Празниците приключват, ред e на голямото прибиране

В цялата страна днес се очаква засилен трафик
Обновена: 6 май 2014 07:30 | 6 май 2014 07:30, Красимир Ангелов
59
Празниците приключват, ред e на голямото прибиране
Снимка: Булфото

Засилен трафик в цялата страна се очаква днес - последният празничен ден от общо шестдневната почивка в началото на май.

По традиция най-много движение се очаква в посока София и големите областни градове, като най-натоварено ще е по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", както и по главен път Е-79.

От полицията и и Агенция "Пътна инфраструктура" отново припомнят предприетата организация за облекчаване на движението по основните пътни направления в страната.

От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“.

Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни, както и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, отчитат от АПИ.

Освен по АМ „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

От вчера, 5 май, в участъка при 67-ми км от АМ „Тракия“ движението ще бъде по една лента в посока София – Пловдив и една лента от Пловдив към София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел "Церово“, с. Церово – временна пътна връзка към АМ "Тракия", като приблизителната дължина на обхода е към 5 км.

От АПИ припомнят, че преминаването на тежкотоварни превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено още от миналата година. Те се пренасочват по маршрут: Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Освен магистрала „Тракия“, алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

Много българи избраха да прекарат почивните дни в съседна Гърция, поради което се очаква и изключително натоварен трафик по път Е-79 София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

От АПИ напомнят, че от 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От Пътна полиция и АПИ препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, влажните настилки и да спазват указанията на служителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОх да ви ожали човек софиянците какви сте стреснати :)
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 20 :Ами що не вземете да си размените апартаментите в София за нивите в провинцията и да населите България ?
31
2
 
5
 
! Отговори
supernova® преди 9 години
Не ви ли стигнаха 6 дни празници да отпуснете малко тия свити душички, сънародници?По мои наблюдения от преди една година София ми се видя схлупена, задушена от прахоляк и безлюдна. Смятам да отложа следващото посещение за след поне десет години!
30
0
 
2
 
! Отговори
Симеон преди 9 години
Прекрасно е в София през почивните дни.
29
2
 
0
 
! Отговори
силвия преди 9 години
Идат труженичките от Южното черноморие!Туряйте ферджетата!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не иска да посети софия в почивните дни. Това ли е най- отвратителния град за живеене и посещение.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Администраторите на този сайт се изживяват като Господ.Трият ли трият всичко което не им харесва.Особено коментарите за провинциалистите защото те самите са от "новите софиянци".Но това е цензура, другари и е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
26
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е то само софиянци пътуват и тези истинските и тези, младите от провинцията работещи и живеещи в София! Ние селяните от провинцията не пътуваме, защото:1. Заплатите са ни средно 300 - 400 лева2. Имаме си достатъчно селскостопанска работа + редовната, защото няма да оцелеем, ако не изкараме нещо от градините3. Гледаме със завист и превили гръб по нивите, как софиянци префучават по магистрала Е 79
25
1
 
8
 
! Отговори
сашо преди 9 години
Дано не летят буркани по пътищата.
24
0
 
4
 
! Отговори
АРМАНДО преди 9 години
НАРИЧА СЕ-ГОЛЯМОТО НАСИРЪНЕ
23
5
 
7
 
! Отговори
Неутрал преди 9 години
Едно жокерче ще ви спусна така празнично..... Вместо да висите и да пишете глупости вземете вложете тази енергия и направете нещо с което да си подобрите жизнения стандарт ;) та следващите празници вместо във форумите ви пожелавам да сте на почивка ... Макар и в някое село ;)
22
6
 
9
 
! Отговори
Неутрал преди 9 години
Само едно не ви разбирам. Как всички който са пътували по празниците ги определяте като селяни? Това че нямате възможност , време и финанси да заминете и да си починете някъде не е повод да злобееете. Защото нищо не ви е даром тук като сте от София и идват хора нахъсани и ви взимат работните места а вие се вайкате какви софиянци сте. Та продължавайте , злобейте си по форумите ... Много ще постигнете ;)
21
1
 
12
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Аз бих перефразирал заглавието на статията така: "Празниците приключват, ред е на голямото плюене по форумите на тема София-провинция, кореняци-селяни и т.н."
20
4
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
какво каза?! коментарът ти е пълен с грешки и се чете трудно. панелният дивак не твърди, че трябва да си стоиш в софия през почивните дни, а че само през почивните дни в софия става за живеене. прави каквото си поискаш, с децата си или без. бъдете и мултикултурни и отворени, щом това ви радва. боже, колко много *** има по форумите!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До optimistПо-добре е, отколкото да издоиш кравата на къра и после да оревеш България, че ще дойдеш в СОФИЯ, за да го излееш пред нар с-ние, щото прекупвачите ти го купували по еди-колко си стотинки.
18
8
 
16
 
! Отговори
жител на софия преди 9 години
Отвратен съм от армията панелни и мизерни мишоци, за които единствената утеха по такъв тип почивни дни почват да плюят срещу сънародниците си, кой от къде бил , кой от къде идвал. Роден съм тук, родителите ми са родени тук, децата ми, но в почивни дни обичаме да скитаме и страната и в чужбина. И някой си панелен дивак дивак да твърди ,че в почивни дни трябва да си стоиш в София ,абе хора сега светът е отворен, мултикултурен. Отворете стегнатите си души най-накрая и вие.
17
2
 
5
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 31 - Е как, друго си е да отидеш на мол или да се разходиш по мрамора на йендекато :)
16
1
 
6
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Бензинец - 50 лв, нови чистачки - 20 лв, - да карам по Южна дъга без нито една друга кола около мен - безценно!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo mi haresva kogato se spori na tema:Sofiq - provinciq,bih iskal i az da se gordeq che sum sofianec,no za alost sum si ot provinciqta! :(
14
1
 
10
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Еми това е съдбата на София за съжаление.Аз съм от провинцията и си живея и работя тук.Но бях студент в студентски град преди 20 год. и осъзнах,че не съм чак такъв селянин на фона на останалите концентрирани в този град.Идея си нямате на какво съм се нагледал.И тогава се почна - 90% от тези останаха в София в този период, сега не знам как е, но предполагам че повечето пак остават. В малкия ми роден град има само стари висшисти и по изпаднали такива, които не са капацитет ...