България отбелязва 177 г. от рождението на Левски

Тържествен митинг-заря ще се проведе тази вечер в Карлово
Обновена: 18 юли 2014 14:10 | 18 юли 2014 14:05, Веселина Йорданова
21

София. Снимка: БТА

България отбелязва днес 177-годишнината от рождението на Васил Левски.

В София се състоя поклонение и бяха поднесени венци и цветя на паметника на Апостола в Борисовата градина.

Любими песни на Левски изпълни мъжката вокална формация "Юлангело" в присъствието на Националната гвардейска част и Представителния гвардейски духов оркестър.

В Карлово кулминацията на празника ще е изнасянето на знамето на Карловския революционен комитет от Националния музей "Васил Левски" тази вечер. От 21.00 часа на пл. "Васил Левски" ще започне тържественият митинг-заря.

И обществеността на Благоевград отбеляза днес 177 години от рождението на Васил Левски. В знак на признателност към делото на Апостола на свободата бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Левски, който се намира на площада на неговото име в областния град.

Годишнината бе отбелязана с тържествен ритуал и в Сливен. Пред паметника на Апостола на едноименния площад граждани, институции, обществени организации и политически партии поднесоха венци и цветя.

Десетки граждани на Пловдив и представителна военна част се събраха край паметника на Васил Левски в града. Цветя и венци пред паметника на Апостола бяха поднесени от представители на политическите партии, обществени организации и граждани.

Признателни кърджалийци също положиха венци и цветя на паметника на Апостола на свободата в центъра на града и се поклониха пред светлата му памет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
xyz преди 9 години
Обикновен терорист, детеубиец и крадец.
15
1
 
0
 
! Отговори
колю преди 9 години
веске , ти защо триеш коментарите *** ?
14
0
 
5
 
! Отговори
men преди 9 години
цензураста изживяващ се като *** защо ми изтри поста? защото казах истината ли:народа обезкървен и обезверен. старците *** в мизерия. земята на руснаци, турци, евреи и арапи. младите бегат без да поглеждат назад. държавата я няма. партиите служат само на чужди интереси - руски, ционистки, американски, ***, арабски, турски.
13
2
 
2
 
! Отговори
гамена преди 9 години
поп Кръстю беше ли на честването ?
12
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ако тогава Левски е можел да види по някакъв начин в какво ще се превърне родината му, никога не бил дал живота си. Щеше да си гледа спокойствието и да реди таблата с турците. Както сега правят нашите продажни политици, които плюят на делото на Левски поднасят България на турците на тепсия. Всичко е било напразно Дяконе, всичко!!!!
11
2
 
11
 
! Отговори
Лилина преди 9 години
Това е може би една от най-важните дати за България. На този ден изгрява непогасимата звезда - Васил Ив.Кунчев /Левски/, не просто Човек, а символ за настоящи и бъдещи поколения.ПОКЛОН !!!
10
2
 
12
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЗАЩО ТАЗИ СТАТИЯ Е СКРИТА И НЕ Е НА ВИДНО МЯСТО ?
9
1
 
12
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
АПОСТОЛЕ, АПОСТОЛЕ, ти умря за чиста и свята България. Сега политиците умират да я окрадат.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още към 9-----------То тука има една камара неосъзнати янки, дето знам че подкрепят клането на българи, защото те са били сепаратисти. А те се водят терористи.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, той е бил сепаратист!Чудя се как не са подкрепили турция, тогава ...
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гангстер ,обирджия, детеубиец.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почивай в мир братко мой! Почивай в мир ти де умря за наща свобода. Почивай в мир и спи дълбоко и от сън се не бъди братко , че ако видиш какво е навън сега, ще умреш 100 пъти ! Почивай в мир ти направи това което трябваше ...но предателите са много повече от нас и държавата ни в отново е предадена. До скоро на казаци , днес на американци ...спи дълбокия си сън и се не буди от него ще в дън земя от срама ще потънеш като видиш за какво умря! Обичам те , почивай в мир!
4
1
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
И да се роди такъв човек , заптиетата няма да му позволят да се покаже ! Апостола на дали някога би повярвал че Българите ще подкрепят турска партия като не гласуват ! СРАМ !
3
1
 
19
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хубаво е,че го почитаме,но кога ще започнем да се държим ,като него.Ще се роди ли някога човек като Левски , който да поведе България там където и е мястото.
2
2
 
11
 
! Отговори
Бат Андро преди 9 години
До АнонименПрав си приятелю за всичко друго се пише, а за тази свята дата когато се родил Апостола Празник за България някак между другото.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я слугите се сетиха НАЙ-НАКРАЯ