Кабинетът не зависи от евровота!

Политолог и PR експерт не очакват сътресения, зоват за евродебат
51
Кабинетът не зависи от евровота!
Снимка: архив, БулФото

Малко вероятно е да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради евровота, смята политологът Борис Попиванов.

От няколко месеца насам беше заложена идеята, че всъщност ние отиваме на евроизбори едва ли не за референдум "за" или "против" правителството, което ще бъде грешка. То не зависи толкова от тези избори, то зависи от много други неща, коментира той пред БНР.

Още по темата
Според него 7 години и 4 месеца след пълноправното ни членство в ЕС все повече осъзнаваме, че една голяма част от решенията, които засягат живота на всеки от нас, се определят от обща рамка от настроенията, нагласите, решенията, които се вземат на общоевропейско ниво.

„Нашите евродепутати, когато бъдат излъчени, ще влязат в европейските партийни семейства и там ще гласуват много повече партийно, отколкото национално.

Това е най-важното за нас като избиратели, да знаем основните европейски партии какво предлагат по важните въпроси за бъдещето на ЕС, съответно да се ориентираме като гласоподаватели какво можем да очакваме ние тук“, изтъкна политологът.

PR експертът Арман Бабикян допълни, че ще спечели този кандидат, който успее да обясни на прост език големите европейски теми.

Той коментира, че част от независимите кандидати са опит на големите партии да отцепят гласове от политическите си противници.

За съжаление, и този път няма да направят нищо, смята Бабикян.

По думите му големия брой независими кандидати в някаква степен можем да си обясним и с желанието на някои от големите партии да отклонят гласове от опонентите си - като вкарат типажи, които са близки до образа на техните политически противници и по този начин отслабят тяхното влияние, отклонявайки гласове.

И двамата заявиха, че не очакват сътресения на евровота. За нова ситуация в страната според Попиванов можем да говорим само при голямо надмощие на ГЕРБ или на БСП на изборите за ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Само 10 преди 9 години
10 е истинската сила на българите за свобода, по-пълен хладилник, добри лекари, ниски цени на лекарствата, *** които работят и млади хора с двойни заплати.Спираме производните на СИК и ВИС - ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и ББЦСамо РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК И ЛЕОНЕЛ МЕСИ - 10
7
10
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Със сигурност не е Боко Тиквата, защото той сиромахът бяга от дебат, като дявол от тамян.Защото знае, че е *** и няма шансове.Силата му е в задкулисните интриги и манипулирането на хората чрез медиите си.На открит дебат е кръгла нула.
6
3
 
4
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Извинявайте, но ако се гледат сухите факти и действителността, само един политик иска лидерски дебат преди евровота- нещо което не е желателно, а задължително.Всеки, който не претендира да види такъв, за мен няма право да гласува.Кой е този лидер?Защо останалите са се покрили и мълчат.Нима мислят пак ей така да минат с общи глупости, хленчене и зов за отговорност?!?!
5
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива разбойници като *** Дянков и селския тарикат Борисов скоро не беше имало в българската политика, икономика и история.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ крадоха в чудовищни размери, отмъкнаха 8 млрд резерв и още толкова фондове по техните сметки на кайманите, народа рупа яко зелено и се радва на заплати от 200-300 евро толкова малко не дават и за помощи в европа
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с печатницата на герберастите в Костинброд ?Затвориха ли я нацяло или пак ще я пускат за Евровота ?
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП и компания (ДПС+АТАКА) са откраднали толкова много, че ако върнат заграбеното което е по офшорни сметки, страната ще се оправи за една година
1
6
 
18
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.