Чака се отговор от "Виваком" за възстановяване на тел. 150

Тел. 112 също ще работи, съобщи Пенков
5 юни 2014 15:30,
11
Чака се отговор от "Виваком" за възстановяване на тел. 150
Снимка: архив, Булфото

Министерството на здравеопазването чака отговор до утре от мобилния оператор "Виваком" за възможностите за възстановяване на тел. 150. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, цитиран от БТА. Много от държавите са запазили подобен местен номер за спешни повиквания, като тел. 112 също ще работи, допълни той.

Още по темата
Д-р Пенков коментира декларация на Асоциацията на работещите в спешната помощ, в която се иска отмяна на заповед на министър Таня Андреева. Протестиращите лекари тази сутрин изразиха  безпокойство, че заради тази заповед ще се наложи екипи от страната да дават дежурства в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ - София-град.

В декларацията протестиращите заявяват, че са против това командироване на екипи. Според тях никой техен колега няма да предаде лекарите от столичната "Спешна помощ", подали оставки.

Зам.-министърът обясни, че в заповедта на Таня Андреева няма посочени срокове и никакви задължителни елементи.  Тя дава нормативно основание на колегите, ако има нужда, да се подсилят екипите в столицата, при условие че са подсигурили нуждите на градовете, в които работят, поясни д-р Пенков.

Водени са разговори с директори на болници в столицата дали могат да помогнат с екипи. Директорите са предоставили имена на 90 лекари, изразили готовност да дават дежурства в ЦСМП при нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
виваком са единствения оператор които държаха оня ден големия град похвално браво на вас а за другите просто нямам думи в средата на 21 век в сверата на техниката дане знае6 да поддържа6 саоръжения просто е срамно не знам само за6то 6те си даваме парите похвално на виваком дето били спаднали реитинга си другите си спадат реитинга докато се занимават с глупости поздравления виваком
10
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
виваком имам един вапрос докога 6те има служители така 4ерез слу4аино отвреме навреме да забавят нета 6тото са субсидирани и лояни кам хора които не оби4аме не вси4ки са идеални но вси4ки си пла6таме сметките така 4е моля ви за баде6т обарнете внимание на този проблем и 6те спе4елите симпатии наи добрия оператор сте на тоя етап не ме караите да си променям мнението кам вас заради ***
9
0
 
0
 
! Отговори
Ай сиктир преди 9 години
Като върнат 150 какво ще стане - паралелен кол център за цялата ли държава ще направят. Вместо да се върви напред се въртим в кръг цял живот. Изглежда че както навремето СССР ни нареждаше всичко сега трябва ЕС да прави така.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeus А какво ли ще стане ако им се говори на английски?
7
2
 
0
 
! Отговори
ало,ало преди 9 години
150 си е удачния телефон за Бърза помощ. От едно време и бабите го знаят.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да е по-лесно некадърниците, които вдигат слушалката на 112 със способни и обучени за такава работа хора? Ама все пак сме в България, та надали...
5
0
 
0
 
! Отговори
знайко преди 9 години
На мястото на линиите на 150 са вкарани номера на мобилни телефони и ако ги знаеш си говориш направо с ЦСМП.Много лесно могат да го възстановят,стига да искат.
4
0
 
0
 
! Отговори
ссс преди 9 години
Служителите от тел 112 да си носят кръста , а не да прехвърлят разговори и отговорности към ЦСМП !!!Отговорността по квалификацията им и алгоритмите по които работят са изцяло на министерството на здравеопазването.Въвеждането на тел 150 върви с оставка на министъра публично извинение на гражданите заради престъпно шикалкавене и забавяне на реформите.
3
4
 
0
 
! Отговори
Дре преди 9 години
Лични случки от обаждане на 112:1) паркирана кола в парка в квартала - 3 дни не мърда, спирам гледам - строшено стъкло, изкъртено радио; звъня с искане да пратят патрул.... колата стоя още 2 дена след обаждането2) ТИР с ремарке влиза по трамвайните линий на трамвай 5; Действието се развива м/у 2-3 сутринта; звъня с информация и евентуална техническа помощ; описание на случката и МОЛЯ за транспортна проверка на линийте, преди трамвая да тръгне в 5 сутринта с хора...познайте....и още и още....
2
2
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Който се е обаждал на 112 той знае колко са адекватни там. Може 10 минути да им обясняваш преди да те разберат, а после колко време им отнема да пратят линейката не знам.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В цял свят нома е единн, сгита само ние ли сме ***. Защо се пречупва проблема, а не се види истинската причина. Явно трябват промени в центъра, къде се приемат обяжданията на 112, там е проблема, а в това кои три цифри ще избереш. Този номер е един за цяла Европа, както 911 за САЩ.