Хакнаха сайта на Православната църква

Атаката е в отговор на нападенията над Джумая джамия
Обновена: 15 май 2014 10:46 | 15 май 2014 10:44,
124
Хакнаха сайта на Православната църква
Принтскрийн от хакнатия сайт www.bg-patriarshia.bg

Хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква www.bg-patriarshia.bg.

Хакерът се е подписал като Milli Güçler.

Извършителят твърди, че хакерската атака е в отговор на нападението над Джумая джамия в Пловдив.

На сайта на православната църква звучеше и турска музика.

Текстът на съобщението гласи: "Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България".

"Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват", гласи още посланието на атакувания сайт.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи, нито последни", заканва се още извършителят.

Още по темата
В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност. "Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", се изтъква в посланието.

Припомняме, че преди около три месеца в Пловдив имаше протести срещу решението на Окръжния съд, с което бившата Куршум джамия в Карлово се присъжда на Главното мюфтийство.

При протеста се стигна до сблъсъци между органите на реда и протестиращите, шестима души бяха ранени. Протестиращи счупиха стъклата на Джумая джамия.

Впоследствие съдът в Пловдив осъди осем от протестиращите футболни фенове за хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
абе кви сте орляци всичките и турци, и българи и ***! От вашата вродена омраза един към друг, тарикатите си градят палатите и богатствата. Не си виждате всичките насраните ***, ами сте тръгнали да гоните михаля с глупости, религии,......Не виждате ли на къде отива света? Не ви прилича на беднотията, да ми се правите на фанатици, националисти и големи родолюбци.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До днес не знаех, че БПЦ имала сайт,а днес из цяла България се тръби,че бил хакнат от някакви турски терористи.Ако е истина и има такива терористи в България то ДАНС защо спи?Или като коалиционни партньори на *** няма да ги закача?Защо мълчат министъра със стъкления поглед и неговото *** с вид на *** в скъп костюм?
37
0
 
8
 
! Отговори
hack преди 9 години
Не знам кой го е хакнал, обаче някак си странно да стои хакнато почти до обяд, сякаш за да го видят повече хора ли ???
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 49 Какво правиш с България ти бе? Отивай си в мека и медина,да се молиш по 10 пъти на ден и да се радваш на ***.Еййй големи лицемери бе начи,защитавате тая *** ислямска,ама живеете в Европа.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да изчакаме да минат изборите, ако "заплахите" спрат, значи всичко е ясно.
34
13
 
4
 
! Отговори
Майке преди 9 години
Балканските мингали пак подивяха като чуха думата джамия! Диваците физически рушат религиозен храм и с това се гордеят, някакви хакери направили санална атака - и вече ще колят и бесят! Баси и сикдирдосаното племе бугарашко!
33
0
 
7
 
! Отговори
FBI преди 9 години
МАНИПУЛАЦИЯ на Н-та степен , на гърба на Манипулацията прават Политика в България
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е пед*лска история, а е много сериозно. Пед*лско е поведението на сегашното правителство, че промени закона за вероизповеданията и позволи ислямистите да зинат с уста.
31
0
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Сайтът все още е хакнат. Няма ли кой да реагира??? Български хакери, спите ли още? Нали сте най-добрите??? Хайде, покана ли чакате?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pred izborni nomera sa tva hora sabodete se
29
0
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
До 37.Построени са, само че винаги по ниски от джамиите, за да се подчертае господстващото положение на Исляма.Милиони деца са взети насила със сълзи от родителите им заради кръвния данък.Хиляди жени са изнасилвани и мъжете не са могли да направят нищо
28
0
 
5
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Ама не бе, не бе! Пък аз що мисля, че т'во мой да *** измисли саму Атаку? Ама да бе да бе, щот сигурну съм ***!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаххах е това ли е "отмъщението", жалка работа. Вие ако не бяхте написали статия, никой нямаше да разбере, че са хакнали сайта на църквата.
26
2
 
14
 
! Отговори
ds преди 9 години
Не ме интересува толкова за сайта ,колкото ме е яд ,че тако това беше станало в Турция ,в техния сайт на мюфтийството още на втората минута резултата щеше да е -> 3 отвелчени самолета2 атентата5 коли бомби11 камикадзетаЗаплахи от Ал КайдаЗаплахи за войнаА при нас какво има ? Нищо... Нищо и ще остане ,просто нямаме топки.
25
1
 
4
 
! Отговори
ккк преди 9 години
До Анонимен - 23тва, че се индентифицираш с казаното от тоя "велик" българин не значи, че той е ВЕЛИК, нито че останалите сме такива като теб, М.ър.шо!Великите българи са тия дето са си проливали и последната капка кръв, за да защитят Родината и рода си, велики са баташките мъченици и опълченците на Шипка, велики са Левски и Ботев, разни драскачи като вас форумни мишоци не са ВЕЛИКИ; талант и дарба е едно - величие е ДРУГО...
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой май си проси метната *** по джамията.
23
2
 
10
 
! Отговори
умник преди 9 години
Сега Господ ще накаже хакера.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега понеже Юруш и Дпс са коалиционни партньори не '' хакват'' сайта на Атака а на Църквата за по голям ефект.
21
3
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 23,Ако някой българин ЗАПЛАШИ турчин или ром, следва съд, следва обвинение в ксенофобия, нетолерантност!В РОДИНАТА НИ ! Заплашени , че сме ХРИСТИЯНИ?Кой има полза от противопоставянето и подобен род деяния месеци, след като се е случило и виновните са съдени за хулиганства??? Дни преди изборите да се нагнетява напрежение,кому е нужно ? Едва ли обикновените българи и турци ще спечелят нещо от това.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последни предсмъртни гърчове на турския примитив. Кой ли влиза в сайта на църквата, че да се трогне от простотии, вярващите ходят на църква, не висят в нета.