Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути

Андреева нареди проверка по случая с починалата 40-годишна жена
45
Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути
Снимка: архив, БулФото

За 18 минути е пристигнала линейката в столичния квартал „Надежда", където тази нощ почина 40-годишна жена, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По случая министър Таня Андреева е наредила проверка, която ще бъде извършена от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Още по темата
Трагедията се е случила след абитуриентско тържество. Тръгвайки си от бала, младата жена припада до колата си.

Въпреки че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", според тях линейката закъснява с 55 минути, което се оказва фатално и жената почива.

Според информация от Центъра за спешна медицинска помощ София-град снощи в 20.31 часа в районния координационен център постъпва сигнал за "припаднала и неадекватна жена на около 35 години".

В 20:42 часа сигналът е предаден за изпълнение на д-р С. Ч., пътуваща с кола от кв. „Овча купел -2”. В 20:49 часа д-р С. Ч. е на мястото на инцидента – ул. „Вардар”, кв. „Надежда”, блок 239.

Заварена е жена без дишане, с цианоза и с трайно разширени зеници. На ЕКГ е установена права линия. Въпреки това е опитано обдишване с маска Амбу и индиректен сърдечен масаж. В подобни случаи не се ползва дефибрилатор, посочват от пресцентъра на МЗ.

Относно липсата на дефибрилатор в колата обаче, както и във връзка с изясняване на конкретиката по случая, министър Андреева е разпоредила да бъде извършена проверка.

От МЗ заявяват, че при установяване на нормативни нарушения отговорните лица ще понесат предвидените наказания и санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много голяма разлика има между 18 минути и 55 ... как става това???????????
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До куку-рукуА ти как разбра колко знае БГ лекар? От медицинския факултете на Харвард ли си ? Как преценяваш колко знае? И ти що не стана лекар та да покажеш на България как като Исус вадиш всеки Лазар от гроба само със : стани Лазаре-без никакъв дефибрилатор и намси к,ви там детайли .Ти знаеш как се пипа дефибрилатор ? А знаеш ли кога помага дефибрилатор и к,во е това. Колко време след клинична смърт може и има смисъл да се дефибрилира? Ами научи бе-пък тогава пиши глупости!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 32 Тук всички тарикати искат да плащат 30-40 лв месечно/средно за здраве/ , а когато потрябва стент, дефибрилатор или смяна на става на баща/майка здравната система да извади 5000 лв и да не пита. Ами к,вото платило-това ползвало.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анонимен 27А Вие ходите ли на лекар??? Ами не ходете ,като не харесвате БГ лекарите.Преглеждайте се в Франция, Германия.... Когато ползваш една услуга и не си доволен , не я ползвай. Само че аз съм ползвала услуги-медицински- в няколко Еу държави и съвсем не е по мед и масло.Но там хората знаят, че лекарите заслужават добри заплати и не им завиждат за труда години учене и пр., а просто ги уважават или карат само на билки и хомеопатия... Но не коментират-това си е техен избор.
38
3
 
2
 
! Отговори
До Дефибрилатора преди 9 години
То уважението не идва с дипломата ;) трябва да си го Изработиш и Заслужиш, а що се отнася по до поклоните ...... Ъъъъъъ те лекарите да не са Господ? Или като се замисли човек то те и учители, пилоти, фермери, ...........и т.н. И т.н. всички заслужават поклон като си вършат работата по сърце а не по заплата.
37
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 9 години
Боже, боже, простият сте вие и онези които слагат минуси под критични изказвания за лекарската помощ !Явно не сте се опарили още, понеже в България ситият на гладния не вярваДа не ви се случва да допрете до Бърза помощ, а и въобще да ви обслужва български лекар, че тогава ще викате Боже, какво ме сполетя!И не е проблемът в ниските осигуровки, а в корупцията на всички нива! И некомпетентността на 80% от лекарите
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 минути ли го предават този сигнал... Егати, а уж сме във века на комуникациите..
35
0
 
4
 
! Отговори
лекар преди 9 години
До 70-те години на миналият век армията на САЩ е била наборна.След това започват да наемат професионални войници ида ги тренират.И така от около 3000 преминали през прегледи и изследвания млади мъже по време на тренировките умират 27.Тогава започват да търсят причините и така откриват някои от причините за внезапна смърт-аномалии в артериите изхранващи сърцето.Друга част от причините са ритъмни нарушения и зад някой от тях стоят генетични дефекти.Който е загинал на 40 не е бил здрав!
34
2
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 9 години
Да, може и да се научиме да ги уважаваме, когато започнат да гледат на пациентите като такива, не като на банкомати / 80 % от тях /
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждала съм пристигащи линейки на място -изглеждат очукани и като от 50-те години.Ако има значение къде в Сливен.Виждала съм пристигаща линейка от нея слиза лекар ,миришещ на алкохол ,гневен .....вдигна от земята припаднало момче ,тътреха го към вратите на линейката без носилка.Преди 3 седмици позната ми каза,че неин близък е приет в спешното в Ловеч и там нямали апарат за кръвно налягане....................................................................
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошеИзгонете ги до крак! Оиске ще се оправите! Баба ми знаеш ли как хубаво лекува с баене - на мене кокошо трън ми излекува за 1 година с компрес с говежда пикня!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До lekarКолко линейки завари Андреева преди по-малко от година и колко пари в здравната каса? Нещо да знаеш какво стана с парите от резерва на здравната каса, които Дянкое превърна в асфалт?
30
6
 
23
 
! Отговори
да преди 9 години
Топ 10 на най-платените професии в сащ -7 са лекарски специалноссти. В българия сервитьорите и шофьорите вземат двойно. Да ви лекуват те.
29
11
 
12
 
! Отговори
дефибрилатора преди 9 години
Линейки и дефибрилатори колкото поискаш. НЯМА ЛЕКАРИ, И НЯМА ДА ИМА . Ще се научите да уважавате лекарите и да им се кланяте както е по света ,но ще е късно.
28
5
 
9
 
! Отговори
Стига плюхте преди 9 години
Аз не разбирам просташките коментари с политически привкус тук. Няма такъв магьосник, който да оправи здравеопазването за година, че и по-малко. Болшинството от коментиращите не плащат здравни осигуровки или плащат минимума, но питат "къде са линейките", нали? Само Борисов се хвали "аз дадох", а взема от нашите пари. Парите са малко и за всичко - болници, онкоболни, пенсионери, ***, деца... за кое по-напред? Ако всеки плащаше честно и почтено, щеше да е друго.
27
4
 
7
 
! Отговори
вбесен преди 9 години
Разпоредила проверка,много важно! Българското здравеопазване е геноцид за българите,за *** отношението е друго.Още един живот угасна поради некомпетентността на управляващите.
26
3
 
18
 
! Отговори
lekar преди 9 години
Отговорното лице е самата министърка. Тя ще понесе ли санкции за нечовешките условия и недостатъчното линейки?
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, Боже колко *** народ има тука. Тръгнали по лекарите да плюят. Ами, уважаеми, заслужавате си 800те лв. заплатки (ако и до толкова ги докарвате) и не ми е жал за вас ама грам. Относно лекарите- те заслужават много повече. Относно линейките- те не достигат, защото парите отиват за неграмотни дебели милиционери. Относно 112- там работят мякащи ***, които при сигнал за запалена кофа пред СУ ме питат "Ама туй в кой град йе?". Куца връзката 112- бърза помощ.
24
29
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Май *** дето бият лекарите има защо.
23
27
 
14
 
! Отговори
Гоше преди 9 години
До кога ще търпиме тези убийци с бели престилки!? Само във България я търпиме безропотно тази помия....