12 деца са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог

Те са от софийско училище, били са в Банско на зелено училище
Обновена: 1 юни 2014 14:29 | 1 юни 2014 11:03, Елка Василева
26
12 деца са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог
Снимка: архив, Булфото

12 деца от софийско училище са приети с хранително отравяне в болницата в Разлог. Това съобщи за „Фокус” д-р Маргарита Георгиева, началник на Инфекциозното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение Разлог.

„Две от тях имат съвсем леки оплаквания и най-вероятно ще бъдат освободени. Другите остават на болнично лечение. Децата не са в тежко състояние, но се нуждаят от болнично лечение, от система за преодоляване на загубите, които имат”, обясни първоначално д-р Георгиева.

Тя подчерта, че симптомите им са повръщания, диария, две от тях са имали леко повишена температура.

Децата са от софийско училище и са били в Банско на зелено училище. Те са трети клас и възрастта им е 9 години.

Малко по-късно управителят на разложката болница д-р Божидар Велев съобщи за БТА, че шест от децата вече са освободени, останалите шест са настанени за лечение в инфекциозното отделение, където са подложени на рехидратираща терапия, каза д-р Велев.

От пресцентъра на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград информираха, че веднага след получения сигнал два екипа на дирекцията - един от Разлог и един от Благоевград, са започнали проверка.

Инспекторите са взели необходимите проби - от персонала в кухнята и хотела, където децата са били настанени, от повърхности, от храната и т. н. Те ще бъдат изпратени за лабораторни изследвания, а резултатите ще станат известни след няколко дни. Те ще покажат какъв е източникът, предизвикал стомашно-чревните неразположения, дали е от храната, или от водата, за която има данни, че скоро е била хлорирана, допълниха от дирекцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е колко пъти вече? Аман от простотия и безотговорност в тази държава. По света лесно отваряш заведение, но после контрола ежосток, тук е обратното трудно отваряш заведение и после си правиш каквото си искаш. Вместо държавата ни да мрънка, че няма пари да влезе в ролята хем ще има пари, като глобява недобросъвестните и некорекнтите, хем ще спазваме правилата, както правят хората в цивилизования свят, за който толкова мечтаем, а и няма да има такива инциденти.
15
0
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Дано се оправят по-бързо децата!Виновните да си понесат последствията!
14
0
 
4
 
! Отговори
В "ДЕНЯ НЯ ДЕТЕ преди 9 години
БРАВО НА ПАРТИЙОТО И ПРОФСЪЮЗНОТО РЪКОВОДСТВО В БАНСКО И РАЗЛОГ и АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ!ГОЛЯМ ПРАЗНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е редно да се слагат всички хотели под общ знаменател. Аз работя в сферата и от опит мога да ви кажа, просто гледайте цените и сметнете, всеки гледа възможно най-евтиното да плати, а не пресмята какво ще получи за това. Мен също ме е яд, че хората предпочитат някакъв смешнен all incisive, да ги тровят с алкохол закупен в туби от цар Киро най-вероятно, кюфтета на доставна цена по 23ст., и т.н.
12
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
В Банско от 27 май се извършваше профилактика на водопроводите и водата беше негодна за пиене. Ако учителките са забравили да обърнат внимание за това на децата и те са пили чешмяна вода, резултата е на лице :..
11
1
 
5
 
! Отговори
готвач преди 9 години
Така, за тези които говорят и не са на ясно ще кажа ще ХЕИ/РЗИ си проверят и то стабилно по региона. Не е в контрола вината. В много от хотелите качеството на храната е много по добра от тази която е във вашите домове. Не са виновни готвачите в случая. Проблемът е в цяло Банско заради химиите които са от изкуственият сняг, който след това пием.
10
3
 
3
 
! Отговори
:( преди 9 години
плаче ми се :((((( защо ни изтребват:((???
9
4
 
11
 
! Отговори
iwu преди 9 години
Е ОВЦЕ, ВЕЧЕ ПОСЯГАТ И НА ДЕЦАТА ВИ РЕДОВНО БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ НИЩО! ТРАЙТЕ СИ ДОКАТО ВИ УНИЩОЖАТ НАПЪЛНО! АЗ СЕ ИЗНЕСОХ ОТ ***, ВИЕ МУ МИСЛЕТЕ... НА ЗАПАД ЩЯХА ДА ГИ РАЗПЪНАТ НА КРЪСТ И ДА ГИ ОБЕСЯТ С КРАКАТА НАДОЛУ!!!
8
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
Таз болница след 10 години няма да я има.И лекари няма да има.Ако се натровиш, ще се лекуваш с шипка и преварена Банскя вода...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам дали знаете ,но от 2010г контрола в/у храните е взет от ХЕИ/РЗИ (Министерство на здравеопазването)и е прехвърлен от Мирослав Найденов към неговото министерство на земеделието ДВСК/БАБХ .Единствено за менюто в детските заведения отговаря РЗИ .
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не може да спре печалбарите на гърба децата. Докога? Пазарна икономика, частен бизнес, системи за самоконтрол или ...- приказки от долната земя. Обществото ни се развива по законите на джунглата.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма контрол!!! Никъде!!! Миналото лято в частен хотел в Лозенец през август направо се гавреха с храната - най евтиното, прасета не биха го яли, малограмажно с набеден за готвач самозванец. Да сте видели проверки за хигиената и санитарните изисквания по хотелите? Ако има, вероятно си плащаш и продължаваш. Защо тук случая да е различен, след като на такива масови посещения ресторантите избиват най много?
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затваряне и разрушаване на частните хотели.
3
4
 
15
 
! Отговори
Забрана преди 9 години
Да се забранят всички зелени училища, лагери и други подобни за деца! Тези отравяния са геноцед срещу нацията. Знае се, че родителите им са заети, но по-дорбе ли е детето ти да има промбелкато този. Очевидното е , че в хотели, бази и каквото и да било се дават развалени продукти и никой нищо не контролира! Смърт за причинителите на подобни явления!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мутро-зимните курорти като Банско с цени като за германци, французи и англичани, а заплати на персонала по 500 лв. от все сърце им желая следващата зима отново да блъскат само изкуствен сняг като тази зима той господ си знае работата.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички детски лагери,екскурзии и други мероприятия организирани в детски градини и училища, се случват само срещу 30% дадени на директора, който пък е на тоя пост от зората на ТКЗС-така. Та затова е такова качеството. Фирмата се избира на база " къде е далаверата ", а не къде е добре за децата.