Хакнаха сайта на Православната църква

Атаката е в отговор на нападенията над Джумая джамия
Обновена: 15 май 2014 10:46 | 15 май 2014 10:44,
124
Хакнаха сайта на Православната църква
Принтскрийн от хакнатия сайт www.bg-patriarshia.bg

Хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква www.bg-patriarshia.bg.

Хакерът се е подписал като Milli Güçler.

Извършителят твърди, че хакерската атака е в отговор на нападението над Джумая джамия в Пловдив.

На сайта на православната църква звучеше и турска музика.

Текстът на съобщението гласи: "Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България".

"Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия, трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили, които бдят и са готови да го отбраняват", гласи още посланието на атакувания сайт.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи, нито последни", заканва се още извършителят.

Още по темата
В текста се заплашва, че атаките ще продължават с пълна интензивност. "Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни, че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", се изтъква в посланието.

Припомняме, че преди около три месеца в Пловдив имаше протести срещу решението на Окръжния съд, с което бившата Куршум джамия в Карлово се присъжда на Главното мюфтийство.

При протеста се стигна до сблъсъци между органите на реда и протестиращите, шестима души бяха ранени. Протестиращи счупиха стъклата на Джумая джамия.

Впоследствие съдът в Пловдив осъди осем от протестиращите футболни фенове за хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
религиозните взеха да реват... хахах помолете се на вълшебния си приятел
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Един от обществото2ри юни ги гоним. Ако не по мирен път, то с бой !
77
1
 
9
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Направо ме е жал, в каква държава живеем. Някакъв *** - сигурно работи там където се хоства сайта му е заменил index.html. Добре и цял ден няма кой да спре тока на сървъра ли? Шантава работа ... Хакер - защо не се пишеш мухлъо ...
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 104ами те май са успели ама с чужденец, нали бат Арни беше забременял сугурно е ходил на екскурзия в Турция:)
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А по същото време в Турция "онези опити" продължават. Дори с овце и козички напоследък.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това трябва да е някаква подла шега! Как може вече повеч от 2 часа да се шери новината из интернет и да не се вземат мерки за спирането на сървъра. Или май е нагласено и се цели показно...
73
0
 
1
 
! Отговори
Боил преди 9 години
До наблюдател,ДАНС да направи нещо за България,ДАНС на бсп/дпс.Момче ли си или момиче но със сигурност имаш мокри сънища.Време е да се събудиш!
72
6
 
30
 
! Отговори
Един от обществото преди 9 години
Като православен христянин ще кажа , че нямам също нищо против мюсюлманите и тяхната религия , но имам против това , че все още не са разбрали къде живеят.В България сте , където официалната религия е Православно христянство !! Така че или се вписвате в картинката или границите са отворени да отивате и да живеете където искате.Тука не е било за постоянно и никога няма да бъде турско докато думата България и българин все още съществува.Нищо че в парламента има такива дето още не са изгонени
71
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Но има лек. ДАНС да открие и извади на светло резидентите и агентите на ЦРУ, Мосад, КГБ, МИ5, МИТ и др. А местните им помагачи да се натикат в пангото за държавна измяна. По упоритите, ... разстрел на място. Иначе, ...
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 81Съдбата на всички тези страни който си изброил е да са бедни,необразовани и *** като ***,ФАКТ.
69
6
 
11
 
! Отговори
хаха преди 9 години
100% работата е на АТАКА И ДПС
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новите игри на децата. :) докато има мама и тати да ги хранят ще хакват сайтове. Като пораснат ще пазят сайтовете да не бъдат хаквани от по-младите хакери :)
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей затова живеем в ***, общуваме като в ***, и се държим като жители на ***. Не 1300, дори и след 130000 години ние ще сме пак същите ***, че и по зле!
66
1
 
5
 
! Отговори
Angel Angelov преди 9 години
Da jiveqt Ivan i Hasan - pak beraber si jiveqt i ne im dreme ot gluposti,bolni mozyci i hakeri.Vlastta samo razdelq.Jivi i zdravi vsichki i pozdravi ot Sevilla :)
65
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Почна се. САЩ не са доволни от про-руската позиция на народа ни като цяло. Не са доволни от това, че не сме се фанатизирали и не искаме да одобрим дивашката хунта в Киев. Сега ще се появят едни сепаративни организации и, ще стане една, ... Справка Югославия. Технологията е проста, ЦРУ праща агентура която да плюе и вандалства срещу държавата а агентите им в правителството и сред нас ще ни насъскват срещу другите и така докато стане като в Югославия и Украйна.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчин отворили си устата само л**на излизат от там.Тези ако продължат така ще разберат,че ще стане по-лошо за тях.А и нямат никакво правно и морално основание да искат чужда земя,защото не са я плащали.П.П. Да хакнат сайта на мюслитата и да сложат кръстове,пък то няма да е насочено срещу тях.
63
3
 
6
 
! Отговори
колибар преди 9 години
....как ли сме се съхранили 500+250г робство......ей голем нород е Българския......
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Съдбата виако останете само вие това ще означава, че е дошъл ада на земята ще се върнете 2000 години назад и докато се усетите какво става ще се самоунищожите:) макар, че между вас има ужасно умни хора и те няма да могат да ви помогнат просто ще бягат от лудостта ви докато долния ви джихад успее да затрие всичко.
61
3
 
12
 
! Отговори
qwerty11 преди 9 години
ами наште попчета и те да хакнат *** кво чакат
60
3
 
11
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 9 години
"Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила."Време е да използват тайния коз и скрита сила на всеки мюсюлманин -> Всяка жена с шалвар - под всеки шалвар бомба!