Хакнаха сайта на Православната църква

Атаката е в отговор на нападенията над Джумая джамия
Обновена: 15 май 2014 10:46 | 15 май 2014 10:44,
124
Хакнаха сайта на Православната църква
Принтскрийн от хакнатия сайт www.bg-patriarshia.bg

Хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква www.bg-patriarshia.bg.

Хакерът се е подписал като Milli Güçler.

Извършителят твърди, че хакерската атака е в отговор на нападението над Джумая джамия в Пловдив.

На сайта на православната църква звучеше и турска музика.

Текстът на съобщението гласи: "Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България".

"Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват", гласи още посланието на атакувания сайт.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи, нито последни", заканва се още извършителят.

Още по темата
В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност. "Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", се изтъква в посланието.

Припомняме, че преди около три месеца в Пловдив имаше протести срещу решението на Окръжния съд, с което бившата Куршум джамия в Карлово се присъжда на Главното мюфтийство.

При протеста се стигна до сблъсъци между органите на реда и протестиращите, шестима души бяха ранени. Протестиращи счупиха стъклата на Джумая джамия.

Впоследствие съдът в Пловдив осъди осем от протестиращите футболни фенове за хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и наши хора да са го '' хакнали'' все пак идват избори. Преди време Чуколов през една седмица си '' хакваше'' сайта на Атака и качваше турското знаме в началната страница съпроводено с турски маанета.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се поддавайте на провокации. На някой там му е изгодно да създава напрежение и да всява омраза. Резултата всички го знаем, даже сме свидетели в реално време...
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 19Шарията ще навлезе тук точно никога, те даже в Турция не могат да я въведат, колкото и да му се иска на ерДоган.
16
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност. "Какво значи "заплашва" ?Какви атаки да очакваме? На кои ценности ви е посегнато? На вашите ценности!!! ?За да се стигне до това деяние, някой беше решил, че ще отнеме ИСТОРИЧЕСКИ свидетелства, принадлежали векове на държавата БЪЛГАРИЯ,и ще ги ПОДАРИ на чуждо вероизповедание!!!Исторически свидетелства ,че са принадлежали на БЪЛГАРИТЕ !!!Държава с доказана хилядолетна история на завоевателите няма какво да дава !
15
3
 
15
 
! Отговори
се преди 9 години
те така действат мюсюлманчетата, като са малко в обществото с леки намеци за правата, някое хакване като се поувеличат ще има открити искания за правата им...после ще има бой по християни и показни убийства по улиците както в Англия ако шария навлезе в някоя държава жените губят правата си и стават нинджи мъжете започват да убиват и своите си като ги обявяват за по-малко радикални.брат срещу брат.. и.т.н. имаче исляма е мирна религия само изисква силово конвертиране на всички останали ...просто си е утопия!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страховита атака, хакнали били нпкакъв сайт... хахаха. Какво следва, тежка атака с коментари в днес.бг?
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яжте свинско и си трайте! Тука сте гости, като не ви харесва - раничката и влакчето!
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да спрем и Вбокс 7 за Турция. Тубата им трие сериалите заради авторски права и турците си ги гледат от видеобокса.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замунда да спре достъпа си от Турция.Най-известният тракер сайт в Турция е Замунда.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина много грамотно е написано. Турското радио ТРТ има страница на български веднъж попаднах там и се учудих на грамотно написаните статии докато българските сайтове са пълни с грешки.
9
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А искате ли в отговор на турската музика в сайта на църквата, да "хакнем" джамията и вътре да запее църковен хор?
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чува се и звуков фон от препускане на коне и рязане на глави с ятагани.Това ли са ценностите на които държат?
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5И синагогите и будистките храмове трябва да се съборят, а партийните сгради трябва да се превърнат в социално-научно-изследователски центрове, където нещата да се решават разумно и спокойно.п.п. не съм Constantine.
6
4
 
19
 
! Отговори
Става интересно преди 9 години
А аз се чудя дали това не е един вид поредна провокация- да се нажежи обстановката между съседки народи и уж НАТО да дойде да ни пази дори и с кораби.А всъщност ще си направи черно орска база и ще има солидно извинения за неяпред руснаците.....
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ConstantineA синагогите и будистките храмове?Партийните сгради?
4
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия па с тяхната умрела религия от преди 5 милиона години се *** вече.На кой му пука за неква *** джамия?Просто стара грозна сграда с нещо като комин.Разни *** и араби ходат да коленичат там по 5 пъти на ден."Утре" ислямската организация Боко Харам ще взривия някоя болница ,я училище или просто църква в името на измисленият ви Алах.Що не им хакнете техният сайт страхливи ***?Или тия са ваши хора?*** маймуни.
3
5
 
29
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Ако не друго поне е написано долу-горе грамотно.Даже турците са по-грамотни от някои наши националисти-патриоти. :D
2
6
 
28
 
! Отговори
jo преди 9 години
А в отговор на хакването , какво се очаква , а ? Тези гадове напълно се разпасаха.
1
23
 
23
 
! Отговори
Constantine преди 9 години
И джамиите и църквите трябва да бъдат съборени. Това са паметници на човешката глупост и непознаване на заобикалящия ги свят.