Без артилерийска подготовка преди вота, пазят снарядите за сражението

Виждаме един беззъб Борисов, коментират анализатори
Обновена: 29 апр 2014 14:52 | 29 апр 2014 12:30, Камелия Цветанова
51
Без артилерийска подготовка преди вота, пазят снарядите за сражението
Снимка: архив, БТА

Април беше политически спокоен месец и нямаше артилерийска подготовка за битката, която се очаква през май, снарядите се пестят за сражението, имаше по-скоро окупация, но сега нита една партия не изглежда сигурна в представянето си на евровота. Това коментира социологът проф. Петър-Емил Митев от институт „Иван Хаджийски” по време на дискусия за ситуацията през отиващия си месец.

Според политолога Димитър Ганев март е бил месец на опозицията, а през април обаче ГЕРБ е била „неочаквано по-кротка и по-малко нападателна”.

„Виждаме един беззъб Бойко Борисов, който не отговори на скандала с ЕГН-тата, нито на номинацията на Делян Пеенски,  а дали това ще е своеобразно затишие пред буряq или и занапред той ще е такъв, предстои да видим”, коментира Ганев.

Политологът Първан Симеонов прогнозира, че правителството като че ли сега е по-застрашено от преди, когато имаше протести по улиците и политически войни, защото вече се говори на езика на дипломацията.

Преди имаше само две политически сили, които искат предсрочни избори, ГЕРБ и Реформаторите, сега за това говорят „България без цензура“ и като че ли АБВ, а и „Атака” нещо заговори, че май ще иска такива, коментира Симеонов.
 
„Сега, когато няма политическа война правителството е по-застрашено, защото това е затишие, но изглежда, че има мъртво вълнение, а отдолу могат да изпулват политически трупове”, анализира политологът.
 
Според него евроизборите ще поставят началото на нов политически сезон, след което предстоят интересни неща.
Социологът Андрей Райчев обаче настоя, че нацията няма намерение да дава властта на никого, както направи с правителството на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Бойко Борисов.
 
„Въпросът за тези избори не е кой ще спечели, а кой ще загуби, докато нацията живее в разочаровано състояние, въпросът е кой ще оцелее и откого нацията ще се освободи, обясни той.
 
Райчев е убеден, че дясното в България загива, но „богаташки проекти ще заемат мястото му”.
 
„Волен Сидеров има нов етап на политическа еволюция – от национализъм, той мина към социализъм,  а сега вече е русофил. Това е много сериозна политическа ниша, Сидеров откри кампанията си в Москва, това не е шега”, коментира той.

Социолозите признаха, че са изненадани от факта, че ГЕРБ не е реагирала на номинацията на Делян Пеевски за евродепутат  от ДПС.
 
Според Райчев по този начин лидерът на ДПС Лютви Местан по този начин се освобождава от Пеевски, защото в противен случай ще трябва да го вкара отново в листите за парламент, когато и да са те.

Пеевски нищо лошо не е направил на ДПС, настоя Райчев. Той смята още, че има вариант лидерът на ББЦ Николай Бареков да е новият Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Я пак се появи.Чудо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Боил преди 9 години
Алооооооооо!!!!!!!!! модераторе заще бе джанъм ми свали писанието.Истината боли нали!!!!!.Беше с номер 24 дано са успели повече хора да го прочетът.В град Легница Полша са регистрирани 170 избиратели с турски имена а в цяла Полша 196,там са регистрирани в един и същи ден като в склад наедро.ЦИК на сестра Галева спи ли?Къде е Цацаров?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДаниВчера някаква от барековите кукувици каза по телевизията последните ще станем първи а дали ще стигнат тези дето са след тях защото на цял народ му стана ясно че:гласуваш с бюлетина 28 и получаваш вот 2 в 1 Бареков + Пеевски същотот е и с бюлетина 29 получаваш ДПС + ББЦ
23
1
 
