Българската и руската църква рекламират наши свети места

Първите групи от Русия се очакват още това лято
Обновена: 14 май 2014 19:10 | 14 май 2014 19:09,
56
Българската и руската църква рекламират наши свети места
Снимка: архив, Булфото

Руската и Българската православни църква са се заели да рекламират страната ни като привлекателна дестинация за поклоннически туризъм.

В тази връзка те работят съвместно по програма, която има за цел да популяризира българските свети места, манастири и храмове. Основната организация на пътуванията е поверена на „Паломнический центр” при Московската патриаршия. Оттам ще разработят конкретните маршрути.

За целта монахиня Сергия вече се е обърнала към Службата по търговско-икономически въпроси в Москва. Оттам са й предоставили координати на български туроператори, към които ще бъде отправено предложение да изготвят оферти за поклоннически туризъм.
 
В част от тях ще бъдат включена и възможности за организиране на почивки в балнеолечебни курорти и хотели, намиращи се в близост до православните храмове и манастири.

Очаква се първите групи от Русия да пристигнат още това лято. Поклонническите пътувания се подготвят със съдействието на Българското посолство в Руската федерация, като партньор в програмата е и нашето Министерство на икономиката и енергетиката.

Освен това „Паломнический центр” планира да организира и пътувания на младежки групи, които да минат по различни исторически маршрути в България. Тези посещения ще бъдат част от програмата „По дорогам русской боевой славы”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Pink Floyd преди 9 години
Нищо не може да отрови мозъка на човек така, както може да го отрови религията.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
немога да забравя едно нещо Швед от ЕС на въшните работи обяви че православието трабва да се изтрие и за това вина имало и била виновна Русия !!!Това е православие е заплаха за западната цевелизация това каза той !!Проблем никога не може да е една религия а болните мозаци като него !!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Княз Владимир е приел християнството от българите .Така ,че е нормално да има поклоннически туризъм.
47
1
 
13
 
! Отговори
от 39 преди 9 години
И да не забравяме, че Турция и Саудитска Арабия са държавите, които инвестират огромни средства в строежа на джамии и мюсюлмански центрове в България, целящи тоталното ислямизиране на българите.А вие си плачете за пострадалите турски миньори - няма лошо, хора са!Аз също им съчувствам.Обаче не забравяйте никога каква е далновидната политика на Турция!Не се поддавайте на коварни опити за асимилация от рода на - ама ние сме един народ!...Нямаме нищо общо с турците, освен че сем страдали от тях.
46
1
 
5
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
Чеда Божии,ето пак избори идват ,они пак се наредиха. Отивайте и гласувайте,но не забравяйте да гласувате с КРЪСТА като го поставяте върху цялата бюлетина оти они сите върху нея идват от ПЪКЛОТО и ни носят само мъка и зло.
45
2
 
12
 
! Отговори
от 39 преди 9 години
Приемам, че онези, които плюят Християнството, са или мюсюлмани, или *** атеисти, които наистина не съзират огромната опасност от ислямизиране на България и Европа.Само си помислете, драги атеисти - ще се откажат ли някога мюсюлманите и евреите от религията си, ще тръгнат ли да я плюят?!Продължавайте да вярвате на демагогиите на юдеомасоните за някакво "братство" между народите, без религии!...Разбирайте свят без Християнство!Ето това искат да осъществят!
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ха ха хазавоюваните народи никога не са видели добро от завоевателя. примери- България под османско иго и руска окупация (1944-1947); Афганистан от 80те до днес; Американските колонии на Испания и Великобритания и още много.......
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 31 (32)Ем тогава що повечето от ваща клика искат да гонят западно европейски фирми ????
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 37ПСВ 1916 Балчик и капанията в добруджа е подпомогната от Русия.
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименда кауза да станем част от РФ или там някъв славянски съюз........
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Tulskiвсички религии са ***.
39
5
 
5
 
! Отговори
681 преди 9 години
Страхотно сте го казали 38 и 39!След като държавата няма идеи, каузи и партиите нямат идеологии ,подкрепящи развитието на държавата, остава последната възможност на българите да се обединят и да просъществуват като народ и това е християнството като религия, колкото и да не задоволява духовните потребности на съвременния човек!
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се отнесохте да бистрите история и религия, хората идват тук на културен туризъм, а не с идеята да се отрежат до откат в Слънчев бряг.
37
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при русофилите преди беше aтеизмa и съветизмa, сегa е т. нaр. милиционерско " прaвослaвие" и двете сa жaлкa пропaгaндa! Не съм против християнството, но е перверзно чекисти- aтеисти дa пропaгaндирaт русофилия зaд гърбa нa Бог. Товa, че бг. " църквaтa" от десетилетия е рускa послушнa мaшa е ясно, но поне Господ остaвете нa мирa, зaщото ще ви нaкaже! Дa си ортодоксaлен или кaтолик е едно, a дa си русофил- " прaвослaвен" е съвсем друго!
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всички разочаровани от българската църква и атеистите, които плюят Християнството:Християнството вече не е само религия и вяра в сърцата, а КАУЗА, чрез която да се обединим и оцелеем срещу все по-агресивния ислям и извратената пошлост на ЕС.
35
11
 
4
 
! Отговори
Борис преди 9 години
Християнството не прави изключение и като всички останали религии е чисто и просто едно суеверие. Узаконено, организирано и институциализирано суеверие.Примитивни психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости, необразованост и склонност към предразсъдъци.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си ***! 1. В кои военни конфликти помежду ни? 2. Сме убивали руснаци ***.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той руснака е достатъчно наплютДо 20 % са се повишили цените на продуктите от влизането в кримОт 140 милиона четвърт милион живеят добре другите са наплюти не от менАз говоря за българите
32
5
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
То и ние сме убивали руснаци във военните конфликти помежду ни. Доколко ти е вярна историята не знам, в случая става въпрос за културен туризъм, а ти ми говориш за танкове и събития от времето на втората световна война. Ние не сме онези хора и руснаците не са онези хора от онова време.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го плюя, казвам че руснак е убил дядо ми