ЕРП-тата надписвали сметките за ток с по 20 лв., сметна Ерменков

"Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения"
Обновена: 16 май 2014 14:13 | 16 май 2014 09:58, Камелия Цветанова
193
ЕРП-тата надписвали сметките за ток с по 20 лв., сметна Ерменков
Таско Ерменков. Снимка: Булфото, архив

ЕРП-тата са надписвали по 20 лева на месец на домакинство, изчисли пред Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков, който е член на парламентарната комисия по енергетика.

Още по темата
„850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за 4 години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата”, обясни той.
 
Според него има нарушения, които трябва да бъдат санкциониране, а глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите.

По думите му одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-та. „Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения”, заяви Ерменков.

Според него качеството на доставяната услуга е лошо.  Като пример той посочи софийското село Лозен, където токът спира през три часа.

Социалистът беше категоричен, че проверките на ЕРП-тата не са свързани с предстоящите избори.

„Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено.Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, коментира Ерменков.
 
Депутатът отхвърли и обвиненията, че лобира в интерес на „Газпром” със законодателните промени за „Южен поток”, с които се регламентира понятието „морски газопровод“.
 
„Няма писмо от „Газпром”, с което да ни се казва да вмъкнем законодателен текст. Залагам и чест, и име, и кариера, че в света такова писмо не съществува, изглеждаме ли малоумни депутати, за да не установим, че има правна дупка за газопроводите, обсъдили сме ги с Министерство на икономиката и енергетиката”, уточни Ерменков.
 
„Имаме морска част на тръбопровода, която свързва руския бряг с българския. Всеки, който докара газ тук, ще има достъп до приемната станция”, заяви той.
 
И обясни, че морската част на газопровода е отделена, а за останалата част на тръбата са дали възможност на комисар Йотингер да води преговорите с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не си мислете, че като изгонят тези, при другите ще плащате по 5 ст за квч. енергия. Кой ще покрива кражбите на тока в *** квартали и махали, а и в българските. След това има и технологични загуби.
168
1
 
2
 
! Отговори
ддт преди 9 години
mediapool.bg/sanktsiya-ot-12-mln-liri-za-eon-vav-velikobritaniya-za-izmameni-klienti-news220324.html
167
1
 
4
 
! Отговори
колио преди 9 години
До 170 8% са огромни загуби а 30% неверояттниПример ако средното растояниеза пренос в бьлгария е 200км и имаме 30% загуби това е всеедно една авто цистерна да прекара 20 тона нафта от бургасдо софия и пьтюм да игори 12 тона нафта а на практика расхода на тира е около35 на 100 при този товар или около 140 литра .А автомобилния трансповт е най скьпия след авиацията а тръбата и жицата са транспортите с най малки загуби.А ЕРП тата сменят само електромери все едно да си смениш километража
166
1
 
4
 
! Отговори
А АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 9 години
НЯМА ЕДИН КАТО ВАСИЛ ЛЕВСКИ , НЯМА СМЕЛ , ДЪРЗЪК И ТОЧЕН ! ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ПУСКА ПО ЕДИН КУРШУМ ОТ СНАЙПЕР НА ТАКИВА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И АЛЧНИ *** СЪВСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМ ДРУГО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АКО ИМАШЕ КОЙ ДА ГЪРМИ
165
1
 
6
 
! Отговори
гладен преди 9 години
Върнете ни парите с лихвите и солидно обезщетение!
164
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неоспорим факт е че ЕРП-тата ни крадат жестоко и за да се убеди в това широката общественост трябва да бъдат публикувани пълните доклади от проверките.Там хората ще видят кой коло и какви бонуси е вземал и също кой как се е облагодетелствал от консултантски и договори за изнесени услуги.
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цените на ел. енергията не са се увеличили заради ЕРП-тата. За пример необходимите годишни приходи (това което влиза в цената на ел. енергията за регулирания пазар) на ЧЕЗ Разпределение са намалели от 363 млн. лв през 2008 на 291 млн. лв през 2014 или спад с 20%. А за същия период можеш сам да си направиш сметката колко се е увеличила крайната цена на тока
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой нищо не знае и нищо не разбири но всички плюят изпаднали в транс. ДКЕВР реши през 2012-та (по времето на управлението на Герб), че добавките за зелена енергия трябва да се плащат от ЕРП-тата, ЕРП-тата заведоха дело и през ноември 2013-та ВАЦ определи наредбата, като незаконна. ЕРП-тата моментално си прихванаха разходи направени през 2012-та и 2013-та. Хайде сега ми кажете, кое правителство фалира НЕК?!
161
3
 
