Кабинетът не зависи от евровота!

Политолог и PR експерт не очакват сътресения, зоват за евродебат
51
Кабинетът не зависи от евровота!
Снимка: архив, БулФото

Малко вероятно е да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради евровота, смята политологът Борис Попиванов.

От няколко месеца насам беше заложена идеята, че всъщност ние отиваме на евроизбори едва ли не за референдум "за" или "против" правителството, което ще бъде грешка. То не зависи толкова от тези избори, то зависи от много други неща, коментира той пред БНР.

Още по темата
Според него 7 години и 4 месеца след пълноправното ни членство в ЕС все повече осъзнаваме, че една голяма част от решенията, които засягат живота на всеки от нас, се определят от обща рамка от настроенията, нагласите, решенията, които се вземат на общоевропейско ниво.

„Нашите евродепутати, когато бъдат излъчени, ще влязат в европейските партийни семейства и там ще гласуват много повече партийно, отколкото национално.

Това е най-важното за нас като избиратели, да знаем основните европейски партии какво предлагат по важните въпроси за бъдещето на ЕС, съответно да се ориентираме като гласоподаватели какво можем да очакваме ние тук“, изтъкна политологът.

PR експертът Арман Бабикян допълни, че ще спечели този кандидат, който успее да обясни на прост език големите европейски теми.

Той коментира, че част от независимите кандидати са опит на големите партии да отцепят гласове от политическите си противници.

За съжаление, и този път няма да направят нищо, смята Бабикян.

По думите му големия брой независими кандидати в някаква степен можем да си обясним и с желанието на някои от големите партии да отклонят гласове от опонентите си - като вкарат типажи, които са близки до образа на техните политически противници и по този начин отслабят тяхното влияние, отклонявайки гласове.

И двамата заявиха, че не очакват сътресения на евровота. За нова ситуация в страната според Попиванов можем да говорим само при голямо надмощие на ГЕРБ или на БСП на изборите за ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за номер 25, няма да сгрешите, всички други партии произлизат от там
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с печатницата на герберастите в Костинброд ?Затвориха ли я нацяло или пак ще я пускат за Евровота ? ----------------------------------------Нищо не излезе от тази ваша евтина манипулация. Съдът отхвърли нейната несъстоятелност.Това стана!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !НИКОГА ВЕЧЕ ОРЕШАРСКИ !!!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръст от 8 % при наличие на дефлация за последните три месеца?Такава нещо може да има само в опорните точки на Моника Станишева, но не и в реалната икономика.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж за какъв растеж става дума първото тримесечие:Експертът допълни, че към момента песимистичната оценка за икономика у нас изглежда най-реалистична. По думите му изпълнението на бюджета е най-тревожната част.От данните, които излязоха за първите два месеца, за да се изпълни приходната част, оттук до края на година трябва да се събират по 200 млн. лева повече от това, което се е събирало по същото време предходната година. И това не изглежда много оптимистично, посочи Ганев.
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Само 10Те *** гласуват само за 10. Защо ли?
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОБЛАСТНИ и ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ в *** Бургас - Юсеин Мехмед, Варна - Маткан Ибрямов, Габрово - Кенан Ашиков, Добрич - Исмет Хабил, Кърджали - Муса Сайдаахмед, Ловеч - Юнал Масъков, Пазарджик - Юмер Хамза, Плевен - Енгин Кючуков, Пловдив - Юксел Расим, Разград - Севгин Шукри, Русе - Айдън Караахмед, Благоевград - Муса Палев, Силистра - Насуф Насуф, Търговище - Емел Расимова, Хасково - Кадир Исов, Сливен - Неджим Ахмед, Смолян - Бейхан ДурСтара Загора - Тонджа Йостург, Шумен - Левент Зекериев,
21
3
 
9
 
! Отговори
Само 10 преди 9 години
Нищо друго освен 10Всичко друго е бедност, грабежи на ***, лоша храна по магазините, бързи кредити и бой от лихвари, скъп ток и вода, нечовешки цени на тока, смърт, онкоболни и армия от ***, убиващи вашите баби и дядовци по селата.Европа е с 10Мисли този път, не се вързвай на Боковата Нова ТВ или дудуковата ТВ7Реформирай смело с 10
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
брей тука само комунисти и ***
19
1
 
9
 
! Отговори
пю преди 9 години
до вчера зависеше.като видяха че ще издухат супата друга песен запяха гадните комунисти
18
3
 
9
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се проведе национална кампания по политическа дезинфекция и България да бъде изчистена от остатъците от герберастки ***, които само спъват развитието й.
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП управляват мъдро. Усеща се вече, че хванаха юздите на съдебната система и делата завършват с тежки присъди за крадците на прехода. Освен това икономиката е в невиждан подем. Скоро ще постигнем растеж от 8% за първото тримесечие. Доходите до една година ще са като в западна европа и скандинавските страни
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това как Герб били ...другарите, комунистите , живковистите... май мирише на новите Опорни точки.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинетът твърдо ще стои, докато му спрат и последното евро от еврофондовете, за крадливост и некадърност, и докато увътрят България за поне 5год напред, с нови заеми, и да изгонят поне 200 хил млади българи,тъй както само те го умеят
13
1
 
10
 
! Отговори
10 е добро число преди 9 години
Мислете, умните и можещите са 15% у нас, другите с акъл избягаха от БСП, ГЕРБ, Атака и ДПС. Тези четири партии са вредни, ББЦ е новата манджа на Тройката, какво ни остава, какво имаме като изход от този горчив хап...Правилно е да се пусне с10Реформаторски блок, без да купува гласове, без да дава пари за застъпници, без да краде както СИК и ВИС - 2 и техните партии от миналотоСамо 10
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не забравяй, че ГЕРБ са Б-отборът на дрОгарете - техния обслужващ персонал.С други думи некадърниците решили да помиришат властта и усладила им се.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ " били крали".А бе Другарите като почнат да крадат , няма кой да ги стине.За 25 год неуморно крадене ни превърнаха в клоаката на Европа, а сега с платени драскачи /Кутевчета/денонощно се опитват да излъжат и последния наивен българин който им се хване на лъжите.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да има избори след евровота?Нека първо да фалираме НЕК,да налеем народни пари в Химко и БДЖ и да си ги приватизираме.Сега да изтеглим 4,5 милиарда,че и догодина още 5.Накрая да си вземем комисионните от Южен поток,па после ни боли оная работа кво шъ става...
9
12
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
До социологБойко Борисов е патриот, колкото Елтън Джон е мъж ! :)ГЕРБ е антибългарска и антидемократична слугинска партия на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.Не, че другите партии у нас не слугуват на Световните господари, но само ГЕРБ се престара в унищожението на българите и ги подложи на неприкрит финансов ГЕНОЦИД по времето на Дянков. Факт !