Христос воскресе!

Целият християнски свят посреща Възкресение Христово
Обновена: 20 апр 2014 16:04 | 20 апр 2014 00:01, Екип на Dnes.bg
144
Христос воскресе!
Снимка: Булфото

Христос Воскресе!

Целият християнски свят заедно посреща най-светлия празник - Възкресение Христово.
На този ден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден след като е разпънат на кръст.

На Великден християните отиват на църква, а след празничното богослужение те излизат със запалени свещи, които занасят в домовете си за здраве и благословия.
 
На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината.

По традиция през празничните дни се посещават родители и кумове, като се носят великденски козунаци и боядисани яйца, за да се засвидетелстват обич и почитание.

От екипа на Dnes.bg ви пожелаваме Великденските празници да бъдат изпълнени с радост и много прекрасни моменти за вас и най-близките ви хора! А сега вземете най-здравото яйце и е време за бой! Да ви е сладко!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
0
 
! Отговори
ХРИСТИЯНИН преди 9 години
до всички ,които пишат антихристиянски мисли :Нали е по-добре "Христос Возкресе" отколкото "Аллах акбар".
126
1
 
0
 
! Отговори
xyz преди 9 години
VO ISTINA VOSKRESE !
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе я стига сте се вживявали...
124
1
 
0
 
! Отговори
Мирослаш преди 9 години
Вие сте е....и меркантилните животни честно!!!! Умеете само да делите хората и да прешръщате всичко в пари!!!
123
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 9 години
Христос воскресе, а преди това евреите го разпнаха.
122
1
 
0
 
! Отговори
do k. 136 преди 9 години
normalno e horata da sa razlichni. maimunkite i te sa razlichni. pustinite i te sa razlichni. izravnyavaneto na regionite e mechta na izvestna smolyanska geografka - samo ne znaem po koya pustinya iska da se izravnim.edni se sastezavat s automobili na F1, drugi si sastezavat chervenite yaica.:-0)))
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Го призовеш и усетиш, помоли Го за това което ти недостига- осъзнаване, мир, милосърдие, препитание или друго важно за живота ти нещо и ще получиш! Помага Бог!
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Игнорамусите пак намесиха сатаната. Чакаме коментар за дявола и как всички, които имат различни вярвания или нямат такива ще горят в ада.
119
8
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 9 години
Май много хора още не могат да разберат, че Християнството вече е не само религия, а начин на самосъхранение на белите хора(в частност православните) срещу все по-агресивния ислям и настъпващ сатанизъм!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти чети 121 и 131 и не се сърди на другите форумци. Вземи и опитай! Духът на Твореца е в Тора, Евангелията и Беседите на Учителя. Той е ЕДИН, хаШем ЕХАД! Познаваме го като Баща, Майка и Син, над това е непознаваем докато сме в плът. Бог е с бедните неотлъчно, отколкото с богатите! Бог е Любов, Мъдрост и Истина, Правда и Добродетел! Радвай се и остави тъгата на мира, вземи от изброените Писания и един ред и го приеми и изживей без философстване и ще Го усетиш!
117
3
 
3
 
! Отговори
до 127 преди 9 години
Мирославе, вашата вяра се опира само и единствено до парите ! Ако нямам пари за свещичка, Бог няма да ми даде здраве ! Ако нямам пари да си купя яйца и да ги боядисам не спазвам традицийте ! Ако нямам пари за козунак и агне, отново не спазвам традицийте ! Е какво е това ми кажи ? Не трябва ли Бог да бди над всички, независимо от богатството им, или ако си беден и нямаш пари си търци друг Бог ? Христос се е превърнал от Бог на бедните и нямащите, в Бог на богатите и имащите ! Без пари, няма Бог !
116
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почитаме българските божества Тангра и Перун, не еврейския ***!
115
7
 
1
 
! Отговори
за 130 преди 9 години
"Тайните общества" за съжаление нямат ключа към истината. Дори древните гърци са знаели, че за първопричината, истинското божествено начало не се говори, защото ни е неподвластна и необозрима за човешките възприятия. Независимо , че сме част от нея.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
121 съм и благодаря на сайта, че не изтриха поста ми. Пиша за невярващите, за да се докоснат и те до висшия Плод на Дървото на Живота. Нека вкусят от Вечността и да станат вярващи и свободни от Егоизма и да живеят завинаги с Господ и неговите ангели!
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 128 "за 125"Не навлизай в тема, с която очевидно не си наясно... или пък нарочно се опитваш да отклониш ;)
112
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
111
7
 
1
 
! Отговори
за 125 преди 9 години
Демиурга няма архонти. Да се говори и пише за него е неподвластно на човешкия разум.
110
12
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Как не ви е срам на най-големия християнски празник да дрънкате глупости баш в тази новина? Влезте в новината за политика и дрънкайте! Христос Воскресе на всички! И стига с дребнавите сметчици кой колко е дал за яйца, козунак и т.н. Празник е! Всеки си,е купил според възможностите! Съберете се със семействата си и си кажете нещо хубаво поне днес! Айде със здраве!!!
109
6
 
5
 
! Отговори
за мюсюлманин преди 9 години
Исляма е християнска секта, затова вземи се пообразовай малко.
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито им на всички, почитащи демиурга и архонтите му, в частност Йешуа. Дано ви дойде акъла след време, че сте станали за посмешище...