Празниците приключват, ред e на голямото прибиране

В цялата страна днес се очаква засилен трафик
Обновена: 6 май 2014 07:30 | 6 май 2014 07:30, Красимир Ангелов
59
Празниците приключват, ред e на голямото прибиране
Снимка: Булфото

Засилен трафик в цялата страна се очаква днес - последният празничен ден от общо шестдневната почивка в началото на май.

По традиция най-много движение се очаква в посока София и големите областни градове, като най-натоварено ще е по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", както и по главен път Е-79.

От полицията и и Агенция "Пътна инфраструктура" отново припомнят предприетата организация за облекчаване на движението по основните пътни направления в страната.

От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“.

Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни, както и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, отчитат от АПИ.

Освен по АМ „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

От вчера, 5 май, в участъка при 67-ми км от АМ „Тракия“ движението ще бъде по една лента в посока София – Пловдив и една лента от Пловдив към София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел "Церово“, с. Церово – временна пътна връзка към АМ "Тракия", като приблизителната дължина на обхода е към 5 км.

От АПИ припомнят, че преминаването на тежкотоварни превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено още от миналата година. Те се пренасочват по маршрут: Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Освен магистрала „Тракия“, алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

Много българи избраха да прекарат почивните дни в съседна Гърция, поради което се очаква и изключително натоварен трафик по път Е-79 София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

От АПИ напомнят, че от 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От Пътна полиция и АПИ препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, влажните настилки и да спазват указанията на служителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КоренякГосподине,Това, за което си спомняте с толкова носталгия, не е някаква друга София, а е Вашата младост!Жив и здрав да сте и още много радости да преживеете!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 12Щом, като и аз и родителите ми сме родени и израсли в София, значи съм кореняк софиянец. Другото, което ме отличава от селяните е манталитета ми на софиянец. Селянина поради селско-провинциалните си комплекси, особено тези които не могат да се уредят да живеят в София, винаги търси под вола теле, кой бил софиянец, дали е кореняк, дали е роден в центъра на София и т.н., като че ли той е роден в центъра на неговото село, или по-близо до центъра на София!
11
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Чети надолу твоите съграждани кореняци слагат всички от провинцията под един знаменател.И само да спомена провинцията не е само къщи и села аз лично живея в блок никога не съм доил крава и не съм копал.
10
9
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Сега вземи речника и прочети какво значи селянин и *** ,после пак ела да си пишем.Жалки сте "аз съм кореняк Софиянец"роден съм в София и край нищо друго няма значение.Гордейте се с нещо което не ви е даденост.....
9
13
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
Аз съм от село и бачкам у софето за 3 иляди леа. Проблем?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КоренякДаже и когато се преместихме в блок не си заключвахме вратата. Единствения, който влезе неканен беше Бай Къци пияницата от нашия вход, който една вечер си беше объркал етажа.
7
2
 
15
 
! Отговори
Кореняк преди 9 години
Красотата на София беше в това че нямаше жил.блокове и комплекси и малко жители..Само къщи с дворове ,задължително с цветя,розии и лалета.И никой не си заключваше къщата.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КоренякАз си спомням едни пенсионери, как минаваха по градинките с едни шишове и събираха хартийките. Но тогава имаше закон за софийското жителство!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 6За разлика от тебе не съм ***, а кореняк софиянец, не съм 120 кила, а 85 при 185 см. а работата си я върша когато съм на работа, по празниците си почивам.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селянин преселник
3
8
 
30
 
! Отговори
Кореняк преди 9 години
Ех ,беше София,всяка нощ се миеха улиците и сутрин като тръгвах на училище *** прибираха маркучите ,миришеше на озон.Да се качиш и да слезеш от трамвая в движение си беше нормално,малко коли ,чиста спретната ,красива София .Спомени...носталгия...Пусни прасето от *** и виж какво ще направи от София.......***.
2
9
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Ами да свършиш някоя работа бре ***.Виж се 120 кила си.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тия празници ми призлява! Все съм на работа по тях, а празнични - йок!Като стана диктатор, ще ги забраня!