Църквата зове: Спрете гей парада!

"Кой има интерес грехът да бъде демонстриран"
17 юни 2014 13:47,
270
Църквата зове: Спрете гей парада!
Снимка: архив Булфото

Българската православна църква се обръща с призив към държавните и общински институции с призив планираният за 21 юни гей парад да бъде анулиран. Това става ясно от изявление на Църквата до медиите.

От Българската патриаршия определят "София прайд 2014" като "поход на възгорделия се грях". 

Освен самият парад от БПЦ настояват и съпътстващите го изложбени и други прояви да бъдат отменени поради тяхната "противоестествена и безнравствена същност".

"Нека всички честно се замислим и си отговорим на следните въпроси. "Трябва ли да бъде изкривявана любовта към Бога и ближните? Полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот? Кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран?", се пита в изявлението на Светия синод.

В изявлението на Светия синод са използвани и цитати от Светото писание. В един от тях се казва, че жадувайки за вечно спасение, ние трябва да бъдем отговорни и към земния си живот. "Затова Светият синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост - София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие", категорични са от Църквата.

"Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото "Против правилата". Защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество", се посочва в изявлението на Синода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
4
 
! Отговори
Джони преди 9 години
Гнусни извращенци. Пропаганда от Запада на всичко лошо и нечестиво, но това не е за очудване - не са ли там най-големите сатанисти, окултисти, членовете на тайните антихристиянски общества, ционистите? Поклониците на дявола бутащи света към пропастта на новия световен ред на антихриста искат да въведат всякакви извращения и нечистота в обществата да ги отслабят с морална деградация. Но това няма да стане защото хората не го желаят.
192
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички на гей парада да покажем на цяла България колко гейове сме в София
191
1
 
3
 
! Отговори
Матилда преди 9 години
Ние в София сме си гейове а вие на село сте селяни
190
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До АнонименСтига, верно ли? :Д
189
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До АнонименИ аз това се питам, ето например и ти искаш да имаш права.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GhostПълни глупости!
187
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До Ив?!?
186
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До Ужас!"Нормалните българи"? Т.е.?
185
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 9 години
До JonatanТи сериозно ли?
184
0
 
0
 
! Отговори
йеромонах Кирил преди 9 години
До АнонименДа, пожелават мъжете им.
183
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светия синод иска ТОЙ да предвожда парада, еййй голяма ревност нема що!!!!! То е СерГЕЙ тайно се надява да е там та белким забраим за оставката!!!
182
1
 
12
 
! Отговори
Левски преди 9 години
Айде стига *астки истории, който иска мъже, да си ги такова вкъщи. Какво ни ги навират в лицата???
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Църквата вместо да се занимава с гей парада, да вземат да се съберат и да се замислят, че няма как да спрат колелото и развитието на света и гейове или не, ще ги има и се борят с вятъра, но да вземат да се замислят за ролята на църквата в едно общество. Религиозността не е само да ходиш в църквата и да палиш свещи, църквите по света развивават благотворителна дейност, помагат на бедните и нуждаещите се. В БГ единици са църквите, които правят нещо в тази посока.
180
4
 
3
 
! Отговори
koi4o преди 9 години
hora, vsi4kite ste mnogo zle s tiq komentari
179
0
 
8
 
! Отговори
Jonatan преди 9 години
Момчета стават гейове защото са имали неправилен модел на подражание в семейството,липса на религиозно възпитание,но всъщност са здрави.,...
178
0
 
15
 
! Отговори
Ужас! преди 9 години
БХК (български хелзинкгски комитет) много ревностно защитава правата на гейовете, а на нормалните българи - нула внимание! Има една там - Яна Бюрар - Тавание, която е като неплатен адвокат на всеки обратен, който се чувствал дискриминиран, изолиран в обществото..Но веднъж се обърнах към нея за нарушаване на човешки права от страна на държавата, по частен проблем.Даже не ми отговори! Понеже не спадам към категорията на обратните или ***
177
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете гейпарада! Българи, да спрем гейпарадa! Докога запада ще ни командва, докога!
176
19
 
2
 
! Отговори
ха преди 9 години
От БПЦ, защо си мислят, че гейовете правят само секс. Те също изпитват любов. А щом е любов тя е от Бога.
175
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 9 години
Тези паради да ги правят в сащ и други страни при които евроатлантическите ценности са приоритет.Аз не желая моите деца гледат това падение на морала облечено в шарени дрехи.Искат да покажат колко им е хубаво на гейовете.Много мръсни пари се вкарват в тази индустрия на порока.Неприятно ми е децата да гледат мъж да се държи като жена и да се чудят какво е това същество. Трудно е за обяснение.Трябва да се стремим към опазването на Християнските ценности.
174
5
 
17
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Дано бъде чуто искането на БПЦ!!!Не бива децата и младежите да свикват с такива гледки и всичките тези срамотии да им изглеждат нормално. Къде е морала днес?