3
 
! Отговори
кондю преди 9 години
bbc/news/business-27433428а в тук какво правим ?
160
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
защо в българските медии няма и думичка за безобразията вършени от ЕОН в UK ?bbc/news/business-27433428
159
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРАТА пращаше SMS до медиите и звънеше в ефир, когато се сети,ОРЕШАРСКИ организира открит диалог с медиите.МУТРАТА риташе мачлета и си правеше ПР с лентички,ОРЕШАРСКИ работи тихо без да вдига много шум, но резултатно.МУТРАТА увеличи за 3 години 4 пъти тока (общо с 58%),ОРЕШАРСКИ го намали макар и само с 5%.МУТРАТА беше слуга на Олигархията,ОРЕШАРСКИ служи на народаМУТРАТА ли си искаш, материале или ОРЕШАРСКИ ?
158
4
 
8
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 9 години
Аз лично под 90 лева за ток на месец не плащам- говоря за топлите месеци- бойлер, готварска печка, хладилник и обичайните осветление, телевизор, компютър ... Имах съмнения, че това е нереално. Живея в гъсто населен с роми квартал и много мои познати имат същите проблеми. За сведение- за същото потребление в центъра плащат 40- 50 лева. КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ?!
157
4
 
5
 
! Отговори
до 117 преди 9 години
Мрежата не им е подарена, а е заплатена от ЕРП-тата при това доста солено - над 2.5 млрд (общо за 3-те ЕРП-та). Същата мрежа, но не преносната, а разпределителната беше в окаяно състояние, когато ЕРП-тата я купиха. Загубите стигаха до 30%. В момента технологичните загуби по разпределителната мрежа са средно около 8%. Такъова намаляване на загубите не се постига без инвестиции. Елементарно е. Ама по-лесно е да се вярва на комунистеческата пропаганда, вместо да се мисли, нали ?
156
2
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Преносната мрежа не е собственост на ЕРП-тата. Тя е собственост на ЕСО и ЕРП-тата плащат наем за ползването й. Информирай се преди да пишеш глупости по форумите.
155
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
temadaily.bg/publication/18251-Е.ОН-глобен-с-£15-млн.-за-надути-сметки-за-ток/но комент ...
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че някой трябва да плати милионите, които лапат тарикатите с фотоволтаиците. НЕК натисна ЕРП-тата да направят това. По-спрадедливо ще е самият НЕК да плати, защото и НЕК и фотоволтаиците са едни и същи мафиоти, навързани като свински черва.
153
3
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Като това е така изчислете всяко българско семейство колко има да взема от тези демократични разбойници и си върнете парите на хората,а не само да ни викате да гласуваме , а они да крадат под вашата сянка па и вие барабар с тях и царя-ами той.
152
2
 
7
 
! Отговори
Само за инфо преди 9 години
А може ли да вземем лиценза на НЕК!2млрд. неправомерен разход който ние плащаме за АЦЕ Белене.1млрд. неправомерен разход който ние плащаме за Цанков камък.(тези данни бяха на отделен ред във фактурата на всеки българин под името "невъзстановими разходи!!!")Никой не ме попита дали съм съгласен да плащам за корупционните схеми на управляващите (на всички до сега)Не вписвам разходите за консултации с "Париба" (по спомен около 200млн. ей тъй за акъл.....)
151
2
 
7
 
! Отговори
Само за инфо преди 9 години
За информация:"Неправомерен приход" в регулиран пазар НЯМА защото цената (прихода) се определя от регулатор: следователно прихода е "правомерен", а регулаторът който го е одобрил е за затвор!!!!
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземат ли им лицензите на ЕРП-тата преди изборите от традиционно син ставам веднага традиционно червен!