8
 
! Отговори
Биол преди 9 години
Драги съграждани еди интересен факт свъразан с изборите. На 196 геристрирани избиратели в цяла Полша 170 са регистрирани в гр. Легница близко до границата с Германия.Малък град,но познайте как звучът имената на тези избиратели.Ясно че е направен турски десант.Знам как са разпределени по градове живеещите тук българи, повтарям българи и няма такава възможност там да са събрани толкова и всичките с екзотични имена.Да глсуваме и да ги изметем!!!!
22
3
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Ако не променим нещата, ако гласуваме за старите партии, нищо хубаво не ни чака.
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов никак не е беззъб, напротив! Така му отърва да се прави на тиква!
20
22
 
5
 
! Отговори
Албена преди 9 години
Борисов е изпята песен. Няма какво да очакваме от партия на статуквото. Време е да помислим за радикална промяна в лицето на ББЦ.
19
14
 
4
 
! Отговори
Велев преди 9 години
Какви оръдия? Бареков ги кани на дебати, а те се крият от като мишки.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам тарикат *** да искат по 200 лева за глас от по нЕколко души, на морето!
17
19
 
7
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Скандалът с общинският съветник на ГЕРБ продължава да се разраства. Орлин Алексиев може да се окаже един от най-важните кокаинови крале в Европа, съобщиха спецполицаи, работещи по случая, пише "Всеки ден". Шефът на вътрешната комисия в НС Атанас Мерджанов разкри потресаващи данни, които сочат, че докато Гълъбин Боевски още е бил общински съветник от ГЕРБ е започнал съвместен канал за дрога заедно с Алексиев. Боевски напусна групата в Столичния общински съвет през 2008 г., когато избухна скандалъ
16
34
 
3
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Mного хора се убедиха, че "България без цензура" е партията, която е носител на енергията и очакванията им за достоен живот в България като част от Европейския съюз.
15
17
 
7
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Най големият предател на тази страна е Бойко бивш и настоящ престъпник от водеща престъпна банда Сик с партия създадена от БСП и паричната подкрепа на ДПС играе срещу народа и в негов ущърб, с единствената цел да ни окраде колкото се може по добре и да вземе всичко от тази държава. Той трябва да е в затвора, трябва да се започне с почистването на ръцете на всички в политиката и най накрая тази страна да се оправи. Без Бойко без комунисти и ***.
14
17
 
3
 
! Отговори
Бюлетина 28 преди 9 години
Правилният и верният избор е бюлетина номер 28, за едно светло бъдеще .
13
14
 
11
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Боко си е в комбина с ДПС и за това нищо не казва , ни за Пеерски ни за ЕРПтата щот те си правят атомна на нашата граница и мислят на нас да продават енергия. А той си е мишка и гледа само да се нагуши с кинти и не го е*е за страната ни въобще.
12
2
 
12
 
! Отговори
Бобо преди 9 години
Какво да направи Пеевски, като на него му е трудно да говори, та какво остава за мислене?
11
6
 
5
 
! Отговори
Бойко котарака преди 9 години
Офцътъ искъ стриганье, простата офцъ, още повече. Добитъкът е само за доенье. Доброволно да си избираме между Борисов, Станишев, Бареков... Ето това е дефиниция (за герберастите - определение) за ***, ***, оскотял, мизерен и злобен. Все иска друг да го оправя.Нормалните хора имат само площада (без "безухановиици", обаче).
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров ще излезе най - хитър и ще измести *** и реформаторите
9
3
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Поредната сбирка на шайка продажни, некадърни и скъсали с реалността ...лози. Заливат ни с предубедени, поръчкови или непрофесионални мнения и после ще се чудят как да си оправдават грешните прогнози. Ама то кой ли им вярва вече.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анализирай оноване са се навели само зад Станишев то е хвалби и на Дудуков и се чудя дали тия "анализатори " не ги тресе повече страх от "политическите лидери " дали пак ГЕРБ няма да им отвее вплявата
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той смята още, че има вариант лидерът на ББЦ Николай Бареков да е новият Яне Янев." - няма как даже Яне има повече ум от ***