Голямата тема за Европа - дали стои пред ново разделение

Боряна Димитрова: Разчитаме повече на европейските институции
30
Голямата тема за Европа - дали стои пред ново разделение
Снимка: архив, Ройтерс

В България има ясно дисбалансирано отношение към Европейския съюз, коментира в Деня на Европа социологът от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова пред БНР.

Още по темата
По думите й българинът харесва стара Европа и ЕС заради възможностите, които му даде да пътува, възможностите за образование, за работа.

Дали ще се възползваш от тези възможности, зависи от личната инициатива, а не просто от очакванията нещо да се случи, подчерта тя.

Българите обаче не харесват факта, че страната ни не можа да заприлича на Европа, добави социологът.

По думите й българинът вижда основните проблеми в неосъществяването на европейската мечта, на европейския стандарт и европейски правила у нас свързани именно с политическото лидерство в страната ни, с ангажимента на политиците.

Според Боряна Димитрова голямата тема днес е дали Европа е изправена пред ново разделение, нова Студена война, Берлинска завеса, дали ще може да устои на предизвикателствата на украинската криза.

Според нея българите продължават да разчитат много повече на европейските институции, отколкото на българските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социологът си измисля причини и следствия!!!!!ИСТИНАТА:ЗАЩО СЛЕД ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯ,ЗАКОНИ В ПОЛЗА НА ЕС,ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ,ТАКСИ,АКЦИЗИ,ПЛАЩАНЕ РЕДОВНО ВНОСКАТА КЪМ ЕС И НАТО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ НИЩО,НИЩИЧКО ОТ ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ И ЕВРОПЕЙСКА МЕЧТА????КАКВО ДА ОБВИНЯВАМЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЛЕД КАТО ТЕ НЕ СА ВЕЧЕ БЪЛГАРИ-КОЙ ЧЛЕН НА ЕНП,КОЙ НА ПЕС,КОЙ НА ЛИБЕРАЛЕН СЪЮЗ-БЪЛГАРИ БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ НЕ УПРАВЛЯВАТ,А ВАСАЛИ НА ЕС!!!!ИНСТРУКЦИЙТЕ КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ТЕ ОТ ЕС!!!
3
1
 
11
 
! Отговори
до ЕС преди 9 години
В България няма пари, няма ред, не се спазват елементарни закони, не може да се разчита направосъдието. Има само анархия, безхаберие и разграбване. Предложете нещо.
2
3
 
15
 
! Отговори
СССР преди 9 години
Каква Европа? Какво разделение? Какви пет лева , бре , хора?............ Тоя Европейски съюз е толкова смешно формирование , че рано или късно със сигурност ще се разпадне..... и то ще бъде внушително разпадане! :) ;) :) Първо - това НЕ Е никакъв Европейски съюз при положение , че всички там козируват и правят с_ _ _ ки на ХАмериканци и Евреи!!!!! Второ - Кога надменни и адски високомерни Англичани и Франсета ще приемат Бай *** като нас....... и Румънците...... за РАВНОправни? Никога! :) ;)
1
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Избираме евродепутати ,които обещават разформироване на ЕС.При това положение кой ще се занимава с нас