Лекарите се отказаха от протест

Това стана след решението да се отпуснат допълнителни пари за здраве
Обновена: 15 юли 2014 11:30 | 15 юли 2014 11:14,
12
Лекарите се отказаха от протест
Снимка: Булфото, ахрив

Лекарите се отказват от протеста, който бяха заявили за днес, и няма да излязат пред болниците. Това обяви пред TV7 д-р Юлиан Йорданов, зам.-председател на Българския лекарски съюз и лекар в Първа градска болница в София.

Причина за промяната в намеренията на медиците е постигнатото съгласие правителството да отпусне допълнително 225 млн. лв. за здраве. Сумата обаче е с около 100 млн. лв. по-малко от необходимите пари и е недостатъчна за нуждите на болниците.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса поиска допълнителни средства в размер на 328 милиона лева, за да функционира нормално системата до края на годината.

При новите обстоятелства медиците предупредиха, че болниците няма да имат пари за последните два месеца от годината. „Последните два месеца от годината няма да има пари за болнична помощ. Да му мислят управляващите, които решават въпроса само за два месеца напред и оставят другото на новото правителство“, заяви д-р Йорданов.

Той посочи, че всяка година проблемите си остават едни и същи, тъй като в края на годината дефицит се прехвърля за следващата. „Болниците няма да имат пари, така че ни чака една гореща есен, нека политиците да го имат предвид“, каза още медикът.

Всяка държава твърди, че трябва да оптимизира здравната си система, продължи той и коментира, че трябва да има последователност във всички действия, а не всяко правителство да прави собствени планове и сметки.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: протестздравемедици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
не разбирам преди 9 години
Какво неясно има в това ,че труда на медиците трябва да е заплатен?!какво неясно има в това ,че в България заплащането е неизмеримо по - ниско от това в другите държави?!?!И кога, най- после, всяко неподкрепено злословене С/у системата трябва да се санкционира като говоренето с/у банките примерно ?!
10
0
 
2
 
! Отговори
Статиста СС преди 9 години
Данни от НСИ, българи в работоспособна възраст: 4 789 967 и 13% безработица - 622 696. Или постоянно заети са 4 167 271. приблизителен процент на хора които работят без осигуровки + допустими грешки в изчисленията и такива, които нямат нужда да работят студенти и т.н. 20% = 3 333 817 човека си плащаме осигуровките всеки месец *17ЛВ = 56 674 889 ЛВ. Да закръглим на 50млн. всеки месец или 600млн. влизат на година в ЗДРАВНАТА КАСА и все пари няма??????????????? Е КАК ТАКА?????????
9
2
 
4
 
! Отговори
Свободно! преди 9 години
Сега три месеца ще си "лекуваме" на воля. Наесен се стягайте за нов протест, че иде зима, после пак лято, пари си трябват..
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Донев се казва комуниста печелбар от софарма
7
3
 
8
 
! Отговори
Геро преди 9 години
Не разбирам как бюджета на военните е 1,3млрд. а за здраве една трета от това, при опложение, че си внасяме здравни такси... Ми да съкратят на 2/3 военния бюджет. И без това нищо не вършат тия *** а ги пенсионират на 700лв на 40 години. все едно са били във война баси. Да дадат тези пари на здравното министерство и ще сме на шест!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в ръцете на бизнесмени като Марешки, Дончев и други такива от ДС е не само здравеопазването, а цялата държава те крадат хора не гласувайте за БСП и производни крадци и престъпници
5
2
 
7
 
! Отговори
Max преди 9 години
Бедни ми, слабоумен Народе,"образователната ни система" даде своя продукт - неграмотни, изпълнени с правописни грешки и най-страшното просташки постове и мнения от хора, които не са работили и един ден в условията на нашето здравеопазване. Отлична работа - цялата отрицателна енергия е насочена към медицинския персонал, а истинските виновници вече инвестират откраднатото... Медиците винаги ще си получават възнагражденията и, да, естествено - от вашия джоб, но виновните за това са други.
4
2
 
7
 
! Отговори
Човек преди 9 години
....... Каква "Здравна система"......... Каква "Здравна каса"?!?! Система - НЯМА! Отдавна е унищожена и смачкана! Каква КАСА - Абсолютна ЧЕРНА ДУПКА за нашите пари в нечий МУТРЕНСКИ ДЖОБОВЕ.... :( ......... "Вие не ни трябвате повече от 4 милиона" - посланникът на САЩ Ейвис Боулън на семинар в Боровец - 1997 год. - Правете си добре сметката върху тези думи , казани преди 17 години и какво става впоследствие с ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ни и колко повече измираме като мухи :((((( !!!..............
3
5
 
10
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Какъв "протест"? Какви "лекари"? Какви пет лева , бе , хора? То кадърни специалисти НЕ останаха в Абсурдистан.... вие ми говорите за "Лекарски протест"... :( Всичко КАДЪРНО вече е по Чужбина и си изкарва хляба спокойно и напълно нормално! Тук 80 процента са "БИЗНЕСМЕНИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" , които ги е грижа единствено колко кинта ще смъкнат от вас "на частно" или колко ще гепят по различни "пътеки" от Здравната каса за лечения , които НЕ са направили! Какво се лъжем.... като знаем истината? :(...
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ Е ЛИ ПО КРАСИВО ЗАГЛАВИЕ КАТО " РЕКЕТЬОРИ СЕ ОТКАЗАХА ОТ ПРОТЕСТ "
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй само за пари мислите а за 25 години българина стана по болен