство.Самолети щял да сваля...то да не е Русата Златка да сваляш.Четете бе,четете преди да пишете дивотии.Ако такъв е про-натовския контингет у Бг, НАТО нема прокопса тука.
135
1
 
14
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Ако продажните ни политици се опитат да ни продадат на НАТО като щит срещу Русия, ще е голяма грешка. Те руснаците крайбрежието няма да ударят, но виж една две ракети може да пратят до София, по една две сгради в центъра.
134
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Разпадат се далаверите на Герб. С ЕРПта направиха българина да работи за "ток", във всяка област се открива тотално източване на пари. Не само че Борисов стана милярдер а всички около него. Много гнусни престъпления, и вместо да са в затвора те правят трудови договори за протестиращи. 8 часов работен ден пред парламента а за по работливите премии за окупиране. Пълна порнография е тая държава, по изостанала е и от Сомалия.
133
3
 
27
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Другарю Найденов, три пъти вече отправям към вас въпроса опасни ли са за живота и съществуването на Българите и България настанените пет американски военни бази в България вие нито веднъж взехте отношение по този въпрос пред българския народ. Това го правите умишлено. Сега говорите за руски самолети над Черно море колко опасни били за нас, а те летят над международни води, а не над България и започна да ревеш като дърто хасковско магаре.Защо така. Ти ни имаш за серсеми ,които можеш да лъжеш.
132
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aide zapo4vaite da gi svaliate ve4e samo gi bavite