Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути

Андреева нареди проверка по случая с починалата 40-годишна жена
45
Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути
Снимка: архив, БулФото

За 18 минути е пристигнала линейката в столичния квартал „Надежда", където тази нощ почина 40-годишна жена, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По случая министър Таня Андреева е наредила проверка, която ще бъде извършена от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Още по темата
Трагедията се е случила след абитуриентско тържество. Тръгвайки си от бала, младата жена припада до колата си.

Въпреки че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", според тях линейката закъснява с 55 минути, което се оказва фатално и жената почива.

Според информация от Центъра за спешна медицинска помощ София-град снощи в 20.31 часа в районния координационен център постъпва сигнал за "припаднала и неадекватна жена на около 35 години".

В 20:42 часа сигналът е предаден за изпълнение на д-р С. Ч., пътуваща с кола от кв. „Овча купел -2”. В 20:49 часа д-р С. Ч. е на мястото на инцидента – ул. „Вардар”, кв. „Надежда”, блок 239.

Заварена е жена без дишане, с цианоза и с трайно разширени зеници. На ЕКГ е установена права линия. Въпреки това е опитано обдишване с маска Амбу и индиректен сърдечен масаж. В подобни случаи не се ползва дефибрилатор, посочват от пресцентъра на МЗ.

Относно липсата на дефибрилатор в колата обаче, както и във връзка с изясняване на конкретиката по случая, министър Андреева е разпоредила да бъде извършена проверка.

От МЗ заявяват, че при установяване на нормативни нарушения отговорните лица ще понесат предвидените наказания и санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
31
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Така е при Ореха - измами, кражби, спрени фондове, заеми, фалит, убийства, смърт!
1
8
 
35
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 9 години
АНДРЕЕВА ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА !! НАРОДА ПАДА КАТО КРУШИ ПО ПЪТЯ ,А ПОМОЩ- СЛЕД КАТО УМРЕ !!