Лекарите от Спешната помощ в София отново на протест

Искат по-висока заплата, 7-часов работен ден и защита на екипите
31
Лекарите от Спешната помощ в София отново на протест
Снимка: Булфото, архив

Лекарите, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в София, отново протестират пред сградата на центъра и настояват за повишаване на заплатите, защита на екипите и 7-часов работен ден.

По думите им е необходимо на смяна да работят между 25 и 30 екипа, за да може градът да се обслужва нормално. Те обясниха, че все още няма екипи, които да работят в изнесени филиали на центъра.

Протестът не е свързан с новоназначения и. д. директор на центъра д-р Александър Златанов, а е заради обещанието на министъра на здравеопазването Таня Андреева отпреди месец, че ще има план за действие за решаване на проблемите в Спешната помощ.

"Хората мислят, че има повече екипи на разположение, а ние не работим, но в действителност екипите не са повече от 12-13 на смяна", каза за БТА д-р Мария Пеева, лекар от центъра.

По думите й в момента общо четирима лекари са в продължителен отпуск по болест, а две трети са хора над 50-годишна възраст.

"Едва ли ще се намери желаещ да работи при нас заради агресията на пациентите, стреса на работното място и ниското заплащане", допълни д-р Пеева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: протестспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Другарю, Болен този беловлас пудел е във парламента вече колко години?И колко точно неща свърши?А така, много говорене никакви действия. Е айде да не ни го споменаваш.
14
0
 
0
 
! Отговори
крайно време е преди 9 години
Всеки проява целяща да се занижи авторитета на медиците във всички сфери да се санкционира като криминално деяние, също както е и към банките!Казах!!!
13
2
 
0
 
! Отговори
Middle East преди 9 години
Плюете по Волен, после се вайкате що храните и лекувате без пари *** ???Дали знаете работата на парламентарните групи по законите, изменения, поправки и допълнения, които се правят???Ми гласувайте за ГЕРБ и БСП, Българи, обречени сте да сте си роби в България !!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези които нямат здравно осигуряване да няма безплатни линейки! а тези които бият екипите директно най-малко 10 години пандиз
11
1
 
7
 
! Отговори
mamitko преди 9 години
Бас държа, че много от вас са се молили от цялото си сърце повече на екипи от спешното, отколкото в църквата когато и да е било...
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично кандидатствах за шофьор на линейка (няма да споменавам в кой град), взех теста без грешка, с най добър резултат от 24 явили се за 1 място и...не ме взеха. Беше назначен човек, който изобщо не се беше явявал. Сами си правете изводите. След като е толкова зле, защо и там има връзкарство и влизат само "наши" хора.
9
0
 
4
 
! Отговори
vvv преди 9 години
В ТЕЛК Павликени е назначен 85 годишен специалист - невролог :).
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си вършат работата вместо да протестират.
7
0
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 14Пич, това което предлагаш е пълна тъпня. Лекаря НЕ УПРАВЛЯВА ЛИНЕЙКАТА, той само се вози.Как ще накажеш някой, който не е виновен за ситуацията. Все едно да накажеш кондуктора, затова че влака е закъснял. Аре мислете преди да пишете!!!
6
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо против ! НО :При неявяване на екипа до 8 мин. при подаден сигнал- незабавно уволнение и без право да работиш като медицинско лице;При немарливо отношение към работата си - незабавно уволнение.При настъпила смърт - без съд и присъда - право в затвора.И *** за зеле не става от тия.Може и да има свестни, но хвърли парче катран в кацата с мед и после върви го яж.Много може да се пише и говори.........ама у тая "държавица" май си е напразно
5
2
 
24
 
! Отговори
8 преди 9 години
Значи първо плащам да се лекуват ***, които не са дали нищо на тая държава, после пък плащам за охрана на лекарите, защото маймуните не са доволни от безплатната за тях социална услуга! И това при недостиг на екипи и средства! Айде стига вече комунизъм, равенство, братство! Който не плаща, не искам да се лекува с мойте пари! И още ако плащам макс.здр.осиг. от години и болницата в моя град фалира, напр. като в Ст.Загора, не мога ли да осъдя държавата?!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GIGO ще носи знамето на гей парада ПАК
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се е**т ! Тези некадърници!
2
2
 
20
 
! Отговори
Дано преди 9 години
Спрете да се отзовавата на сигнали от *** махали!
1
0
 
1
 
! Отговори
TankoBG_ преди 9 години
Новини:Лекарите от "Бърза помощ" излизат на протест. Те са решили да приберат всички от правителството и поддържащите ги депутати и да ги лекуват принудително.