Няма опасност да прелеят язовирите на "Напоителни системи"

Очакваните валежи са важни за реколтата, заяви Димитър Греков
Обновена: 24 апр 2014 15:17 | 24 апр 2014 15:17, Надежда Бочева
2
Няма опасност да прелеят язовирите на "Напоителни системи"
Димитър Греков. Снимка: БТА

Прелелите язовири в Северозападна България са собственост на общини и на екоминистерството, заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти. Той отчете, че няма опасност да прелеят язовирите, за които отговаря дружеството "Напоителни системи".

Язовирите на "Напоителни системи" се контролират, нивото на водата в някои от тях е под необходимия минимум, каза министърът.

Още по темата
Тъй като дружеството има ангажименти, свързани с превенцията на наводнения, Греков посочи, че преди около два месеца е получен сигнал от Ружинци за дига пред скъсване. Тя е ремонтирана преди около две седмици. Засега няма сигнали за диги, при които има риск.

Очакваните валежи няма да нанесат щети, те всъщност са необходими за земеделието и за язовирите, в които водата е под необходимото ниво, отчете министърът.

По думите му валежи са необходими за българското земеделие, защото някои от язовирите са в повечето случаи под критичното ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Добре, че няма човешки жертви, че тогава друга песен ще се пее!Пред снимките и кадрите на старите хора и съборените къщи,пред унищожените им дворове -радостта на Греков е доста неуместна !На "Напоителни системи"няма да прелеят ,ами другите ?Ще има ли ко да удари камбаните и да спаси други хорица ,ако се стигне до положението от тази нощ ?
1
0
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Вчера Украинския евреин Станишев в тесен пиянски кръг в Кърджали е казал:- Дано повече балъци се вържат на моите приказки за благоденствието в бъдеще време и да гласуват за БСП, че тука почва да става напечено. Аз да си отида в Брюксел пък тука да се оправят както могат. Моника си ме чака и ми е купила хубава къща. Естествено не е много скъпа, само 2 500 000 евро, като и Хохегер помогна.