Кабинетът не зависи от евровота!

Политолог и PR експерт не очакват сътресения, зоват за евродебат
51
Кабинетът не зависи от евровота!
Снимка: архив, БулФото

Малко вероятно е да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради евровота, смята политологът Борис Попиванов.

От няколко месеца насам беше заложена идеята, че всъщност ние отиваме на евроизбори едва ли не за референдум "за" или "против" правителството, което ще бъде грешка. То не зависи толкова от тези избори, то зависи от много други неща, коментира той пред БНР.

Още по темата
Според него 7 години и 4 месеца след пълноправното ни членство в ЕС все повече осъзнаваме, че една голяма част от решенията, които засягат живота на всеки от нас, се определят от обща рамка от настроенията, нагласите, решенията, които се вземат на общоевропейско ниво.

„Нашите евродепутати, когато бъдат излъчени, ще влязат в европейските партийни семейства и там ще гласуват много повече партийно, отколкото национално.

Това е най-важното за нас като избиратели, да знаем основните европейски партии какво предлагат по важните въпроси за бъдещето на ЕС, съответно да се ориентираме като гласоподаватели какво можем да очакваме ние тук“, изтъкна политологът.

PR експертът Арман Бабикян допълни, че ще спечели този кандидат, който успее да обясни на прост език големите европейски теми.

Той коментира, че част от независимите кандидати са опит на големите партии да отцепят гласове от политическите си противници.

За съжаление, и този път няма да направят нищо, смята Бабикян.

По думите му големия брой независими кандидати в някаква степен можем да си обясним и с желанието на някои от големите партии да отклонят гласове от опонентите си - като вкарат типажи, които са близки до образа на техните политически противници и по този начин отслабят тяхното влияние, отклонявайки гласове.

И двамата заявиха, че не очакват сътресения на евровота. За нова ситуация в страната според Попиванов можем да говорим само при голямо надмощие на ГЕРБ или на БСП на изборите за ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
movera преди 9 години
kakvo kasal souverena na referenduma?
47
3
 
3
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Най големия виц : " Най-правилният избор е глас за партия ГЕРБ. При управлението на нашият водач Борисов, всички сфери на общественият живот бяха в подем, правораздаването се превърна в европейско, образованието и здравеопазването не бяха в колапс както сега, доходите стигнаха тези на развитите държави, всичко беше добре"Хаха хаха хахаха
46
3
 
8
 
! Отговори
бсп преди 9 години
ОТКЪДЕ ГИ НАМЕРИХТЕ ПАК ТИЯ ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ ***.ТЕ ДРУГО ОСВЕН ДА ЗАЩИТАВАТ КОМУНИСТИТЕ НЕ ЗНАЯТ.
45
7
 
5
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Нямам никакво намерение да легитимирам тези избори, подписвайки се в избирателните протоколи. Вече с лекота фалшифицират подписи и ЕГН-та, а какво остава за някаква си хвърчаща и анонимна бюлетинка...Говорете си - не ми пречите!Честито!
44
3
 
11
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами много ясно че БСП ще кажат че кабинета не зависи от евровота,защото ГЕРБ пак ще ги бие на изборите като тъпан на сватба.
43
18
 
1
 
! Отговори
Бюлент преди 9 години
Пътят на България към Европа минава през Турция. България е невъзможна без Турция.
42
16
 
2
 
! Отговори
Джезмин преди 9 години
Само Бареков! Всичко друго е помия.
41
1
 
8
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 години
Времето е ваше, но всичко останало е НАШЕ!
40
9
 
1
 
! Отговори
wersa4i преди 9 години
samo bareka 6e opravi ne6tat toa nee nekaf kade 6e krade
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-правилният избор е глас за партия ГЕРБ. При управлението на нашият водач Борисов, всички сфери на общественият живот бяха в подем, правораздаването се превърна в европейско, образованието и здравеопазването не бяха в колапс както сега, доходите стигнаха тези на развитите държави, всичко беше добре
38
0
 
17
 
! Отговори
Бунт! преди 9 години
До 1989 се криха зад гърба на Русия, сега вече се крият зад гърба на Европа. Да изметем крадливата олигархия! Има ли значение в кой съюз сме, след като не ни управляват честни хора? Бунт, вместо евроизбори!
37
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прави са социолозите , да следваме Станишев Местан и Бареков
36
2
 
19
 
! Отговори
Х преди 9 години
От евровота наистина не зависи правителството.Но яко бсп и дпс имаха малко морал,съвест, срам.Сами щяха да подадат оставката на това пагубно за страната правителство.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Триглавия змей ни води към гибел.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При герб се самоубивахме, при триглавия змей почнахме да избиваме. Скоро ако чуя че някой е изял някого няма да се учудя.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте плоски бе Тролчета.Това ли е всичкия капацитет който успя да събере гуруто Кутев за да оплюва врага Герб.Защо просто не хвалите каква я свършили за тази близо година/освен , че заробихте България с нови дългове/, а само с ГЕРБ сте се захванали.Или само за това се плаща?
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 2Най-правилният избор е ГЕРБ. При ГЕРБ икономическото израстване на България беше до невиждани преди това висоти. При управлението на ГЕРБ, България се превърна в основен фактор на Балканите и Европа и с изключително високият темп на икономически растеж задмина страни като Германия, Франция и Италия, При управлението на ГЕРБ беше насърчаван и подпомаган с всички възможни средства българският бизнес и индустрия
31
2
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До социолог 19Можеш ли да обясниш тогава на хората защо в Бургас ГЕРБ гласуваха заедно с ДПС за монополизирането на будките за вестници и цигари по спирките от "Лафка" на Цветан Василев?ГЕРБ,БСП,ДПС,ББЦ са все партии на олигархията!Като не гласувате или като гласувате за тях, избирате всичко да е по старому, както до сега!Харесва ли ви как живеете сега питам?За мен лично също само в Реформаторския Блок има някаква надежда нещата да тръгнат към оправяне.
30
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ играят винаги задкулисни игри, разграбиха държавата само за 3,5г и дори другите не се справиха за толкова малко време, правят се на много загрижени за държавата, а всъщност са загрижени как да си инжектират сметките в швейцария
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом в опорните точки на Моника на първо място мислите са и заети с Б.Б., тя въобще за друг мъж сеща ли се?