Майката на убитата Алекс: Върнете смъртното наказание

"То трябва да бъде публично, за да служи за назидание"
Обновена: 20 май 2014 09:55 | 20 май 2014 09:49,
92
Майката на убитата Алекс: Върнете смъртното наказание
Опечалената Евелина на погребението на детето си, Снимка: Булфото

За малтретиране и убийство на деца трябва да има смъртно наказание, категорична бе Евелина Великова, майка на 8-годишната Александра, която бе убита по особено жесток начин в началото на април в Поморие. То трябва да бъде публично, за да служи за назидание, заяви тя в първото си интервю след трагедията пред Нова телевизия.
 
Александра изчезна на 10 април, след като не се прибра от училище. Първоначално властите смятаха, че детето е отвлечено за откуп. 26 часа след това стана ясно, че 8-годишното момиченце е убито от живеещата в същия вход Атанаска Георгиева.Тя пренощувала с трупа на детето и не е напускала таванското помещение, в което живеела под наем. Атанаска посочила, че мотив за действията й бил, че първокласничката обидила децата й.

Още по темата
Почернената майка заяви, че винаги е възпитавала Александра да бъде добра и отзивчива.

„Тя винаги успяваше да утеши всички, с дума, с прегръдка. Беше много слънчево и отдадено дете. Винаги се застъпваше за другите“, разказа Евелина, която едва скриваше сълзите си пред гроба на детето си.

Тя сподели, че 40 дни след ужасната трагедия денонощно се опитва да си обясни изключителната жестокост към дъщеря й. Тя заяви, че не са имали никакви взаимоотношения с Атанаска Георгиева, само са се срещали по стълбите.

Как може да съществува толкова много злоба накуп? Това не е нормално, не е инцидент, не е нещастен случай, заяви опечалената майка. Тя не пожела да коментира разследването, което все още не е приключило. 

За да бъдат избегнати подобни случаи в бъдеще, Евелина обмисля възможността опазването живота на българските деца да стане нейна кауза.

От прокуратурата в Бургас обясниха, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза на задържаната за жестокото убийство Атанаска Георгиева.

Експертното мнение трябва да даде отговор дали жената е вменяема и дали може да отговаря за действията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
стоил от меден рудни преди 9 години
Ааааа смьртно наказание ли искаш.Пьрво смьртна присьда за мьжа ти рекетьора и мутрата и смьрт и за теб дето си харчила кьрвави пари а чак после за Атанаска.
72
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
доживотната присъда се равнява на смъртна само , че нашето законодателство какво прави , за добро поведение даже и без замяна все има някъде в тъмнината врата , която ще се отвори и следва намаляване на присъдата , съдиш до живот и това , чакаш докато ти изтекат дните . ИЛИ УБИВАШ ЕДИН ДРУГ НЯМА ДА ПОСЕГНЕ .СЪЩОТО Е И АКО ОСЪДИШ 2, 3 , ПОЛИТИЦИ ДРУГИТЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ДАЛИ ДА ПРЕСТЪПЯТ ЗАКОНА
71
2
 
8
 
! Отговори
газим с колата наред преди 9 години
Историята е съшита с тънки бели конци. Без категорични доказателства, с множество парадокси при залавянето и разследването. Просто всичко беше медиен кьорфишек. Реалността е следната - Атанаска поема вината под натиск, за да не набедят и роднините й, a МВР-шефчето излиза с чисти ръцеЗабравихте ли Терзийска при Костов и случая Белнейски? Защо винаги го отнасят финансово най-слабите единици в обществото, които никога не са разполагали с прокуратурска или МВР закрила?
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атанаска не е психясала, тя просто е злобна убийца на дете, Такъв човек не е човек и трябва да бъде разстрелян на публично място за урок на тези които са на път да посегнат на дете.
69
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбрах защо семейството е долнопробно и уродливо ? Всеки успял долнопробен ли е ?
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До По-спокойноДори бащата да е убил баба и внуче на пешеходната пътека и е осакатил 18-годишно момиче това невинно дете ли трябва да плаща греховете на родителите ?
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази Атанаска да я завържат за 4 коня и да и търсят мръвките по диретата. Защо трябва да храним убийци на деца ? Обидили децата й и затова убива..?!! Има ли по голяма убида за дете което има майка убийца ?
66
0
 
