Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

Първото нещо, което ще направи е ремонт на сградите
Обновена: 1 май 2014 14:46 | 1 май 2014 14:46, Камелия Цветанова
29
Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир
Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир. Снимка: Булфото, архив

Ловчанският митрополит Гавриил въдвори Величкия епископ Сионий за игумен на Троянския манастир "Успение Богородично". Владиката пожела Господ да му дари здраве, сили и мъдрост, че да направи така, че манастирът духовно и материално да заблести.

Още по темата

Според дядо Сионий първото нещо, което трябва да се направи, е да започне ремонтирането на съществуващите сгради и доизграждането на южното крило на манастира, започнато от дядо Григорий, да се обнови богослужението в храма, да се акцентира върху духовния живот и изповедта, върху светото причастие.

"Моят предшественик е направил много за светата обител и смятам да продължа неговите добри начинания, да отворя широко вратите, да влизат повече православни християни тук, както и досега, но и да се организират семинари, срещи, конференции и други инициативи. И още - да привличаме повече хора на това свято място, които да почувстват благодатта на Божията майка и светостта на този величествен старославен български манастир", заяви за БТА дядо Сионий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Желев, преди беше ДС агент и редовно пишеше за патриарха. Я, кажи колко ти плащаха за да слухтиш?Цял манастир ти дадоха.Е,бас си далаверата. Политик, агент, крадец,***...Съпругата знаели за ... :)Накрая ще разбере. Скоро идват часа на истината за теб.Срам нямаш от нищо.Жалко че по черни цялата фамилия Желеви
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иване,колегите ти какво говорят за 10 годишната афера - "батко и братко в Зограф"?Ти си крадливо магаре и името ти трябва всеки да го научи и то е ИВАН ЖЕЛЕВ. Известен теолог ,политик и обикновен крадец.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иване!Кажи си таксата,за да говориш мръсотии и лъжи.Толкова си *** и не осъзнаваш, че чрез делата си вредиш и скарваш хората помежду им.Ти си мръсно човече в ръцете на дявола.Дано един ден сина ти разбере,що за човек си.Скоро,скоро твоите хора ще изритат своето любимо магаре.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Желев заяви, че митрополит Николай насажда свои протежета, които един ден ще му осигурят патриаршеското място.Иване! Ти си Мръсно, лъжливо, магаре. Времето показа,че от устата ти излизат само лъжи и мръсотии.Ходи да се мазниш на *** и митрополити за мръсни парици.Освен да обикаляш телевизии и да плючиш,друго не можеш.НЕКАДЪРНИК!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Желев не е магаре.Макар,че и магаре може да вземе диплома за теолог.магарето не може да изпълнява скрити политически поръчки.Ах,какви дела върши за парици...но не са християнски неговите постъпки.Не само,че не успя да въведе религията в училищата, но напротив.Чрез делата си навреди на христовата църква.И мръсните дела ще го познаете.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гатанка.Завършил е теология.Политик е и не е духовно лице.Изпълнява мръсни поръчки.Едно говори,но друго прави. Намесен е в във финансови машинации от много голям мащаб.Що е то?Отговор: Иван Желев.
20
4
 
1
 
! Отговори
shamandur4e преди 9 години
tozi dedo dometian go dokara vav vidinska eparhiq s oshte nekolko monaha,kato po izvesten mejdu teh e polikar.i vijte=sioni e duhovno 4edo na dometian,polikarp na sioni ,samuil na polikarp i kakvo stana =kato italianskata mafiq.krqstnika dometian,a drugite verni do grob.pqrvoto neshto koeto napraviha izgoniha vsi4ki sveshtenizi ot vidinskite hramove i sled tova zapo4na edno kradene na ikoni i zenni predmeti/srebarni kandila i dr./ izsekoha zarkovnite gori isi izvadete zaklu4enie kakvi hora sa.bo
19
10
 
3
 
! Отговори
Мъжеложец преди 9 години
За да последвам примера на духовенството, отскоро съм хомосексуалист. Какъвто е и нашият Господ Бог.Сега съм спокоен, щастлив и знам, че ще отида в Рая, където ще попадна в Неговите обятия.
18
2
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
А друг смъртен грях е когато мъжеложец като теб се изразява в женски пол.
17
13
 
4
 
! Отговори
Вярваща христиняка преди 9 години
Наистина има много хомосексуалисти сред поповете. Те дори преобладават. Щом Бог ги е направил по свой образ и подобие, трябва и той да е хомосексуалист.Вероятно мъжете трябва да станете хомосексуалисти, за да ви приеме Бог в Рая. Логично е.
16
2
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Църквата е подчинена на КГБ.Не случайно всички комунисти(преди взривяваха църкви,после вкарваха в затвора набожните българи и част от тях разстреляха)станаха от раз много набожни.Не случайно шапката на БПЦ е пълен с милиционери.Смирение братя българи особено към атеистите комунисти.Какъв духовен водач очаквате от духовни инвалиди.
15
7
 
3
 
! Отговори
Питане преди 9 години
След като сред Божиите служители има толкова много хомосексуалисти, напълно е възможно и Бог да е хомосексуалист.В такъв случай, трябва ли и аз да стана хомосексуалист, за да отида в Рая?
14
2
 
14
 
! Отговори
БОГ ВИЖДА! преди 9 години
СЛОВОБЛУДЦИТЕ КОИТО ХУЛЯТ ОТЕЦ СИОНИЙ НАВРЕМЕТО ИСКАХА ДА ПРАВЯТ МОЛ В ГРАДИНАТА НА ДУХОВНАТА СЕМИНАРИЯ! СИОНИЙ ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ И ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА БЕ НАКЛЕВЕТЕН В ТОВА, КОЕТО Е ОБИЧАЙНОТО ЕЖЕДНЕВИЕ НА ТИЯ ГРЕШНИЦИ!ПОКАЙТЕ СЕ НЕЩАСТНИЦИ! БОГ ВИЖДА И НЕ ЗАБРАВЯ!!
13
6
 
5
 
! Отговори
Вярващ преди 9 години
Дали не е по-правилно да се напеша СиМоний? Или Сексоний?Развалата и корупцията в БПЦ са взели огромни размери.кога вярващите и народът ще изгонят тези продажни личности от храма? Кога думата свещеник ще придобие отново значението си на свят човек?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"дядо Сионий първото нещо, което трябва да се направи, е да започне ремонтирането на съществуващите сгради и доизграждането на южното крило на манастира"Първо материалното-според думите на Сионий, а после духовното.Странно за божи служител!!!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писаха във вестника че ставали чудеса на гроба на максим в троянският манастир. Един го снимаха как си сваля гащите пред камерите и разгазва на кой колко му е малък, нарича един от монасите в манастира Баба гуси, той пък умря на спирка (що не си е в манастира?!?). Сега слагат този дето пропищяха децата в семинарията от него, та го уволниха (как не се намери един баща или брат да му тегли ) Все чудеса около гроба на максим офицера от комисия государственой безопасности КГБ тая съветска шлака тря
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сионий докато беше в семинарията, гей разврата вътре се вихреше.Не случайно го слагат игумен сега на небезизвестният манастир.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни занимавали с тая фирма за свещи и гейове за служители!
8
9
 
7
 
! Отговори
Митьо преди 9 години
Епископ Сионий ще бъде посрещнат от светата обител на небезизвестният манастир и след интензивен нощен сеанс (който може да проследите директно на livesexcams) ще получи и новото си дуговно име- баба Сийка.
7
4
 
16
 
! Отговори
савов преди 9 години
Да благослови Бог делото ви отче Сионий!