Bulgaria on Air с награда в конкурса „Икономика на светло”

Министерският съвет и Икономическият и социален съвет също бяха отличени
Обновена: 25 юни 2014 14:28 | 25 юни 2014 14:28, Евгения Маринова
4
Bulgaria on Air с награда в конкурса „Икономика на светло”
Премиерът Пламен Орешарски награди победителите в конкурса за награди „Икономика на светло” за 2013 г. Снимка: АИКБ

Телевизия Bulgaria on Air спечели наградата за активна позиция и продукции, показващи усилията на социалните партньори за ограничаване и превенция на неформалната икономика, на националния конкурс „Икономика на светло” за 2013 година, организиран от Асоциацията на индустриалния капитал.

Категорията, в която медията бе отличена, е „Журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика”.

„Приемаме наградата като отговорност, защото нашият екип все още няма три години и знам, че трябва да положим още много усилия“, каза Николина Димитрова, програмен директор на телевизия Bulgaria on Air, която прие наградата от името на медията.

Бяха наградени победители в още две категории.

За „Личност или организация, допринесла за ограничаването на неформалната икономика посредством активна позиция”, призът взе Икономически и социален съвет на Република България за действия и цялостна роля за подобряване на гражданския диалог в България.

За „Нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване сивата икономика и подобряване на бизнес средата в България” наградата е за Министерски съвет за възстановяване в срок на дължимия ДДС и ускоряване процеса на разплащане към бизнеса по изпълнени обществени поръчки и проекти по оперативните програми.

„Добрата новина от днес е, че имаме за поредна година намаляване на сивия сектор, съответно ръст на икономиката на светло", каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Премиерът Пламен Орешарски, който награди победителите в конкурса, поздрави Асоциацията на индустриалния капитал в България и КНСБ за инициативата и тяхната ангажираност в борбата с неформалната икономика.

„Фактът, че зад номинираните за днешните награди „Икономика на светло” има институции, организации и медии, показва, че желанието да се работи по правила се споделя от все по-голяма част от обществото. Борбата със сивата икономика ще бъде ефективна само когато стане кауза на всеки от нас”, каза Орешарски.

Победителите бяха определени от специално създадено за целта експертно жури, формирано от 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Наградите „Икономика на светло“ са първото по рода си обществено признание за постижения в борбата със сивата икономика в България. Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сиви практики.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
arhar преди 6 години
и говорят за Тома Неверни , като преди това говореха за Йоан Кръстител . Ако последното не е възход и падение, тогава какво е ?Костов вече веднъж спаси БГ от фалит след ограбването на държавата от червената мафия през 1996 г. , сиреч доказал се е като Спасител на нацията. А и Костов не е футболист ...Да не забравяме, че Л. Гоцев от кръга 'монтерей' през 2001 г. докара мадридския комарджия в БГ, за да може мафията на ДС да елиминира Костов , който вече доста години е сатанизиран от същата тази мафия, която стои зад амфетамините, хероина, проституцията, 'мокрите поръчки' !
3
0
 
2
 
! Отговори
arhar преди 6 години
Костов трябва да бъде не служебен премиер, а следващият премиер на следващото правителство / дясно - център / .Костов е много добър финансист и винаги говори интелигентно и професионално.Костов каза, че Гоце е някъде около главата на октопода , а Доган е бил проклятието на БГ. Каза и че кукловодите на ДС от кръга 'монтерей' Л Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов контролират амфетамините в държавата, сиреч Костов е човек с характер, който не се страхува да казва нещата в прав текст, за разлика от други, които са ортаци с Гоце и Доган / скрита коалиция със Сава от ДС / и говорят за Тома Неверн
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некадърник до некадърника мила моя майнольо, крадец до крадеца...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата на сивата-социалистическа икономика Мефистофел Олигархски награждава излезлите на светло смелчаци с тактиката "заден вход/изход"!!!!!