9
 
! Отговори
men преди 9 години
каква смъртна присъда бе, и на убийиците и на лихварите, както и на корумпетата (съдии, политици, милиционерчета) и крадците да им дава им се по една лъжица и да копаят уран срещу една суха *** хляб на ден до края на дните си, да видим колко кандидати за слава ще има. на изнасилвачите им се реже онази работа и се мятат при *** да разберат на другите какво причиняват.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Varg комунистите са убили повече хора 44-та и по лагери от обикновената престъпност ти си враг! На българите!
64
0
 
8
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 9 години
До По- спокойноПрисъди не съм давала конкретно на никого, защото не съм визирала точния убиец, говоря по принцип за убийците на деца,които независимо от греховете на родителите си, имат законното право ДА ЖИВЕЯТ! Какво значи- това дете е с кофти родители, убийството му е едва ли не заслужено!!! АБСУРД!!! Ако бащата е ***, да бяха убили него, да посегнеш на 11- годишно дете е нечувана жестокост, за която няма абсолютно никакво оправдание!!!
63
0
 
13
 
! Отговори
joro преди 9 години
ако в скапаната ни държва имаше закони и ред,както в белите държви,и мъжът и лихвар ,които е съсипал множество човешки съдби беше влезнал в затвора където му е мястото сега детето и щеше да си е живо и здраво,тая много добро е знаело какво прави мъжът и !!!
62
3
 
13
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 9 години
Човек, посегнал по такъв жесток начин на дете, не заслужава да живее... И е цинизъм родителите на жертвите да плащат престоя и храната на убиеца в затвора- защото затворите се издържат от данъците, които всички ние плащаме. И няма абсолютно никакво значение какъв е бащата и каква е майката, става въпрос за един отнет детски живот- обмислено и хладнокръвно! ЗА референдум!!!
61
4
 
3
 
! Отговори
kings преди 9 години
В главата на по-религиозните, а и невежите след тях смъртното наказание изглежда като някакъв митичен лек срещу престъпността. Само че практиката показва, че не играе абсолютно никаква роля-не намалява убийствата, не е по-евтино, а и не донася възмездие на опечалените-такова може да има единствено, ако удушиш собственоръчно ***...и продължавам-случват се съдебни грешки и не се знае как след като правителството официално може да убива, дали след време и някои неудобни няма да бъдат "ударени".
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nqma kak da stane! eto evrovisia q specheli ped*rast. tova trqbva da vi govori kolko nisko e padnal morala v Evropa. Na nikoi ot Evropa ne im dreme za martvite deca. evropa ( narochno s malka bykva) tolerira ped*rasite, *** i ubiicite , bili diskriminirani, choveshki prava, dran-dran, a kogata razmajat glavata na dete, koi my tarsi pravata ili to veche e trup, sledovatelno si gubi pravata i ottyk da ima spravedlivost da dushata my i roditelite my!!!
59
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До майката Абе госпожо вие някога излизали ли сте извън рамките на ваше село. Явно не сте ходили никъде из европата. Да, хората от развитите европейски държави наистина имат ценности. Ние само сме членове на Европа, но крадливите червени *** в продължение на 50 години вече ни възпитават в липсата на такива ценности. Европа не ни е виновна ,че проста, злобна и продажна нация. Продаваме се на един *** Бареков за две кебабчета. Лош матрял.
58
2
 
6
 
! Отговори
a преди 9 години
и за лихварите също
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo BKP BSP BKP BSP BKP BSP
56
7
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ВМЕНЯЕМА ЩОМ ЩЕ УБИЕШ ЕДНО ДЕТЕНЦЕ ЩОТО БИЛО КАЗАЛО НА ДРУГО ДЕТЕНЦЕ, ЧЕ Е ДЕБЕЛО КАТО МАЙКА МУ!!!
55
10
 
10
 
! Отговори
До майката преди 9 години
Но как да върнем смъртното наказание, госпожо?! Ние сме хомосексуални натури и се придържаме към европейските ценности! За това ни плащат отвън, но няма как да го знаете, защото сте ***
54
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сме за връщане на смъртното наказание, но Великият Синедрион не рзрешава, защото има други планове - унищожаване на бялата раса.